Днес хигиената на устната кухина е много повече от миене на зъбите два пъти на ден. Зъбен душ, наричан още орален иригатор, се оказа жизненоважна част от ежедневния режим на грижа за устната кухина. Това устройство се справя със задачата да отстранява плаката и остатъците от храна от места, където дори електрическата четката за зъби не може да достигне и в резултат на това намалява риска от гингивит, кариес и заболяване на венците.

Защо е добре да използваме зъбен душ?

Използването на зъбен душ е един от основните фактори, които водят до подобряване на грижата за устната кухина. Тези водни флосъри са стимулатори на венците и също така са полезни за цялостното орално здраве, като предотвратяват натрупването на зъбен камък и се борят с лошия дъх.

Основни видове зъбни душове

Дали имате нужда от стационарен или преносим зъбен душ, зависи от вас. Най-често стационарните модели имат повече мощност и по-голям резервоар, но за тези, които са в движение, преносимите са най-добрият избор.

ръководство за избор на зъбен душ

Критерии за избор

Изборът на зъбен душ е задача, която трябва да задоволи вашите собствени нужди. Основните характеристики са регулируемо налягане на водата, капацитет на резервоара, различни дюзи за конкретни нужди и опции за работа на батерия. Освен това не забравяйте да потърсите други функции като масаж на венците или режим за почистване на езика.

Как да го използвате правилно?

За да постигнете най-добри резултати, използвайте вашия дентален душ по правилния начин и не правете грешки, тъй като водната струя насочена към венците ви твърде интензивно може да бъде много вредно. За повече информация вижте ръководството как се използва зъбен душ.

Популярни марки и модели

На пазара има широка гама от налични марки и модели, всяка от които има свои собствени уникални характеристики. Марките, на които хората могат да се доверят най-много, включват Waterpik, Philips Sonicare и Oral-B. Сравнението на характеристиките и цените ще ви помогне да намерите продукта, който е подходящ за вашите нужди.

Заключение

Зъбният душ е инвестиция за здравето на вашите зъби и венци. Изборът на правилния модел и правилното му използване могат да направят голяма разлика в ежедневната ви орална хигиена. Без значение за какво ви трябва, дали за дома или за пътуване, на пазара има продукт, който има спецификациите, които желаете.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар