Говори се, че Samsung Galaxy S24 се очаква да бъде представен през януари, но Samsung пази тишина. Скорошна демонстрация на тяхната авангардна технология за камера „ISOCELL Zoom Anyplace“ може да е намек за това, което предстои за S24 Ultra.

Въпреки че Samsung не е споменал директно кои устройства ще имат впечатляваща 200MP камера, свързването на точките предполага, че S24 Ultra е основен кандидат. Това е много вероятно, тъй като технологията Zoom Anyplace е оптимизирана с изкуствен интелект в Snapdragon 8 Gen 3.

Сред забележителните функции, подпомаганото от изкуствен интелект проследяване гарантира, че вашият обект остава фокусиран, елиминирайки необходимостта от неистови корекции. Технологията също така позволява едновременно широкоъгълно и увеличено заснемане, предоставяйки гъвкавост при създаването на съдържание.

Друг забележителен аспект е възможността за поддържане на постоянна 4K разделителна способност, независимо от настройките за приближаване, като се справят с предишни опасения за спадове в качеството по време на промени в мащаба.

Samsung представя „заснемане на изображение с изкуствен интелект от край до край“, което прехвърля изходните данни от последователен към паралелен. Въпреки че може да звучи технически, най-важното е, че подобрява качеството на изображението чрез минимизиране на загубите, предизвикани от латентност, което води до по-живи детайли и цветове. Плюс това, паралелната обработка според съобщенията съкращава наполовина времето за заснемане на изображението, като гарантира, че мимолетните моменти няма да бъдат пропуснати.

В обсъждането на Samsung Galaxy S24 Ultra се намеква за увеличен 1-инчов сензор и потенциален хибриден телефото обектив с двойни възможности за 3x и 10x оптично увеличение. Въпреки това, последните слухове предполагат възможно максимално оптично увеличение от 5x, но 100x цифрово увеличение остава основно.

Всички погледи са насочени към предстоящото официално представяне, за да разкрият истинските възможности на камерата на Galaxy S24 Ultra. Прогнозите за представянето му клонят към средата на януари. Следете нашата секция с най-актуални новини за Samsung Galaxy S24 Ultra.

Author

Христо Стоянов е автор на свободна практика в BGchoice. Той обича да покрива различни теми от новини за компютри и електроника до ревюта на дронове и електрически тротинетки.

Напиши коментар