Тъй като наближава празничния сезон за 2023 г., може да се чудите кога е Черен петък. Черният петък традиционно е денят, в който всички оферти кулминират в масова истерия на пазаруване и големи отстъпки. Този уикенд все повече се свързва с разумните купувачи и търсачи на изгодни сделки. Тази година събитието се пада на 24 ноември.

Нетърпението нараства с наближаването на това събитие. Както физическите, така и онлайн търговците се подготвят за този празничен сезон, който се очаква да надмине пазаруването по коледните празници. Вижте няколко добри идеи за подарък за коледа!

Свързани публикации:

Защо се нарича Черен Петък?

Защо го наричат черен петък? Въпросът обикновено възниква през ноември, когато се подготвяме за един от най-лудите търговски дни в годината. Черният петък се отнася до историческо име, дадено тогава от жители на Филаделфия.

Но, значението на Черния петък се промени с времето и вече не означава само един ден на разпродажба. Събитието за пазаруване беше еднодневна афера, но сега е четиридневна феерия за пазаруване със сделки, вариращи от козметика до технологии.

Съвети за извличане на най-доброто по време на разпродажбите

Необходим е стратегически подход, за да се възползвате от пазаруването по време на Черния петък като шампион.

  • Имайте малко самоконтрол.
  • Трябва да сте наясно, че не е нужно да харчите твърде много от парите си.
  • Проучването е ваш верен съюзник. Трябва да гледате рекламите и да сравнявате цените предварително, за да намерите най-добрите оферти и да съставите план за действие.
  • Класирайте списъка си с желания, за да можете да действате бързо, тъй като най-добрите оферти се продават бързо.
  • Изтеглете приложения за търговците с актуални новини за разпродажбите плюс други специални оферти за продажба на приложения. В допълнение, абонирайте се за бюлетини и членства, за да имате преднина в продажбите и изключителните сделки.
  • Уверете се, че имате доказателство за покупка и научете правилата за връщане.

Как да се предпазите от измами по време на намаленията?

Докато търсите добра сделка на Черен петък, трябва също така да избягвате измамници. Ето защо трябва да пазарувате в правилните магазини и също така да се уверите, че сделката е реална или не, може да е просто измама.

  • Винаги бъдете бдителни, някой измамни сайтове са направени да изглеждат като автентични.
  • Вместо да използвате дебитна, платете с кредитна карта, която предлага услуги за защита срещу измами, както и следене на извлечението от сметката ви за странни и непознати суми, които не сте разрешили.
  • Не прибързвайте с оферти с ограничено време.
  • Също така е препоръчително винаги да сте нащрек за сигурност и да използвате най-удобните средства за плащане, за да избегнете измамници и да превърнете спестяването в преразход.
Author

Христо Стоянов е автор на свободна практика в BGchoice. Той обича да покрива различни теми от новини за компютри и електроника до ревюта на дронове и електрически тротинетки.

Напиши коментар