За по-качествено и лесно почистване на зъбите зъболекарите препоръчват да се използва електрическа четка за зъби. Този уред е идеално решение за всеки, който държи да има перфектна орална хигиена.

Миенето на зъби с класическата четка може да бъде досадно и много изморително. Четкането несъмнено натоварва ръката, а и често не се премахва качествено натрупалата се плаката по зъбите.
Производителите на електрически четки предлагат все по-усъвършенствани уреди, с които почиствате зъбите в дълбочина без почти никакви усилия от ваша страна.

Освен иновативните методи за автоматично движение на четката, са добавени и различни програми.

Можете да срещнете уреди, които предлагат деликатно почистване, премахване на петна, програма за масаж на венците и други. Освен това интелигентните електрически четки за зъби могат да се свържат към приложение на телефона, което да ви дава оценка как сте се справили с почистването и различни съвети за постигане на по-добри резултати.

Най-приятното от всичко е, че зареждането на този уред е много лесно, а веднъж заредена батерията издържа няколко дни. Също така четките  се предлагат с удобни кутийки за съхранение, с които можете да ги вземете навсякъде с вас.

Нашият избор за най-добрите електрически четки за зъби

Представяме ви няколко електрически четки за зъби, които са висококачествени и лесни за използване. Някои имат включени само основните скорости и програми за почистване, а други са с повече екстри и вграден изкуствен интелект.

1. Електрическа четка за зъби Oral-B Genius 10000

Oral-B Genius 10000 е висококачествена електрическа четка за зъби с кръгла, въртяща се глава. Благодарение на нея постигате перфектни резултати с минимални усилия.

Специално проектираната ѝ форма успява да достигне до всяко едно място на зъба, дори да е по-труднодостъпно. Има индикатор, който сигнализира когато сте постигнали оптималното време за почистване на зъбите (според препоръките на специалисти – 2 минути).

Сензорът за натиск е за да сигнализира, ако натискате прекалено силно. Благодарение на тази функция знаете кога да отпуснете четката, за да не разраните венците.

Уредът винаги показва какво е състоянието на батерията, за да знаете кога има нужда да я заредите.
Електрическата четка за зъби се предлага с USB кабел, както и има опция за Bluetooth smart.

2. Електрическа четка за зъби Philips Sonicare FlexCare HX6932/36

Philips Sonicare FlexCare HX6932/36 е звукова електрическа четка за зъби. С нейна помощ можете да почистите идеално зъбите и венците си. Уредът има три режима на работа – за дълбоко почистване, за премахване на повърхностни петна и специален режим за масажиране на венците.

Благодарение на специално разработената ѝ технология, пространствата между зъбите и линията на венеца са достигнати безпроблемно. Косъмчетата на четката са дълги и гъсти, за да премахнат замърсяванията от зъбите и труднодостъпните места.

Quadpacer таймерът с 30-секунден интервал сигнализира, за да знаете кога да преминете към следващия участък на зъбите. Батерията е литиево-йонна и издържа до около две седмици. Има индикатор, който светва, когато трябва да заредите батерията.

3. Електрическа четка за зъби Oral-B Genius 8000

Oral-B Genius 8000 е интелигентна електрическа четка, която с лекота почиства зъбите ви до съвършенство. Със своята 3D технология, уредът успява да достигне до най-труднодостъпните места.

Има 5 програми за почистване, от които можете да изберете най-подходящата за вас. Електрическата четка може да достигне до 8 800 оборота и 40 000 импулса/минута.

Интелигентните сензори контролират налягането и натискът, за да може почистването да бъде приятно и ефикасно. Комплекта съдържа три четкащи глави с различни функции, както и зарядно устройство.

4. Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/47

Електрическа звукова четка за зъби е Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/47. Благодарение на бързите вибриращи движения на косъмчетата, четката успява да премахне натрупалата се плака.

С различните ѝ програми, можете да почистите както силно замърсените участъци, така да премахнете петната и да масажирате венците. Уредът има вграден таймер, който сигнализира кога е постигнато оптималното време за почистване. 

В комплекта са включени допълнителни глави, зареждаща чаша и USB кабел, както и удобна кутийка за съхранение.

5. Електрическа четка за зъби Oral-B Genius X Special Edition

Oral-B Genius X Special Edition е електрическа четка за зъби с кръгъл накрайник. Благодарение на специалния дизайн и позиционирането на косъмчетата, четката успява до обхване всеки зъб и да го почисти в дълбочина.

Уредът има 6 режима на работа, между които можете да избирате – за ежедневно почистване, дълбоко почистване, избелване, грижа за венците и др. Четката е с вграден изкуствен интелект GUM GUARD и ще ви сигнализира, ако натискът е прекалено голям, за да предпази венците ви от нараняване.

Захранването на уреда е чрез литиево-йонна батерия, която осигурява заряд до 2 седмици. Има и таймер, който ще се включи, когато сте постигнали оптималното време за четкане.

Освен батерия и USB кабел, електрическата четка за зъби се предлага и с удобна кутийка за съхранение.

6. Четка за зъби Oral-B Smart Series 6000 CrossAction

Oral-B Smart Series 6000 CrossAction е висококачествена електрическа четка за зъби. Нейната задвижваща сила може да достигне 48 800 движения в минута, за да премахне до 100% замърсяванията.

Кръглата форма на четкащата глава успява да обгърне всеки зъб и да го почисти в дълбочина. Уредът има и специална програма, която помага за избелването на зъбите. Освен това има и таймер, който сигнализира, ако натискате прекалено много четката или когато сте достигнали оптималното време (2 минути) за почистване на зъбите.

Някои от основните програми на електрическата четка са за дълбоко почистване и масажиране на венците. Благодарение на приложение Oral B, можете да свържете четката към смартфона си и да получавате информация за това как сте почистили зъбите си и полезни съвети за поддържането на устна хигиена.

7. Електрическа четка за зъби Oral-B Pro 2 2500 Design Edition Sensi Ultrathin

Oral-B Pro 2 2500 Design Edition Sensi Ultrathin е електрическа четка с елегантен дизайн и кръгла четкаща глава. Има таймер, който вибрира през 30 секунди, за да сигнализира, че е време да преминете към следващ зъб.

Освен това уредът отчита и ви показва кога са изминали 2 минути (което е препоръчителното време за четкане на зъбите) от началото на почистването.

Благодарение на вградените сензори, четката сигнализира, ако натиснете прекалено силно. Така венците ви са предпазени от нараняване и зачервяване.  Електрическата четка разполага с две програми – за ежедневно почистване и за по-деликатно миене при чувствителни венци.

8. Електрическа четка за зъби Oral B Braun Pro3000

Висококачествената електрическа четка за зъби Oral B Braun Pro 3000 постига отлични резултати в почистването на зъбната плака. Нейната кръгла четкаща глава достига до 40 000 пулсации на минута и премахва мръсотията и от най-труднодостъпните места.

Уредът предлага 3 режима на почистване – ежедневно, за избелване и за чувствителни зъби. Осен това се предлага с три глави – 3D White, Precision Clean и Sensitive.

Веднъж заредена електрическата четка издържа над 5 дни преди да трябва да се зареди отново, като за по-голямо удобство има индикатор за батерията.

9. Ел. четка за зъби Oral-B PRO 500 3D White

Oral-B PRO 500 3D White е бюджетен вариант за качествена електрическа четка за зъби. С лекота тя постига отлични резултати в премахването на плаката и почиства в дълбочина.

Вградения таймер ви сигнализира кога сте достигнали  препоръчваното от зъболекарите време за миене на зъбите – 2 минути. Благодарение на въртящата се глава и пулсиращите движения, уредът достига до всяко място и го почиства.

Има и специален 3D White накрайник, проектиран за да премахва петна и да полира повърхността на зъба.

10. Комплект Airfloss Ultra и четка за зъби Philips Sonicare DiamondClean 9000

Ако искате вашата сутрешна рутина за почистване на зъбите да бъде на професионално ниво, то е добре да заложите на комплекта Airfloss Ultra и четка за зъби Philips Sonicare DiamondClean 9000. С тяхна помощ оралната ви хигиена ще бъде повече от перфектна.

AirFloss Ultra е уред, с който можете да почистите междузъбните пространства. Тъй като за много четки тези области остават трудни за достигане и често има остатъчни следи от плака, е нужно да заложите на професионален уред за тях.

AirFloss Ultra може да работи както с чешмяна вода, така и с вода за уста. Технологията ѝ със струя въздух и микроскопични капки, прониква и в най-тесните пространства, за да премахне мръсотията. Освен това, уредът работи изключително бързо – за около 60 секунди.

Четка за зъби Philips Sonicare DiamondClean 9000 работи със звукови вибрации и почиства всеки зъб в дълбочина. Благодарение на специално проектираната четкаща глава и гъвкави косъмчета тя следва контура на зъбите, за да премахне колкото се може повече плака с едно измиване.

Комбинирайки тези два уреда за почистване на зъбите, ще постигнете перфектни резултати в оралната си хигиена.

Електрическа четка за зъби мнения

Видове електрически четки за зъби

На пазара се предлагат три вида електрически четки за зъби. Първият вид са въртящи се само в една посока, вторият са въртящо-осцилиращи и третият – с вибрации и ултразвук. Всяка една от тях има своите предимства и недостатъци, важно е да изберете най-удобната и подходяща четка според вашите зъби.

Въртящи се

Въртят се само в една посока на 360 градуса.  Те са най-евтини, защото като цяло имат и най-проста технология.  При този тип четки главата е кръгла, а косъмчетата са така проектирани, че да обхващат добре всеки един зъб, за да може чрез въртеливите движения той да бъде почистен в дълбочина.

Въртящо-осцилиращи

Тези четки извършват въртеливо движение напред, назад. По този начин четката успява да обхване по-голяма част от зъбите и да почисти и по-труднодостъпните места. Производители все повече усъвършенстват уредите си и добавят иновативни начини на въртене и движение на четката, за по-добри резултати.

Вибриращи с ултразвук

Този тип електрически четки за зъби вибрират с висока скорост. Тези уреди са много по-мощни от останалите и извършват над 40 000 пулсации в минута. Това несъмнено спомага за перфектното почистване на зъбите, местата между тях и линиите до венците, които често остават не-добре почистени.

Предимства на електрическата четка за зъби

С електрическа четка за зъби, поддържането на перфектно почистени и бели зъби е по-лесно от всякога.

Ръководство за покупка

Когато избирате електрическа четка за зъби трябва да съобразите на първо място чувствителността на вашите зъби. Ако имате проблем с венците или болезненост при миене, непременно заложете на четка с функция за деликатно четкане и сензор за натиск. Ето някои от другите функции, на които да обърнете внимание.

Продължителност на батерията

Издръжливостта на батерията на повечето електрически четки за зъби е от няколко дни до около две седмици. А благодарение на индикаторите, винаги знаете кога зарядът е намалял, за да предвидите зареждане.

цена

Функции

Допълнителните функции и екстри превръщат електрическата четка за зъби в толкова удобен и лесен за употреба уред. Таймерът, който сигнализира колко време сте почиствали зъбите си, възможността за смяна на скоростта (незаменима функция най-вече за хора с чувствителни зъби) и сензорът за натиск несъмнено са в помощ на качествената орална хигиена.

Смяна на скоростта

Повечето производители предлагат електрически четки за зъби, които имат поне две скорости. Една основна и една, която работи на по-ниски обороти, подходяща за по-чувствителни зъби и венци.

По-висококачествените и скъпи уреди обаче, имат повече скорости и програми – за деликатно измиване, за ежедневно измиване, както и специална  за масажиране на венеца. Винаги е по-добре да изберете четка с повече скорости, особено ако имате чувствителност при миене или държите да почиствате и венеца.

Таймер

Вече все повече електрически четки за зъби са оборудвани с таймер. Той сигнализира, когато сте достигнали препоръчваното време за миене на зъби, а именно 2 минути.

Таймерът може да ви подскаже и кога да преминавате към следващ участък докато миете зъбите си. Обикновено се смята, че 30 секунди на зъб или участък от зъби е нормално време за четкане.

Сензор за налягане

Сензорът за налягате сигнализира, когато натискате прекалено силно четката. Понякога този натиск може да разрани или разкървави венците ви. За това сензорът би бил много полезен особено за хора с чувствителни зъби и венци.

Възможност за свързване със смартфон

Най-усъвършенстваните електрически четки за зъби имат възможност за свързване към смартфон. Нужно е да изтеглите съответното приложение и да свържете уреда чрез блутот. Така ще получавате информация за качеството на почистване на зъбите ви, както и полезни съвети за устната ви хигиена.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар