Комедийните филми са пълни с безкраен смях и наслада. Това е предизвикателен жанр, тъй като хуморът често разчита до голяма степен на настоящите тенденции и обществени норми, което кара много комедийни филми да губят своята привлекателност с течение на времето. Красотата на комедията обаче се крие в онези изключителни филми, които успяват да надскочат времето, оставайки също толкова разсмиващи днес, както бяха и при излизането им.

Топ 11 филми комедия

Отпуснете се и се пригответе да се смеете на глас като се гмурнете в света на най-добрите комедийни филми. Тези филми са доказали, че могат да издържат изпитанието на времето, доставяйки искрен смях и увлекателно съдържание, на което могат да се наслаждават минали, настоящи и бъдещи поколения. Смехът наистина е най-доброто лекарство и тези филми комедия предлагат идеалната доза.

Незабавно семейство / Instant Family (2018)

Незабавно семейство / Instant Family

Незабавно семейство / Instant Family предоставя възхитителна комбинация от комедия и драма. В този филм брачната двойка Пийт и Ели Вагнер се впускат в осиновяването и отглеждането на непокорна тийнейджърка на име Лизи. Те обаче неочаквано се оказват родители на още две деца, братята и сестрите на Лизи. Докато се справят със сложността на родителството, те се стремят да формират обединено семейство. Последвалият хаос, неочакваните предизвикателства и трогателните моменти осигуряват както смях, така и настроение.

Семейство Милър / We’re the Millers (2013)

Семейство Милър / We're the Millers (2013)

Семейство Милър / We’re The Millers спечели сърца и награди със своя увлекателен, зареждащ разказ за криминална комедия. Историята се разгръща с поредица от злополуки, всяка по-забавна от предишната. Филмът се гордее със звезден актьорски състав, включително Ема Робъртс, която спечели наградата за комедийна актриса на Teen Choice Awards за ролята си във филма. Уил Поултър, който изигра поддържаща роля, също получи наградата за изгряваща звезда.

Човек срещу пчела / Man vs. Bee (2022)

Човек срещу пчела / Man vs. Bee (2022)

Роуън Аткинсън, обичан заради физическата си комедия, се завръща в сериала на Netflix „Човек срещу пчела / Man vs. Bee“, който той създаде съвместно с писателя на „Джони Инглиш“ Уилям Дейвис.

Този мини сериал представя необичайна предпоставка: човек в битка на разума с пчела. Може да звучи странно, но с доказания талант на Аткинсън за шамарски хумор, това е предпоставка, която обещава много смях.

Лесна А / Easy A (2010): Модерна гимназиална комедия

Лесна А Easy A (2010) филми комедия

„Лесна А / Easy A“, филмът, който изстреля Ема Стоун към славата, предлага свежа, комедийна гледна точка към гимназията. В свят, където слуховете са цар, героят на Стоун се справя с предизвикателствата с остроумие и чар.

Олив, на пръв поглед обикновена ученичка от гимназията, изиграна от талантливата Ема Стоун, се оказва уловена в мрежа от клюки и недоразумения. Подтикната от най-добрия си приятел, тя решава да създаде история за загубата на девствеността си, за да добави малко вълнение към живота си. Нещата обаче вземат неочакван обрат, когато нейната невинна бяла лъжа се разпространява като горски пожар из университета, превръщайки я в прословута фигура. Тази остроумна и очарователна комедия показва влиянието на слуховете, сложността на тийнейджърския живот и силата на самооткриването.

Харолд и Кумар: Пътуване до Белия замък (2004)

Харолд и Кумар: Пътуване до Белия замък (2004)

Тази страхотна комедия проследява приятелите Харолд и Кумар в търсенето им на перфектния бургер, мисия, която е колкото ексцентрична, толкова и забавна. Филмът демонстрира младежката страст да живееш в момента и със своите прогресивни теми той остава забележителна комедия дори години след излизането си.

Професия блондинка / Legally Blonde (2001)

Комедия Професия блондинка / Legally Blonde (2001)

„Професия блондинка“ проследява трансформацията на президента на женската общност Ел Уудс, изиграна брилянтно от Рийз Уидърспун.

Ел, отхвърлена като главозамайваща блондинка от гаджето си, заминаващо за Харвард, доказва, че има и мозък и красота, като влиза в Юридическия факултет на Харвард. Превъплъщението на Уидърспуун в ролята на адвоката със златно сърце остава емблематично, което прави „Професия блондинка“ комедия, която трябва да гледате.

Позабременяла / Knocked Up (2007)

Позабременяла Knocked Up (2007) комедия

„Позабременяла“ съчетава веселие и топлина в еднаква степен. Филмът представя объркана връзка за една нощ, водеща до непланирана бременност. Изобразяването на Сет Роугън на симпатичен аутсайдер, управляващ бащинството, съчетано с перфектния комедиен момент на Катрин Хейгъл, прави една увлекателна история, която ви кара да я гледате до края.

От глупав и по-глупав / Dumb and Dumber (1994)

От глупав и по-глупав / Dumb and Dumber (1994)

„От глупав и по-глупав“, с участието на Джим Кери и Джеф Даниелс, отвежда зрителите на забавно пътешествие. Като Лойд Кристмас и Хари Дън, двама добронамерени, но малоумни приятели, те тръгват на пътешествие, за да върнат куфар, пълен с пари. Филмът е пълен с емблематични комедийни моменти, с енергичните изпълнения на Кери и Даниелс, които оживяват историята.

Бивша под прикритие / The Spy Who Dumped Me (2018)

Бивша под прикритие - The Spy Who Dumped Me (2018)

Прекрачвайки в царството на екшън комедията, „Бивша под прикритие“ е завладяващо изживяване, което съчетава безпроблемно смеха с усещането за тръпка и приключение. Във филма участват Мила Кунис и Кейт Маккинън, които представят изпълнения, които оставят публиката на части, като същевременно я държат на ръба на местата им.

Сюжетът се върти около Одри, която е безцеремонно зарязана от приятеля си на 30-ия си рожден ден. Като форма на катарзис Одри и нейната най-добра приятелка Морган решават да изгорят всичките му вещи. Обратът обаче е, че бившето гадже на Одри е агент на ЦРУ, който скоро се завръща, за да вземе важен предмет. Това тласка Одри и Морган в средата на международен инцидент с високи залози, водещ до поредица от хаотични, но весели събития.

„Бивша под прикритие“ е прекрасно кинематографично пътешествие, което предлага нов поглед върху комедийния жанр, с уникалната си комбинация от екшън и хумор. Неговият странен разказ и динамични изпълнения го правят задължително за гледане от тези, които търсят вълнуващо и хумористично филмово изживяване.

Шаферки / Bridesmaids (2011)

Шаферки / Bridesmaids

„Шаферки“ е олицетворение на комедията, която разкрива разказ, включващ не само нахакани момичета, но и момичета загубенячки. Този филм отбеляза възхода на Кристен Уиг в комедийните легенди.

Филмът е повече от обикновена комедия, той изследва дълбоките и сложни взаимоотношения между жените. Разположен на фона на сватба, той подчертава сложната динамика сред приятелите и натиска да бъдеш в крак с темпото на живота. Филмът излезе през 2011 г. и влиянието му все още може да се усети в съвременната комедия.

„Шаферки“ не е просто комедия, това е изобразяване на женски приятелства, житейски борби и преследване на щастието. Това е филм, който съчетава хумор с близки емоции, което го прави съществено допълнение към вашия списък за гледане на комедии.

Семейство Джоунс / Keeping Up with the Joneses (2016)

Семейство Джоунс Keeping Up with the Joneses (2016)


„Семейство Джоунс“ е завладяваща комедия, която се върти около семейство Гафни, двойка, която е объркана от пристигането на новите си съседи Тим и Натали Джоунс. Семейство Гафни скоро се оказват въвлечени в международен шпионски заговор, след като откриват, че техните привидно перфектни съседи са правителствени шпиони.

Комедията в „Семейство Джоунс“ произтича от преувеличаването на крайградския живот на Джеф и Карън Гафни. Те живеят идеалистичен живот в красив дом, като Джеф е опитен корпоративен преговарящ, а Карън е интериорен дизайнер. Животът им, макар и стабилен, му липсва вълнение и вкус, което се променя с пристигането на Тим и Натали Джоунс.

Новите съседи, със своя безупречен стил, красота и изтънченост, омагьосват общността, което води до редица забавни и вълнуващи инциденти.

„Семейство Джоунс“ е комедия, която успешно създава преживяване, предизвикващо много смях. Неговият увлекателен сюжет и произтичащото от това веселие го правят задължителен за гледане от любителите на комедията.

Всички тези филми издържат изпитанието на времето, предлагайки на зрителите добър смях, без значение колко пъти са ги гледали. от стоплящи сърцето семейни комедии за разсмиващи се пътешествия, те ни напомнят, че понякога всичко, от което се нуждаете, е добър филм, който да повдигне духа ви.

Свързани:

Най-добри романтични филми на всички времена

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар