С качествен блендер можете да приготвяте здравословни храни и напитки у дома. Този уред е мултифункционален, защото ви позволява да пасирате, смесвате, трошите и режете различни продукти. Блендерът ще ви помогне в изграждането на един по-здравословен живот, пълен с вкусни, но и полезни напитки. Освен че се използва и поддържа изключително лесно, той може да се справи с обработката на почти всеки продукт.

Производителите залагат все повече на качествени и безопасни материали, от които да изработват частите на блендера. Каната, която е главен компонент на уреда, се изработва основно от стъкло. Този материал е много добър за уреди, в които се приготвят напитки. За разлика от пластмасата, стъклото се почиства по-лесно, а също така не задържа миризми и не се оцветява. Друг често срещан материал за производство на контейнера е тритан, който е по-лек от стъклото, но също като него е безопасен и качествен.

Благодарение на усъвършенстването както на дизайна, така и на материалите, потребителите могат да използват блендера лесно и спокойно. Топлоустойчивостта на компонентите позволява да пасирате както свежи плодове или зеленчуци, така  и горещи супи. Колкото по-качествен и мощен е блендерът, толкова повече рецепти ще можете да приготвяте с него.

Нашият избор за най-добрите блендери

Подготвихме списък с висококачествени  блендери, за да ви помогнем да изберете най-подходящия за вас. Някои от тях имат основните функции и скорости, а други са с допълнителни свойства. Също така сме включили по един или повече представители на всеки един от видовете блендери, които се предлагат на пазара. За да бъде изборът ви сполучлив, определете какъв бюджет бихте отделили за този уред, колко често го използвате и за приготвяне на какви напитки  ви трябва.

1. Блендер Bosch MMB42G0B

Блендер Bosch MMB42G0B е  идеалният избор, ако искате да имате добре пасирана и миксирана храна. Той е верен помощник  за приготвяне на всякакви здравословни смутита, шейкове или фрешове.

Благодарение на своята мощност от 700 вата уредът постига отлични резултати. Остриетата са изработени от висококачествена неръждаема стомана, а каната е от ThermoSafe стъкло. Уредът е способен да се справи както с по-меки храни, така и с по-твърди и трудносмилаеми като лед, моркови, шоколад и други. Благодарение на двете скорости плюс импулсна, можете да избирате според  твърдостта на продуктите.

Инсталирайте приложението на Bosch VitaBar и можете да намерите разнообразни рецепти, съвети и ръководство за използването на уреда.

2. Блендер Philips Avance Collection HR3652/00

Блендерът Philips Avance Collection HR3652/00 е висококачествен уред, с който можете да разбиете, смелите или нарежете всякакви продукти. Мощността му е 1400 вата, а вместимостта на стъклената кана е 2 литра.

Благодарение на технологията Problend 3D блендерът може да пасира до перфектна гладкост всякакви продукти, както и да запази най-ценните им хранителни вещества. С ръчния режим на скоростите можете да избирате тази, която е най-подходяща за желаното от вас ястие или напитка. Има скорост за по-меки продукти, както и такава за по-трудносмилаеми.

За любителите на вкусни шейкове – блендерът е с предварително зададена програма за приготвянето им. Освен това има функция за автоматично изключване, както и индикаторна лампа, за да знаете кога е готов за употреба. Уредът е с отделение за съхранение на кабела. За по-удобно почистване, можете да поставяте разглобяемите части в съдомиялна машина.

3. Блендер Bosch MMBM7G2M

Блендер Bosch MMBM7G2M е удобен и компактен уред с елегантен дизайн. С него можете да приготвяте както кремове, супи и пюрета, така и смутита, шейкове и други напитки.

Неговата мощност от 350 вата, в комбинация с остриетата от неръждаема стомана могат да се справят и с по-твърди продукти. Подходящ е за трошене на лед, както и за мелене на ядки. Каната е с капацитет от 600 мл. и е изработена от боросиликатно стъкло. 

Можете да избирате между 2 скорости на рязане. Благодарение на дизайна и размерите на каната, почистването е много лесно и не отнема много време. Висококачествените материали, от които е изработен уредът, помагат за по-удобното му почистване и не задържат миризми.

4. Блендер Russell Hobbs Desire 24720-56

Блендер Russell Hobbs Desire 24720-56 може да бъде незаменим помощник във вашата кухня. С него бързо и лесно можете да режете, мелите, пасирате, смесвате, кълцате или трошите лед. Благодарение на мощността му от 650 вата и остриетата от неръждаема стомана, уредът се справя и с по-твърдите продукти. Капацитетът на каната е 1,5 литра, а със сваляемия капак можете да добавяте продукти и в процеса на работа. Уредът е с 2 скорости плюс импулсна за трудносмилаемите продукти. Блендерът не се затруднява да смели лед, ядки или твърди зеленчуци. Стъклената кана се поддържа много лесно, защото не се оцветява и не задържа миризми от продуктите.

5. Блендер с вакуум Philips HR3752/00

Висококачествения блендер с вакуум  Philips HR3752/00 е подходящ за мелене, пасиране, смесване на различни продукти, както и за трошене на лед. Мощността му е 1400 вата, а капацитетът на каната 1,8 литра. Специалната програма за блендиране с вакуум позволява да приготвите здравословни смутита, като не позволява напитката да се окисли. Така плодовете и зеленчуците задържат повече от своите витамини и минерали, а сместа е с идеална консистенция. Уредът има и програма за трошене на лед. 
Каната е изработена от кополиестер (тритан) – материал, който е по-лек от стъклото и не задържа миризми от продуктите. Също така този материал е много лесен за почистване и по него не остават петна. Всички разглобяеми части могат да се поставят в съдомиялната.

6. Блендер Star-Light Pro DBB-2018W

 Star-Light Pro DBB-2018W е мултифункционален блендер, с който можете да приготвяте най-различни полезни и вкусни напитки , кремове и сосове. Неговата мощност е 1800 вата и достига до 28000 оборота/мин. Каната на уреда е 2 литра, което позволява да приготвяте по-голям обем. Освен това е изработена от материала тритан, който се поддържа изключително лесно, понеже не задържа миризми и не се оцветява. Благодарение на цифровия екран контролирате различните програми и скорости много удобно. Можете да избирате межди 6 функции сред които за кремове, смутита, шейкове, както и специален бутон за повишаване на скоростта. Уредът е обезопасен със специална система против плъзгане и няма опасност от това да се размести по време на работа.

7. Нутри блендер Heinner HSB-1000

Нутри блендерът  Heinner HSB-1000 е незаменим помощник  за смесване и мелене на продукти. Неговата мощност е 1000 вата и достига до 12000-20000 об/мин. Можете да избирате между две скорости, както и pulse бутон, за по-твърди продукти.  Уредът разполага с два контейнера  0.5  и 1.0 л, изработени от тритан. Също така в комплекта са включени два капака, с които можете да съхранявате напитките и един специален капак за опаковане за път. Уредът е оборудван със система против плъзгане, за по-голяма безопасност.

8. Блендер Tefal BL811D38

 Tefal BL811D38 е идеален уред за пасиране, смесване, мелене и трошене на лед.  Блендерът е с мощност от 1200 вата, а в комбинация с технологията Tripl’Ax получавате перфектни резултати. Има зададени програми за смутита, трошене на лед и автоматично почистване. Каната му е изработена от топлоустойчиво стъкло и е с капацитет от 2 литра. Освен това уредът е оборудван с охлаждаща система, която предпазва мотора от прегряване. Това позволява да го използвате дълго време, без да се притеснявате за безопасността.  В комплекта е включена и шпатула, с която можете да обработвате по-гъсти смеси. Ножовете на блендера се почистват лесно под течаща вода, а каната не задържа миризми и не се оцветява, благодарение на висококачествените материали.

9. Нутри блендер екстрактор zephyr zp 1162 o

Нутри блендерът екстрактор  zephyr zp 1162 o ще ви помогне да приготвите здравословни и вкусни смутита или шейкове. Неговата мощност е 1200 вата и развива 25000 об/мин. С тези характеристика уредът може да се справи и с по-твърдите плодове или зеленчуци. С него можете дори да трошите лед или ядки. В комплекта са включени две чаши, изработени от BPA Free пластмаса. Уредът е оборудван и с гумени крачета, които не му позволяват да се движи по време на работа.

10. Мини блендер Concept SM-3382

Ако не искате да развалите своя хранителен режим по време на пътуване или държите да приготвяте смутита и шейковете си сами навсякъде, то мини блендерът Concept SM-3381 е точно за вас. Той е с мощност от 500 вата и капацитет на чашата 570 мл. Контейнерът е изработен от тритан, а капакът  с двойно уплътнение ви позволява да съхранявате течността в него. Можете също така да го поставите в чантата си без опасност да се разлее. Уредът е с вграден предпазител, който предпазва от разместване по време на работа. А допълнителното антиплъзгащо захващане ще гарантира безопасността ви. Благодарение на качествените материали, от които са изработени контейнерът и ножовете, можете да ги почиствате с лекота.

Видове блендери

На пазара се предлагат няколко основни вида блендери. За максимално удобство и функционалност изберете уред според това колко често го използвате и за какви течности. Ако използвате често блендерът и той е неразделна част от вашето ежедневие, тогава заложете на наистина качествен и мощен уред. Ако го използвате за по-малки количества и обработвате по-лесносмилаеми продукти, то може да се спрете на блендер с по-малък капацитет и по-малка мощност, но по-бюджетен. За пътуванията мини преносимият уред ще ви свърши чудесна работа.

Кухненски

Стандартния кухненски блендер има всички функции и параметри, за да се справи с пасиране, блиндиране, смесване, разбиване и някои дори трошене на лед и ядки. Ако обичате да пийвате здравословно смути или шейк всеки ден, то този вид ще е най-добрият избор за вас. Можете да го използвате и за приготвяне на крем супи или сосове. Ако искате да го използвате за по-топли напитки, непременно заложете на блендер с топлоустойчиво стъкло.

Вакуумен блендер

Някои от производителите предлагат блендери с вакуум. Неговите предимства са, че смила по-прецизно сместта. Обработени с тази функция, смутитата или шейковете са по-пухкави и с по-малко балончета. Освен това вакумната технология намалява окисляването и се смята, че това води до запазване на повече от витамините и минералите на продуктите. Специалното на тази функция е, че изсмуква максимално въздуха от напитката. Така продуктите се запазват по-свежи, а консистенцията е по-гладка.

Нутри блендер

Нутри блендерът често пъти е с по-малък капацитет на каната от обикновения блендер. Разликата между двете най-вече е в скоростта. Нутри блендерът работи с по-голяма скорост и се смята, че успява да запази и извлече максимум полезни вещества от продуктите.

Мини преносим

Преносимия блендер е с по-ниска мощност и с по-малки размери от другите видове. Той обаче без проблем би се справил с приготвяне на здравословно смути дори и с по-твърди продукти. Разбира се не е добра идея да го използвате за трошене на лед или ядки, но за плодове или зеленчуци е подходящ.
Този вид блендер ще ви свърши много добра работа, ако се налага да пътувате някъде и искате да приготвяте здравословните си напитки и там. Съхранява се и се почиства лесно. Тъй като в повечето случаи този вид е изработен от пластмаса, е много лек и мобилен.Подходящ  е и за приготвяне на бебешки пюрета.

блендер мнения

Ръководство за покупка

Блендрът е уред, който става все по-популярен и присъства във все повече кухни. Когато избирате какъв да си вземете обаче, винаги трябва да проучите какво се предлага на пазара. Така ще направите информиран избор и уредът ще ви свърши максимално добра работа. Обръщайте внимание на характеристиките на блендерът, защото от тях зависи какви продукти ще можете да обработвате в него.

Мощност

Едва ли има домакински уред, за който мощността да не е от значение. Това е една от ключовите характеристики, на които се обръща голямо внимание. При блендерите нещата стоят по същия начин. От мощността зависи дали уредът би се справил с по-твърди и трудносмилаеми продукти. Освен това по-мощните блендери имат повече скорости, както и функция за трошене на лед.

Капацитет

Обикновените домакински блендери имат  капацитет от около 2 литра. Те са подходящи за приготвяне на по-големи количества течности. Разбира се има и такива с по-малки размери, но това са мини блендерите.Заложете на уред според това колко човека го използват – ако приготвяте за цялото семейство, изберете с по-голяма кана.

Скорости

Повечето блендери имат две скорости плюс „пулс“. Те са достатъчни за обработване на всякакви продукти. Има производители, които добавят още скорости на уреда, но често няма голямо значение дали има 3 или 5. Някои блендери имат и зададени програми, например за трошене на лед. Така скоростта е предварително нагласена, вие трябва само да натиснете съответния бутон.

Материали

Висококачествените материали са много важни за уред като блендера. Те определят и безопасността му. Стъклото и тритана са най-предпочитани за изработване на каната на блендера. Това е така, защото теса безопасни, не задържат миризми и не се оцветяват. Освен това са топлоустойчиви и позволяват обработването и на горещи продукти. Остриетата на уредите са най-често от неръждаема стомана. Този материал е най-сполучливия за тях, защото е качествен и издържа на голямо натоварване.

Аксесоари

Блендерът не е уред, който се нуждае от много допълнителни аксесоари. Той може да изпълнява своите най-важни функции само с основните си части. Някои производители обаче са усъвършенствали уреда и са добавили аксесоари. Такъв е  шпатулата, с помощта на която разбърквате по-лесно гъсти смеси. Също така може да срещнете и смесително острие или диск за рязане към комплектите.

Допълнителни кани

Допълнителната кана или контейнер за съхранение на продуктите винаги са в плюс. Ако имате нужда от по-големи количества напитка, изберете уред с две кани. Така ще можете да използвате всяка от тях.

Кафемелачка

Предлагат се блендери, които могат да се използват и за мелене на кафе. То е един от по-твърдите и трудносмилеми продукти. За това винаги обръщайте внимание дали блендерът  включва и тази характеристика.

Функции

Макар блендерът да е мултифункционален уред, той си има своето предназначение. Някои производители  добавят допълнителни програми, но основните му функции са пасиране, смесване, а по-мощните и трошене на лед. Ако възнамерявате да използвате уреда за пасиране и рязане на по-твърди продукти като шоколад, лед или ядки, винаги обръщайте внимание дали тази функция е включена в характеристиките му.

Пасиране

Блендерът се използва най-вече за пасиране на различни продукти. Със специално проектирания си дизайн, качествени ножове и мощност, уредът успява да смели продуктите в кремообразна или течна консистенция. Освен това витамините и минералите се запазват и набавят на организма необходимите полезни вещества.

Смесване

Смесването е другата основна функция на блендера. Освен че продуктите се пасират добре, те се миксират и така се получава идеална консистенция. Смесването е отговорно и за добрия вкус на напитките.

Трошене на лед

Не всеки блендер е подходящ за трошене на лед. Ако искате да използвате уреда и за това, задължително проврете дали функцията е упомената в характеристиките му. Също така залагайте на по-мощните блендери. Тази функция е идеална и за любителите на фрапета или студени напитки. Можете да поставите леда направо при другите съставки и да пасирате всичко заедно.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар