Климатика не духа топло или не функционира правилно? Това може да бъде изключително разочароващ проблем, особено през зимните месеци, когато разчитате на климатика да ви стопли. Въпреки това, не се отчайвайте, тъй като има начини да отстраните проблемите с вашата термопомпа.

Въпреки че може да има различни неизправности, възникващи в вашата климатична система, много от тях могат лесно да бъдат отстранени и дори може да сте в състояние да ги разрешите сами, без да търсите професионална помощ.

В края на тази статия ще бъдете добре запознати с отстраняването на проблемите свързани с отоплението на климатика. Споделяме всичко, което трябва да знаете, от идентифицирането на проблема до отстраняването му веднъж завинаги. Така че, ако климатика ви не духа топло продължавайте да четете, за да откриете как да отстраните проблема.

Обикновено климатиците се свързват с охлаждаща дейност, а не с отопление. Въпреки това, много от тях са проектирани да осигуряват топлина по време на студено време и да поддържат стаите ви уютни.

Ако искате да спестите пари и да намалите употребата на камина на дърва, инвестирането в инверторен климатик е фантастична идея.

Причини, защо климатика не отоплява

В случай, че вашият климатик не духа топло, може да има няколко причини. Тук ще обсъдим някои от най-често срещаните причини и ще предоставим решения, за да ги поправите.

1. Проверете термостата

Често проблема се дължи на неправилна настройка на термостата. Ако термостатът е настроен на „охлаждане“, климатикът ще духа само студено. Ето защо е от съществено значение да проверите термостата и да го регулирате на „топло“, ако желаете климатика да премине в този режим.

2. Проверете въздушния филтър

Запушен въздушен филтър може да възпрепятства въздушния поток и да намали ефективността на уреда. Този ограничен въздушен поток може да доведе до прегряване, изключване на превключвателя за безопасност и да доведе до изключване на устройството. Важно е да проверявате редовно въздушния филтър и да го замените при нужда.

3. Проверете за течове на хладилен агент

Недостатъчният хладилен агент в климатика може да попречи на способността му да генерира ефективно топлина. В такъв случай е необходимо да се потърси помощта на професионалист да презареди климатика с необходимото количество хладилен агент.

4. Проверете мотора на вентилатора

Неспособността на климатика да произвежда топлина може да бъде причинена от неизправност на мотора на вентилатора. От съществено значение е да изследвате мотора на вентилатора и да го замените, ако той не функционира правилно, тъй като той е отговорен за правилното циркулация на топъл въздух.

5. Проверете за мръсна бобина на кондензатора

Кондензаторната намотка играе жизненоважна роля в процеса на разсейване на топлината. Ако е мръсна може да възпрепятства правилното разсейване на топлина, което води до неадекватно нагряване. Следователно е от решаващо значение често да се проверява намотката и да я почиствате, ако изглежда мръсна, за да се гарантира оптимално функциониране на климатика.

Ако сте проверили всичко и все още климатика не духа топло, моля, свържете се със специалист, за да направи пълна диагностика на системата.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар