Благодарение на качествени безжични слушалки можем да се наслаждаваме на музика, без да се притесняваме за кабелите. Днес технологията Bluetooth еволюира много, така че можем да се наслаждаваме на свободата и качествен звук, кохато слушаме музика в движение.

За да вземете правилното решение, когато купувате безжични слушалки, трябва да знаете основните неща. В тази статия ще говорим за различни аспекти на дизайна, като комфорт, шумопотискане и всичко друго, което трябва да знаете преди да направите своята покупка.

Какви са ползите от покупката на безжични слушалки?

Често безжичните слушалки са по-удобни от тези с кабел, което ги прави идеални за голямо разнообразие от дейности. Популярността им се увеличи през последните години.

Безжичните модели са идеални за практикуване на спорт, придвижване из града и изолиране на страничните шумове, особено ако имат системи за шумопотискане.

Bluetooth слушалките предлагат много предимства, когато слушате музика у дома. Например те ви позволяват да се движите по-свободно, тъй като повечето Bluetooth връзки имат обхват до 10 метра.

Нашият избор за най-добрите безжични слушалки

Ето някои от най-добрите безжични слушалки, предлагани в момента на пазара. При избора на тези модели взехме предвид мненията на предишни купувачи. Прочетохме ревютата и сравненията на най-популярните модели от най-известните марки.

1. Безжични слушалки Sony WH-1000XM3B

Ако не са ви нужни airpods за Apple продукти, добре ще е да изберете тези слушалки. С тази марка, независимо дали Sony пуска ново поколение конзоли тази година, те няма да са остарели.

Sony WH1000XM3 има отлично активно шумопотискане, което може да се регулира на различни нива, за да отговаря на вашите нужди. Качеството на звука на този продукт е наистина добро, с отличен бас.

Имаме сензорна функция, която ни позволява да увеличаваме или намаляваме силата на звука, да сменяме песни или дори да регулираме качеството на звука. Много удобна е функцията, когато хванем слушалките с дясната си ръка, музиката спира. Това е много полезно, когато някой ни говори или искаме да се обърнем към някого, без да се налага да сваляме слушалките.

Батерията има 30 часа време за слушане и възможности за бързо зареждане. Sony WH-1000XM3B осигурява перфектно качество на звука, както и има удобно вградено зарядно устройство. Продуктът е добре изработен и се предлага с калъф за носене.

2. Безжични слушалки Bose QuietComfort 35

Безжичните слушалки Bose QuietComfort 35 разполагат с Bluetooth връзка и превъзходно качество на звука. Те са идеални, за да се наслаждавате на музиката си, без да пречите на хората около вас.

Слушалките осигуряват ясен, балансиран звук с мощен бас. Имат отлична система за шумопотискане с три настройки, за да отговарят перфектно на вашите предпочитания за слушане.

Дизайнът им е красив, сдържан и удобен. Батерията им има живот до 20 часа и отнема около два часа и половина за пълно зареждане. Съвместими са с Google, Siri и Alexa. Предлагат NFC свързаност и може да се свързва безжично чрез Bluetooth. Вграденият микрофон е с високо качество, което улеснява приемането на повиквания.

3. JBL LIVE650BTNC

Тези безжични слушалки JBL са много красиви на вид – с изчистен дизайн, който включва логото на JBL от външната страна на заоблените чашки за уши.

JBL Live650BTNC са изработени от твърда пластмаса, но с вътрешна метална структура, която ги прави устойчиви и издръжливи във времето.

40 мм динамичен драйвер е включен към чашките за уши, изработени от мемори пяна за допълнителен комфорт. Стилът им е много приятен, благодарение на модерния и елегантен дизайн, както и на големите и плътно подплатени чашки, а лентата за глава е с мрежеста подплата. Пантите имат метален вид, който придава външен вид с по-добро качество.

JBL Live 650 BTNC се предлагат в три различни цвята: черен, бял и син. Въпреки че не са най-преносимите безжични слушалки, имат възможността да се сгъват за по-лесно транспортиране.

Допълнително вътре в опаковката ще намерите мек калъф за защита на слушалките от удари и надраскване. Въпреки че това не са компактни слушалки, те са приятни за носене, което става особено полезно, когато ги използвате за по-дълги сесии.

4. Безжични слушалки Beats Studio3

Beats Studio 3 имат дизайн, който обгръща цялото ви ухо, осигурявайки пълна изолация. Освен това, този дизайн е подпомогнат от активното шумопотискане за премахване на страничните шумове.

Новата технология ANC (автоматичен контрол на шума) е различна от предишните версии с това, че постоянно настройва честотата си в отговор на околния шум, което я прави по-гъвкава.

Вградената акумулаторна батерия може да издържи над 40 часа, а олекотената конструкция и използваните меки материали ще ви накарат да ги държите на главата си възможно най-дълго.

На самите слушалки има контроли за смяна на песните, промяна на силата на звука и приемане на телефонни обаждания.

Beats Studio са един от най-популярните слушалки на марката и един от най-популярните чифтове слушалки. Изглежда, че цялостното качество на звука се е променило, за да стане по-прецизно. Те могат да звучат силно и грубо, а добавянето на активно шумопотискане трябва просто да ви помогне да се съсредоточите върху музиката.

5. Bang&Olufsen E8 2.0

Тези слушалки имат първокласен дизайн и дори по-добро качество на звука от предишните издания.

Bang&Olufsen E8 2.0 са с дизайн за поставяне в ушите и разполагат с подложки за допълнителна опора. Драйверите с диаметър 5,7 mm имат четири насочени микрофона и са сертифицирани по IP54 за устойчивост на прах и пот.

Батерията във всяка слушалка е с капацитет 60mAh на лявата и 85mAh на дясната, а батерията в калъфа е с допълнителни 365mAh. Според производителя, с използването на техния продукт е постижима обща автономност от 4 часа. За зареждане на кутията можете да използвате USB-C кабел или Qi безжично зареждане.

6. Безжични слушалки Anker Soundcore Life Q30

Anker SoundCore Life Q30 ще са трудни за победа, сравнявайки качеството на звука, изработката и цената, на която се продават.

Въпреки че качеството на звука не е толкова добро, колкото някои от моделите на Sony или Bose, те са много по-евтини и все пак дават добра причина за покупка.

Те имат добре балансиран, мощен бас и приложение, което ви позволява да правите промени в звука на високоговорителите. Шумоподтискането е добра стойност, но не може да се сравнява със това на Sony или Bose.

Животът на батерията е оценен на 40 часа с USB-C зареждане. Q30 има някои ограничения, когато става въпрос за телефонни разговори. Микрофонът работи добре в по-тиха среда, но се бори да намали фоновия шум.

Как да изберете най-добрите безжични слушалки?

Ако искате да си купите безжични слушалки, ето някои неща, които трябва да имате предвид.

Цена

Разбира се, цената е един от най-важните фактори, който трябва да се вземе предвид. Важно е да намерите добро съотношение цена/качество, което винаги е подходящо за нуждите ви. За щастие днес има разнообразие от достъпни слушалки, от които да избирате, така че независимо дали търсите висококачествен продукт или нещо, което е практично и функционално, ще имате много възможности за избор.

Комфорт

Ако търсите безжични слушалки, комфортът може да е фактор, който трябва да имате предвид. Много от моделите са проектирани да бъдат удобни за носене, така че можете да се концентрирате върху музиката или телефонните си разговори.

Безжичните слушалки са страхотни, защото са удобни и без кабели, което може да е досадно, когато трябва да движите ръцете си, за да държите слушалките на място.

Има редица фактори, които могат да повлияят на комфорта, освен нивото на шума. Проблеми като температура, влажност и вентилация могат да играят роля. Ако решите да носите слушалки с лента за глава, важно те да са подплатени и с високо качество, в противен случай те няма да покриват ушите ви адекватно.

Ако носите слушалки за поставяне в ушите, ще оцените високото качество на гумата и факта, че не изпитвате болка, когато ги поставите в ушите си. Слушалката е удобна за носене и прилепва добре към ушите, за да няма неприятното усещане, че всеки момент ще изпадне.

Когато избирате слушалки за спорт, е важно да имате предвид вида на спорта, който практикувате, нивото на шума в околната среда и качеството на звука на слушалките. Моделите, които са специално проектирани за спорт, могат да осигурят подобрен звук и да улеснят чуването на шума около вас. Освен това качеството на звука може да се подобри чрез избор на слушалки с добро уплътнение и система за шумоизолиране.

Качеството на звука

Технологията Bluetooth не винаги е в състояние да произведе качествен звук като слушалките с кабел. С Bluetooth аудиото се компресира, така че да може да пътува от изходящото устройство до входящото устройство (слушалките). При тази компресия, част от качеството се губи.

Ако сте среден потребител, няма да забележите много разлика. Най-добрите и тренирани уши ще могат да оценят, че качеството на звука обикновено е по-добро с кабел.

Безжични слушалки мнения

Живот на батерията

При някои устройства, които работят безжично, батерията се оказва проблем. Въпреки че издръжливостта на батерията е важна, също така е важно слушалките да имат възможност за бързо зареждане.

Понякога ще искате да използвате слушалките и в този момент установявате, че батерията е изтощена. Ще оцените бързото зареждане, тъй като те ви позволява да използвате без да се налага да чакате прекалено дълго.

Ако изберете слушалки за поставяне в ушите, трябва да имате предвид издръжливостта, както на високоговорителите, така и на кутията за зареждане. Слушалките ще трябва да се зареждат всеки път, когато се съхраняват в кутията. Усъвършенстваните модели се предлагат с безжично зареждане, което е удобен начин за зареждане, без да се налага да ги включвате.

Приемане на разговори

В днешно време, безжичните слушалки идват с вградени микрофони, така че да можем да провеждаме телефонни разговори със свободни ръце, без да се налага да докосваме телефона.

Тази функция може да бъде много полезна, когато извършвате непрекъснати разговори в ежедневната си работа. Много потребители, които първоначално не купуват безжични слушалки с функция за разговор, но след като я изпробват, осъзнават колко полезна и практична е тя.

Въпреки че, по-голямата част от моделите включват технология „свободни ръце„, трябва да знаете, че не всички от тях предлагат еднакво качество. Най-евтините модели са подходящи за кратки разговори, но няма да осигурят добро качество на звука. Микрофоните от по-висок клас създават по-добри звукови изживявания, така че ако се интересувате конкретно от този аспект, препоръчваме ви да изберете модел с по-добър микрофон.

Лесно управление

Някои модели включват физически бутони за управление на основни функции (усилване и намаляване на звука, спиране и възпроизвеждане, пропускане на песни), докато други включват чувствителни на допир повърхности за извършване на същите дейности.

От вас зависи да определите какво харесвате най-много. Смятаме, че сензорното управление е много полезно и след като свикнете с него, няма да искате да опитате нищо друго.

От друга страна, има модели, които включват приложение, което ви позволява да ги контролирате от смартфон или таблет. Някои от основните функции, които можете да използвате от приложението, включват контролиране на възпроизвеждането и силата на звука, смяна на песни и др.

Дръжте устройствата, свързани към слушалките, под контрол. Ако имат активно шумопотискане, можете да го активирате и деактивирате, както и да регулирате нивото му на производителност.

Добро синхронизиране

Закъснението също е фактор, който трябва да вземете предвид, ако искате да слушате и гледате видео съдържание. Времето, необходимо на Bluetooth сигнала да достигне слушалките ви и да възпроизведе аудиото, се нарича време на Bluetooth забавяне.

Устройство с високо забавяне може да доведе до лошо синхронизиране на картината и звука. Обикновено възприемаме аудио остатъчни изображения няколко милисекунди след като сме видели оригиналното изображение.

Днес повечето Bluetooth слушалки имат оптимална латентност, която позволява да се наслаждаваме на висококачествено аудио и видео без проблем.

Всички модели, които прегледахме тук, са силно съвместими с безжичната технология. Ако планирате да използвате слушалки за по-взискателно съдържание като видеоигри, препоръчваме ви да потърсите слушалки за игри, специално проектирани за тази цел.

Устойчивост

Ако търсите безжични слушалки, които също са водоустойчиви, трябва да помислите за водоустойчивостта им. Ако търсите такива, тогава можете да разгледате нашата статия за спортни слушалки.

Дизайн

Дизайн

Разбира се, естетиката също играе роля. Когато сте с тях, искате да се чувствате добре. Ако обмисляте слушалки за поставяне в ушите, ще трябва да решите дали ги предпочитате с опора. И ако предпочитате нещо сдържано, което едва се вижда, или нямате нищо против да имате малко по-голям модел. Моделите над главата са най-популярни. Ние вярваме, че по-леките и по-стегнати модели не създават впечатлението, че са твърде обемисти.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар