Трябва да знаете, че дори най-добрите електрически самобръсначки не могат да бръснат толкова гладко, както традиционните, но новите модели постигат все по-добър резултат и си струва да бъдат разгледани.

Когато търсите електрическа самобръсначка на пазара ще намерите широка гама от марки и модели с различни предимства, но може да изберете погрешната, ако не сте сигурни от коя имате нужда.

Нашия избор за най-добрите електрически самобръсначки

В тази статия ще ви покажем кои са най-добрите електрически самобръсначки.
Ако търсите модел, с който да оформяте брадата и да го използвате за тяло си, можете да видите най-добрите тримери за тяло. Но ако търсите конкретно самобръсначка, продължете да четете тази статия, за да намерите тази, от която имате нужда.

1. Philips AquaTouch S5420 / 06

Един от моделите, които са харесвани най-много от потребителите е Philips AquaTouch S5420. На много добра цена получавате уред с добро бръснене и качествени материали, които ще ви позволят да го използвате години наред.

Той предлага интересни функции, като например безпроблемна употреба под душа или сменяема глава, за да подстрижете косата или да оформите бакенбардите си.
Батерията издържа около 45 минути и предлага бързо зареждане, така че винаги ще е готов за употреба.

Почистването е много просто, трябва само да свалите главите и да ги изплакнете под течаща вода.
Друга добра функция е, че с тази самобръсначка можете да използвате пяна за бръснене, която спомага за гладкостта на бръсненето, като по този начин се избягва дразнене по кожата.
Имайте предвид, че този модел не се препоръчва, ако обичате да оставяте брадата си дълга. В списъка ще намерите други по-подходящи модели с по-голяма мощност.

2. Електрическа самобръсначка Braun, Серия 9 9365cc Wet & Dry

Braun 9365cc е самобръсначка ново поколение с изключително гладко бръснене, идеално за по-чувствителна кожа, която лесно се дразни.
Има елегантен дизайн, включва висококачествени остриета и висока мощност. Предлага бърза работа, но без да дразни кожата благодарение на своя саморегулиращ се сензор за мощност.
Зарядното ѝ устройство позволява главата да се почисти и дезинфекцира, докато се зарежда, а също така я поддържа смазана за по-дълъг живот на остриетата.
Тримерът за бакенбарди е вграден в същата машина, което заедно с
лекотата на бръснене с едно движение я прави наистина бърза машина.
Позволява бръснене с вода или пяна за бръснене, тъй като е 100% водоустойчива.

3. Самобръсначка Philips S9711/31

Philips S9711/31 е една от най-добрите самобръсначки, които можете да си купите днес. Това не е евтина машина, но бързата ѝ ефективност се наблюдава дори при дълга брада.

Подходяща е и за чувствителна кожа, тъй като позволява бръснене с вода и пяна. Тя също така има три скорости, за да може да се адаптира към по-чувствителните зони.

Има сменяема глава за подстригване на брадата, регулируема за различни дължини на космите и подходяща за малки зони като бакенбардите.

Зарядното устройство включва система за почистване и смазване на главата, както в при Braun 9365cc, което удължава полезния ѝ живот. Разбира се, за завършване на пълния цикъл е нужно време, но това е нужно само от време на време, когато машината ви каже.

4. Самобръсначка Braun Series 8 8330s

Braun е известен от десетилетия като един от производителите на най-дълготрайни уреди за лична хигиена, с отлично съотношение цена / качество във всеки от своите продукти.

Без съмнение този модел е една от най-добрите самобръсначки Braun, която в момента можете да намерите на пазара, ако вземем предвид нейната цена и я сравним с отличните технически характеристики.

Основното ѝ предимство са четирите елемента за бръснене, които се движат напълно независимо, приспособявайки самобръсначката към контура на лицето и по този начин постигат по-гладко бръснене само с едно движение. Така се избягва дразнене на кожата.

Тази самобръсначка Braun има една от най-ефективните системи за бързо зареждане на пазара и е в състояние да осигури 60 минути работа.

Тя е 100% водоустойчива, така че можете да изберете да се обръснете на сухо или да обръснете цялото си тяло директно под душа.

5. Самобръсначка Braun, Серия 6 60-N4500cs

Braun Серия 6 е добре проектирана самобръсначка; здрава, лесно управляема и предлага повече от добро бръснене.
Бръснещата глава е гъвкава и се адаптира лесно към контура на лицето и шията, като не предизвиква дразнене благодарение на качеството на остриетата си.
Разполага с три независими един от друг режещи елемента, което ѝ позволява да се адаптира към различни видове бради.

Пълното зареждане на устройството отнема 1 час, но предлага и 5 минутно зареждане, което е достатъчно за едно бръснене.
Този модел е идеален за мокро използване, може да се мие под течаща вода без проблем. Също така може да се използва с пяна.

6. Електрическа самобръсначка Panasonic ES-LV95-S803

Разполага с 5 режещи глави с качествени остриета и сензор за оптимални резултати. Всичко това ще ви позволи да постигнете наистина бързо бръснене.

Ако сте от тези, които пускат брада в продължение на няколко дни и не искате да харчите много пари за вашата самобръсначка, този модел е идеален за вас.
Подходящ е за мокро или бръснене с пяна, има и сензор, който ви позволява да регулирате мощността в автоматичен режим. Можете да извършвате бързи движения без да дразните кожата си.
Друго добро предимство на Panasonic ES-LV95-S803 е, че е много ергономична машинка, с която се борави много лесно, предлагаща много добро сцепление благодарение на гумените си ръбове.

7. Самобръсначка Philips Seria3000 S3233/52

Този модел не е от най-новите самобръсначки, но има няколко плюса в своя полза: Мокро и сухо бръснене, прецизна бръснеща глава и батерия с добра автономия. Ако не разполагате с голям бюджет, но се нуждаете от добра самобръсначка, това е най-добрият вариант за вас.

Голямото предимство на Philips Seria 3000 е, че можете да получите възможно най-доброто бръснене на изключително ниска цена. Той разполага с гъвкава 5D глава, целяща да се извива според извивките на лицето ви с по-голяма лекота. Тази гъвкавост осигурява гладко бръснене, независимо от областта.

Ръководство за покупка

Всички производител на електрически самобръсначки се стремят към 3 неща:

  • Добър резултат, като при стандартното бръснене
  • Нежна работа подходяща дори за чувствителна кожа
  • Максимален комфорт

Цялата технология на електрическата самобръсначка е в услуга на горните цели.

Нано заточени остриета, специализирани режещи елементи, сензори за брада или глави, които се адаптират към контурите на лицето, са причините, когато се бръснете да се наслаждавате и постигате същите резултати като с традиционните ножчета, без да дразните кожата си.

Сред всички функции и технологии на електрическата самобръсначка, ножчетата остават основната част. Така че преди да направите окончателния си избор е важно да разграничите добрите остриета от по-обикновените.

Ножчета

Това е първият определящ фактор. Без добри остриета не можете да получите желания резултат.

В зависимост от типа самобръсначка (въртящи или осцилиращи остриета), бръснещата глава варира в своя дизайн. Не може да се каже, че някои са по-добри от други, това зависи от всеки модел.

Общото при двете системи е, че преследват едни и същи цели: да ускорят максимално процеса с възможно най-малко дразнене на кожата. За тази цел, производителите са усъвършенствали дизайна на своите режещи елементи.

Идеята е, машината да може да изрязва както най-дългите и най-късите косми, така и тези, които са залепнали по кожата.

Също така е важно главата да е гъвкава и да се грижи добре за повърхността на кожата. Така при всяко минаване да е в състояние да реже повече косми.

Гъвкавост на главата

Остриетата са поставени в така наречената глава. Ако тя е права и твърда ще можете само да обръснете удобно най-широките и плоски части на лицето си.

Там, където има повече извивки, като брадичката би ви коствало много усилия.

За да се избегне това, електрическите самобръсначки имат гъвкава система на главата, която им позволява да следват контура на лицето с просто движение на самобръсначката.

Ще намерите модели с 3D, 4D, 8D глави. От това зависят посоките, в които може да се движи главата, както и всяко от остриетата или ножчетата.

Адаптиране на бръсненето

Електрическите самобръсначки стават все по-мощни с всеки изминал ден. Но това не означава, че е добре за всички потребители.
Ако имате малко брада и кожата ви е много чувствителна, не е нужно самобръсначката да работи с голяма мощност, за да отреже пет косъма.

Възможността да приспособите бръсненето според вашите нужди е изключително важно. Ето защо много самобръсначки имат сензор за брада, който е отговорен за отчитане на плътността на космите и предаване на информацията към машинката. По този начин самобръсначката работи на пълни обороти само ако брадата е много дълга и гъста.

Други модели просто ви позволяват да регулирате ръчно мощността на самобръсначката. В зависимост от модела, можете да се възползвате между 2 или повече режима на бръснене.

Самобръсначка Philips цена

Марка

Четирите най-известни марки са Braun, Philips, Panasonic и Remington.

Общото между тях е, че не правят само бръсначки. Те също продават машинки за подстригване, тримери за тяло или епилатори.

Двата безспорни лидери в тази област са Philips и Braun: и двете фирми имат най-много модели на пазара.
Те се конкурират с безброй евтини марки, като практически остават сами в категория на висококачествените модели (с изключение на някои модели на Panasonic). Винаги една от техните самобръсначки е сред най-продаваните.

Panasonic е силна конкуренция на Braun, особено в по-скъпите модели, където Braun няма какво повече да предложи.

Това е третата алтернатива при електрическите самобръсначки от висок клас, въпреки че излизат добри възможности и при моделите от нисък клас.

Що се отнася до Remington, производителя има много добри самобръсначки в средния клас, като предлага много добро съотношение цена / качество в своите продукти. Като цяло Remington са самобръсначки с малко екстри, но предлагат висока ефективност на бръснене.

Дизайн

Дизайнът на електрическите самобръсначки винаги е следвал развитието на технологиите. Не много отдавна те не се нуждаеха от индикатор за батерията, защото всички работеха с кабел.

Днес с наличието на толкова много функции и сензори стана необходимо да се осигури екран, който да показва най-малко състоянието на батерията.

Това може да бъде с обикновен светодиод, който светва, или с модерен дисплей с показване на оставащи проценти.

Освен това на екрана може да се появи важна информация, като състоянието на главите, необходимостта от почистване на самобръсначката или дали блокировката за подвижността е активирана.
Ако самобръсначката има и различни скорости, на екрана ще можете да видите и с каква настройка се бръснете.

Ергономичност

Всички електрически самобръсначки са проектирани така, че захващането им да е възможно най-удобно. Имат неплъзгаща се повърхност, тъй като повечето могат да се използват с пяна.

Тяхната форма обаче може да варира, от по-прави до по-вълнообразни линии. Това единствено зависи от личното ви предпочитание.

мнения и избор

Аксесоари

Аксесоарите на самобръсначката могат да бъдат от обикновена защитна капачка за главата до станция за почистване и зареждане, която прави самобръсначката като нова.

Има многофункционални самобръсначки, които се превръщат в тримери за брада, просто като се смени бръснещата глава с тример.

Основните аксесоари, които трябва да се вземат предвид, са следните:

  • Калъф за съхранение и пътуване: Ако пътувате редовно най-вероятно знаете, че ви е нужен калъф за пътуване и функция за заключване.
  • Аксесоари за оформяне на бакенбардите и брадата: Повечето електрически самобръсначки идват в комплект с прецизен аксесоар ( така наречения тример ) за оформяне на бакенбардите, мустаците или брадата. Има няколко варианта, като обикновен падащ тример или аксесоар, който се поставя на мястото на главата и превръща самобръсначката в машинка за подстригване. Така работи системата на Philips SmartClick.
  • Станция за зареждане: Тя представлява стойка, на която самобръсначката се поставя за зареждане. В зависимост от модела. тази станция може да почиства остриетата и да ги смазва с цел удължаване на живота им.
  • В основния комплект: Проверете за защитен капак за остриетата и четката за почистване.

Резервни глави

Ако всичко върви добре, ще използвате самобръсначката в продължение на много години. Въпреки това, остриетата си остават изложени на силно износване и те имат полезен живот от 2-3 години (може и по-малко, всичко зависи от употребата).

Вие можете да продължите да ги използвате, но ще забележите как на самобръсначката и е нужно все повече време, скубе и дразни кожата повече.

Някои от по-модерните самобръсначки ви известяват на екрана, когато трябва да смените бръснещата глава. Ако имате такъв модел не е нужно да се притеснявате, защото машината ще ви предупреди.

От съществено значение е да проверите няколко допълнителни неща преди да купите електрическата самобръсначка:

  • Цената на резервните глави: Няма много смисъл да купувате електрическа самобръсначка на разпродажба, ако цената на резервните глави е доста висока. В някои случаи се случва така, че за малко повече пари, отколкото струват главите, ще можете да купите нова самобръсначка. 
  • Наличието на резервни части: Въпреки че повечето от продаваните самобръсначки са от известните марки, за които няма да имате проблем с намирането на резервни части, това не винаги е така с други модели на много по-конкурентни цени, за които може да не намерите никакви резервни части.
Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар