Достъпът до питейна студена или гореща вода във всяко помещение е по-лесен от всякога с наличието на диспенсър за вода. Той е удобен и компактен, освен това не заема много място и можете да го съчетаете перфектно с дизайна на стаята. Благодарение на него ще имате както достатъчно гореща вода, за да си направите кафе или чай, така и достатъчно студена, за да се разхладите в горещите дни.

Този уред се използва все по-често и е важен най-вече за големите помещения, в които се събират много хора. Напълно подходящ е както за дома ви, така и за офиса, чакалнята или конферентната зала. Той е с изключително проста технология и се използва  лесно и удобно. Освен това производителите го усъвършенстват и вече се предлагат  все повече уреди изработени от висококачествени материали, с защита и ниски нива на шум. Освен затопляне и охлаждане, което предлага, диспенсъра може да има и филтър, който допълнително да пречиства. На пазара ще  намерите уреди с различни размери и капацитет, за да може да изберете най-правилния и удобен за вас.

Нашият избор за най-добрите диспенсъри за вода

Избрали сме да ви представим няколко диспенсъра, които са практични и удобни за всяко помещение. Повечето от тях са от тези, които работят с бутилирана вода, но сме включили и уред, който може да се свърже към водопровода, както и диспенсър само за пречистване.

1. Диспенсър за вода с компресор zephyr zp 1449 acb

Zephyr zp 1449 acb е подходящ за дома, офиса, чакалнята или други помещения.

Мощния компресор  е способен да охлажда и да загрява, достигайки 85-90 градуса на затопляне и между 6 до 10 градуса на охлаждане.

Благодарение на тавичката, с която разполага уреда, няма опасност от разливания по пода.

За още по-голямо улеснение в долната част има шкаф, в който можете да съхранявате чаши, кафе, чай, лъжички и др.

Уредът разполага с два термо индикатора, за да може винаги да знаете кога е достигната необходимата температура.

2. Диспенсър за вода Zass ZWD 09 CS

Zass ZWD 09 CS е с елегантен дизайн и е подходящ за поставяне във всяко помещение – в офиса, у дома, в клиниката или в чакалнята.

Уредът е с компресор и може да охлади до 8-10 градуса или затопли до 90 градуса.

Zass ZWD 09 CS работи много безшумно и има вградена защита на горещия кран.

Уредът има и шкаф с капацитет 14 литра, в който можете да поставите нужната посуда като чаши, бъркалки или кафе, чай, захар.

3. Диспенсър за вода Zass ZTWD 14C

Zass ZTWD 14C е висококачествен диспенсър работещ с бутилки. Благодарение на компактния му дизайн (с размери 37/31/60 см) той може да се постави във всяко помещение върху бюро, маса или друга повърхност. Има три крана – за топла, студена и вода със стайна температура. Загряването е с мощност от 550 вата, а охлаждането 90 вата.

Уредът разполага с LED индикатор, който сигнализира когато е достигнал температурата на затопляне или охлаждане.

Също така  Zass ZTWD 14C е оборудван с автоматичен термостат.

4. Диспенсър за вода електронно охлаждане Megatrade W-34

Megatrade W-34 е диспенсър с електронно охлаждане.

Размерите му са 340/330/980 мм и е подходящ е за поставяне във всяко удобно помещение.

Мощността на охлаждане е 65 вата, а на загряване – 400 вата.

Уредът може да достигне температура на затопляне до 85-95 градуса, а на изстудяване до 10-14 градуса.

Резервоарът за гореща вода е изработен от неръждаема стомана и е с капацитет 5 л/час. 

Дизайна на Megatrade W-34 е елегантен и изчистен. За по-голямо удобство има и шкаф за съхранение в долната част на уреда, в който можете да поставите чаши, чай, кафе или бъркалки.

 5. Диспенсър за вода Zass ZWD 08 WF

Zass ZWD 08 WF е висококачествен подов диспенсър, който се свързва директно към водната мрежа.

Благодарение на него можете винаги да имате достатъчно топла или студена вода, защото се свързва директно към водната мрежа и работи с компресор.

Температурата на затопляне може да достигне до 95 градуса, а на охлаждане между 4 и 12 градуса.

За по-голямо улеснение има и индикатори, които сигнализират кога е достигнал оптималната температура.

Уредът има автоматичен термостат, както и допълнителна защита от топлата вода.

Системата има четири филтъра, които пречистват от различни бактерии, примеси или миризми.

Уредът е подходящ за поставяне във всяко помещение, защото с изчистен и елегантен дизайн, а нивото на шум при работа е минимално.

6. Настолен диспенсър за вода ZEPHYR ZP 1449 ACS

Настолният диспенсър за вода ZEPHYR ZP 1449 ACS е малък и компактен, подходящ за всяко помещение, дори да не разполагате с много място.

Благодарение на мощния компресор уредът успява да поддържа гореща и студена вода по всяко време.

Температурата на затопляне може да достигне до 85°C – 95°C, а на охлаждане до 6°C – 10°C.

Има индикатори за това кога течността е достатъчно загрята или охладена. А капацитетът съответно за топлене и охлаждане е 5 л/ч и 2 л/ч.

За по-голяма безопасност уредът е снабден с надеждна защита от токов удар.

7. Диспенсер за вода MUHLER WD-27L

MUHLER WD-27L е висококачествен диспенсер за бутилирана вода, който  би се вписал идеално в интериора на всяка стая, чакалня, офис или бизнес център.

Уредът е с два крана, съответно за топла и студена вода, както и с индикатори кога течността е затоплена или охладена достатъчно.

Капацитета на затопляне е 5 л/ч, а за охлаждане 2 л/ч.

За по-голямо удобство има и шкаф за съхранение, в който можете да слагате кафе, чай или посуда, която да ви бъде под ръка.

8.  Диспенсър за пречистване на вода Laica Blue Еlephant

Диспенсър за филтриране е едно много добро решение за всеки дом, особено, ако ви притеснява чистотата на чешмяната вода.

Laica Blue Еlephant е с удобен дизайн и вместимост 20 литра.

Той филтрира течността много добре, заради своята двойна технология  с два висококачествени филтъра.

След като водата е преработена с него, тя може да се използва както за пиене, така и за приготвяне на бебешки храни, кафе или чай, готвене, кафе машини и други.

Този уред не използва електричество или водна връзка, което позволява да го поставите навсякъде, без да се съобразявате с други фактори.

Дизайна му е проектиран така, че водата да се налива лесно и да се почиства удобно след  използване.

9. Електрическа Помпа за Минерална Вода Furnizoronline

Електрическата помпа за минерална вода може да бъде много полезен и удобен уред. С него наливането от големи бутилки става лесно и бързо. Тя работи с един бутон, който е проектиран да се натиска лесно и водата да тече, докато не го натиснете пак. Повечето електрически помпи са стандартни и подходящи за всякакви туби. Уредът се задвижва с батерии, най-често литиеви и се зарежда с USB кабел. Веднъж заредена, капацитетът на батерията позволява работа до няколко дни, в зависимост от марката.

10. Помпа за вода електрическа zephyr zp 2013 b

Zephyr zp 2013 b е удобна и практична електрическа помпа. Благодарение на нея можете да наливате течността в удобна за вас чаша, кана или друга посуда, без да се налага да вдигате тежките бутилки. Уреда се поставя изключително лесно и работи почти безшумно. Захранва се с USB кабел и има индикатор, който сигнализира кога трябва да се презареди. Zephyr zp 2013 b е стандартна помпа и може да се монтира на бутилки от 3,5,8,10 или 20 литра. С уреда се предлагат  USB кабел и силиконова тръба.

Видове диспенсъри за вода

Има три основни вида диспенсъри за вода, от които можете да избирате:

  • които работят с бутилки
  • които се свързват директно към водопровода
  • специални диспенсъри с функция за пречистване.

С бутилки

Диспенсърите с бутилки са може би най-разпространените и най-удобни. В тях се поставят големи бутилки и уредът източва необходимото количество за затопляне или изстудяване. Обикновено капацитетът им е доста голям, така че ще имате достатъчно вода за дълго време. Трябва да се наблюдава и следи кога течността е на привършване, за да се зареди. Всички производители на бутилирана минерална или трапезна вода предлагат специални туби, подходящи за диспенсъри, така че можете да изберете предпочитаната от вас марка.

За пречистване

Има диспенсъри, които са създадени само за филтриране. Те обикновено са с голям капацитет и един или повече висококачествени филтъра. След като е обработена, течността е подходяща за всякаква употреба – пиене, готвене, зареждане на кафемашината, приготвяне на бебешка храна и др. Тези уреда са особено подходящи за райони, в които чешмяната вода не е много подходяща за пиене.

С обратна осмоза  – Директно захранване от водопровод

Ако използвате голямо количество вода и нямате възможност да зареждате диспенсъра с бутилки много често, за вас има решение – уред с директно захранване от водопровода. Той се свърза към водната мрежа и е много добро решение за по-големи помещения или сгради. Освен това тези уреди често имат повече от един или два висококачествени филтри, за да може да пречистват и освежават добре. Тези уреди са по-скъпи от другите, защото са с по-сложна технология. Освен това трябва да се съобразите с водопроводите, за да може да свържете диспенсъра към тях.

 чаша с вода

Предимства на диспенсъра за вода

Прясната и чиста вода е основен приоритет на всеки човек. За това е важно да си я осигуряваме всеки ден. Често обаче има помещения, в които няма достъп до чиста и подходяща за пиене вода. Диспесърите са идеалното решение в този случай. Благодарение на тях пиете бутилирана или филтрирана вода, която е достатъчно гореща, за да си направите чай или кафе или студена за горещите месеци.

Ръководство за покупка

Винаги разглеждайте вариантите, които се предлагат на пазара, за да изберете най-подходящия уред за вашето помещение. При диспенсърите за вода също е нужно да съобразите различните характеристики и да вземете този, който ще ви бъде от полза.

Изберете според вида

Ако имате възможност да свържете уреда директно към водопровода, може би диспенсър с обратна осмоза ще е най-подходящ за вас. За помещения като конферентни зали, чакални и офиси, най-добър избор си остават моделите с бутилка. За домакинствата, които по някаква причина нямат достъп до годна за пиене вода, е най-добре да си вземат диспенсър за пречистване с по-голям капацитет.

Диспенсър за вода мнения

Размер

Има уреди работещи с бутилки, които са по-големи и обемни, но и такива с по-малки размери. По-компактните (настолни) могат да се поставят върху масата, шкафа или плота, за да са удобни за достигане. Разликата с по-големите е, че те нямат шкаф в долната си част.

От друга стана по-големите, вертикални диспенсъри разполагат с пространство за поставяне на чашките, лъжичките, кафето, чая, захарта или всичко, което е необходимо за използване на уреда.

Моделите, които се свързват към водопровода, също спадат към по-обемните видове, защото имат два или повече филтъра за пречистване, които заемат повече място и са поставени в долната част на уреда. Ако изберете този вид, непременно съобразете фактът, че ще ви трябва удобно и подходящо място.

Кранчета с гореща и студена вода

Кранчетата за топла и студена вода са удобни за употреба, но с изглед на безопасността, можете да срещнете такива, при които кранът за горещата вода се отваря по-трудно. Това е така заради защитата, която производителите добавят все по-често на своите уреди.

Филтри

Наличието на филтри е важно най-вече за тези уреди, които са свързани директно към водопровода. Ако водата не е достатъчно чиста, то непременно вземете диспенсър с филтър. Макар да са по-скъпи и да се налага да се сменят на определено време – да пиете чиста вода е по-важно. При моделите, които работят с бутилки филтъра не е задължителен. Въпреки това, на някои уреди може да се поставя, ако потребителят иска.

Ако решите да си вземете диспенсър, който е специално за пречистване, филтъра е основната характеристика, на която трябва да обърнете внимание.

Безопасност при употреба

Вече все повече производители добавят допълнителна защита от горещата вода. Тази характеристика  е изрично спомената в описанието на всеки уред. Ако помещението, в което сте поставили диспенсъра се посещава от деца, задължително изберете уред със защита.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар