Батути или още наричани трамплини са идеално средство за изразходване на енергия за деца или възрастни. Това е съоръжение, което позволява да тренирате тялото си, докато се забавлявате страхотно.

Те са предназначени за употреба на открито, за да осигуряват забавни и безопасни игрови сесии. Ще бъдат отлично допълнение към детската площадка.

Какви са ползите от покупката на батут?

Покупката на батут е страхотна идея. Всъщност употребата му е много полезна, както за тялото, така и за ума. Подобрява дишането и укрепва мускулите като същевременно осигурява несравнимо усещане за свобода и лекота на практикуващите.

Всички могат да се възползват от ползите му. С редовното скачане можете да подобрите координацията, баланса, самоконтрола, както и концентрацията си. И накрая, това е идеален начин за забавление, сами или с приятели в градината.

Нашият избор за най-добри батути

За да ви помогнем малко, сме подготвили ръководство за най-добрите батути, които в момента се предлагат на пазара. Тяхната цена и качество им помогна да се позиционират в нашата класация. Този списък ще ви помогне да намерите батута, който най-добре отговаря както на вашите нужди, така и на вашия бюджет. Те са изработени от устойчиви материали, безопасни и здрави конструкции, едни от най-практичните модели, лесни за сглобяване и с гарантирано дълготрайно забавление.

1. Батут Kondition с предпазна мрежа и стълба

Батут Kondition с предпазна мрежа и стълба
Виж цената

Този батут е с размери 305 см в диаметър, 250 см височина и с максимално поддържано тегло 100 кг. Комплектът включва стълба за достъп, предпазна мрежа, защита за пружините и подпорни колони.

Металната рамка и пружините на Kondition са покрити с подплатен материал, който намалява удара в случай на инцидент. По същия начин пространството за скачане е допълнено от устойчива предпазна мрежа и има осем поцинковани подпорни колони, които работят като основа на конструкцията.

Батутът е идеален за деца, въпреки това, благодарение на максималното му поддържано тегло, възрастните също могат да го използват, за да спортуват по забавен начин.

2. Батут Buba 12FT (366 см) с мрежа и стълба

Батут Buba 12FT (366 см) с мрежа и стълба
Виж цената

Моделът Buba е стабилен и здрав, издържа максимално натоварване от 120 кг. С него могат да се забавляват няколко деца едновременно, а възрастните с леко наднормено тегло могат да го използват за упражнения.

В допълнение към това, той има мрежа от най-високо качество, която осигурява безопасна среда по време на забавлението. Той включва и ръководството с инструкции и набор от специални инструменти, които ще улеснят сглобяването му.

Основателните причини за страхотните отзиви на купувачите са доброто качество на продукта и бързата доставка от страна на продавача.

3. Батут Zipro Jump Pro Premium

Батут Zipro Jump Pro Premium
Виж цената

Това е батут с подсилена конструкция, издържаща до 150 кг. Той е изработен от устойчиви материали, способни да издържат на тежестта и драстичните движения на децата, докато играят.

Когато закупите този модел ще получите и нужният комплект за сглобяване и ръководството с ясни инструкции как да го сглобите и да го подготвите за кратко време, за да започне забавлението.

Мрежата за скачане, предпазната мрежа и металната конструкция са изработени по материали, които гарантират устойчивост, така че децата ще могат да скачат без да се притесняват за разглобяване или повреда на продукта.

4. Градински батут MOTION

MOTION
Виж цената

Мрежата за скачане на моделът MOTION е силно еластична. Децата ще могат да скачат високо и ще се забавляват без да бъдат изложени на падане от батута, благодарение на предпазната мрежа, която е с височина от 160 см и се затваря със здрав цип.

Металната конструкция, която поддържа мрежата и предпазния капак, който обгражда платното за скачане са покрити с полиетиленова пяна, намалявайки вероятността от получаване на силни удари, докато скачате.

Този модел е лесен за сглобяване и разглобяване, има здрава и поцинкована конструкция, готова да издържи до 110 кг, в пространство за скачане от 252 см в диаметър.

5. Батут за деца Mappy

Батут за деца Mappy
Виж цената

Това е много атрактивен батут с впечатляващи цветове, който е идеален за най-малките в къщата. Външните му размери са 150 см в диаметър и 120 см височина.

Той е безопасен за игра, тръбите за защитната мрежа са покрити с подплатен материал, а мрежата, която граничи с платното за скачане е затворена с цип, който предотвратява падането от батута.

6. Детски батут Felis

Детски батут Felis
Виж цената

Това е батут за индивидуална употреба с височина 182 см височина и 139 см диаметър. Подходящ е и, ако нямате достатъчно голям двор, както и е предназначен за по-малки деца с тегло до 45 кг.

Има атрактивен дизайн със син, жълт и червен цвят. Материалите са устойчиви и като цяло модела има добър завършек. Вашето дете ще може да прекарва часове в скачане, упражнявайки тялото си и развивайки физически умения.

Как да изберете батут?

За да разберете най-подходящият батут за вас, трябва да вземете предвид някои важни аспекти. Например различните модели и характеристики на всеки поотделно.

Размери

На пазара ще намерите батути с различни размери, вариращи от малки до някои много големи модели. За да изберете подходящия за вас размер, трябва да вземете предвид два фактора: за каква употреба искате да бъде батута и размерите на вашата градина. Всъщност, ако е батут, който е предназначен само за един човек, за предпочитане е да изберете модел с малък размер. Същото се отнася и, ако имате малка градина.

От друга страна, ако планирате да бъде използван от няколко души едновременно и имате достатъчно място в двора, тогава по-голям модел ще бъде по-подходящ избор. Възрастта и теглото на вашите деца също имат значение, тъй като не всички размери са подходящи за всички възрасти. Също така, трябва да предвидите и свободно място около вашия батут и да не го допирате до стена или ограда.

Форма

 • Разбира се, най-често срещаната форма на батут е кръглата форма, която е и много безопасна. Поради формата си, той има особеността винаги да поддържа човека, който отскача в центъра.
 • Овалният батут има три зони за скачане и го прави лесен за отскачане.
 • Правоъгълните и квадратни форми са одобрени от професионалистите. Те са подходящи за дълги, малки или тесни пространства.

Материали

Батут с добро качество си има своята цена и следователно трябва да може да издържи по-дълго във времето. Повтарящите се отскачания редовно натоварват структурата, ето защо е необходимо да се внимава при избора на модел. Той трябва да е едновременно стабилен, както и устойчив. По отношение на стабилността е препоръчително да проверите дали батутът има достатъчно и дебели тръби. Също така, той е подложен на всякакви метеорологични условия, и за да ги издържи, трябва да е има антикорозионна и UV защита.

Безопасност

Първият основен елемент за безопасно скачане на батут е предпазната мрежа. Тя задържа потребителя в случай на странично залитане. За да осигурите оптимална сигурност, изберете модел, на който мрежата е монтирана на около зоната за скачане, а не отвън, около конструкцията. Този аспект е още по-важен, ако нямате опит със скачане на батут или ако го използват деца. Други елементи на батута също трябва да помагат да се гарантира безопасността на потребителите. Защитната пяна около тръбите трябва да е много дебела, за да смекчи ударите, а затварянето на мрежата трябва да е качествено, за да не се отваря по време на скачане.

трамплин

Как да монтирате батут?

Процедурата не е сложна, но вероятно ще имате нужда от нечия помощ, за да съберете частите една с друга.

Разбира се, трябва да имате предвид, че тъй като не всички батути са еднакви, винаги трябва да проверявате инструкциите, предоставени от производителя. Ако не разполагате с инструкции можете да следвате стъпките за сглобяване по долу, тъй като повечето са доста еднотипни.

 • Проверете дали имате всички части, както и инструментите за сглобяване (тръби, пружини, платно за скачане, предпазно покритие за пружините, защитна мрежа и др.).
 • Започнете да монтирате тръбите с конекторите, за да направите формата и да ги сглобите с помощта на винтовете.
 • Повдигнете конструкцията и към нея добавете краката.
 • След това закачете пружините на рамката. По-късно също закачете пружините до пръстените на платното за скачане.
 • Покрийте пружините със защитния капак и го закрепете по рамката.
 • Ако има предпазна мрежа, трябва да поставите страничните тръби и да ги монтирате върху батута.
 • Поставете предпазната мрежа отгоре и я прикрепете към куките на брезента.
 • Монтирайте другите аксесоари като стълбата, джоб за обувки и други.

На каква цена можете да купите батут?

Ако търсите евтини батути, имаме добри новини за вас. На пазара е възможно да намерите батути на много разнообразни цени.

Следователно, след като говорим за цената, изборът на един или друг модел ще зависи предимно от вашия бюджет.

Можете да намерите евтини модели, които може да струват по-малко от 200 лева, като надуваеми детски батути или бебешки батути, защото са малки и имат проста конструкция. Има обаче и такива, които се продават на доста по-високи цени, които са по-големи и са с различни аксесоари.

Как да поддържате батута чист?

И накрая, искаме да ви предложим няколко съвета, за да поддържате вашия батут за скачане като нов. Тъй като в повечето случаи са на открито, нормално е да се замърсят с листа, птичи изпражнения, мръсотия и дори неща като храни и напитки, които децата разливат.

В случай на листа и прах, можете да използвате обикновена метла или прахосмукачка. А за по-дълбоко почистване можете да забършете платното за скачане с мека кърпа. Никога не използвайте силни препарати за почистване или абразивни продукти, с малко веро ще бъде достатъчно, за да го почистите. След това изсушете всичко възможно най-добре, особено металните части. Ако няма да го използвате дълго време ще е добре е да му поставите защитно покривало за батут.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар