С електрическа скара можете да приготвите всякакви храни с почти никакви допълнителни мазнини. Бързо и лесно, приготвяте продукта със собствени мазнини и сосове, получавайки отлична текстура, аромат и вкус.

Нашия избор за най-добри електрически скари

След задълбочено проучване на пазара, ние направихме списък с най-добрите електрически скари като се взехме предвид техните добри характеристики, доказаните марки и отличното им съотношение цена-качество.

1. Електрическа скара Tefal Optigrill+ Wafles GC716D12

Tefal Optigrill+ несъмнено е една от най-добрите електрически скари на година поради три прости причини: програмируема, лесна за почистване и отлично съотношение цена-качество.
Този модел Tefal Optigrill+ включва 6 предварително зададени програми и сензор, който автоматично регулира температурата и времето за готвене, в зависимост от вида на храната.
Освен това има и ръчен режим на печене с 4 регулируеми нива на температурата, с който можете да приготвяте любимите си ястия точно както ви харесват.
Така че ако имате нужда от програмируема електрическа скара, която е лесна за почистване и предлага голяма издръжливост, Tefal Optigrill+ ще бъде идеален избор.

2. Електрическо барбекю с гранитно покритие Jata GR 558

Предлагаме ви да разгледате тази електрическа скара с гранитно покритие Jata GR 558, която разполага с максимално незалепващо и екологично покритие, без всякакви токсини. Повърхността за готвене е с размери 460 х 280 мм, което ще ви позволи да готвите всякаква храна, която искате. Включва интегрирана тавичка, която събира мазнините, за по-удобно използване и отлично почистване.

3. Електрическа скара Виктория, 2400W

Ако търсите перфектната комбинация от дизайн, лекота при употреба и производителност, предлагаме да разгледате „Виктория“, считана за една от най-добрите електрически скари от експерти и потребители.

Разполага с всички характеристики, които една електрическа скара за барбекю трябва има: директно готвене върху тръбните нагреватели, тава за събиране на мазнените, капак, който създава ветрова завеса и предпазва от пръски мазнини, равномерно загряване на работната повърхност.

Освен това много лесно се почиства и тавата е подвижна. Така че, ако имате нужда от електрическа скара за барбекю, тази е една от най-подходящите.


4. Електрическа скара Tefal OptiGrill Elite GC750D30


Tefal OptiGrill Elite е не само от най-добрите електрически скари на пазара, но също така представлява технологичен скок в тази индустрия.
От естетичния дизайн и висококачествени материали, през 12-те автоматични програми и голямата ѝ ефективност, до лекотата на почистване на плочите.

Този модел има 2000 ватова и интелигентна система, която измерва дебелината на храната и автоматично регулира температурата и времето за готвене.
И най-хубавото, е че плочите могат да бъдат премахнати с натискането на един бутон, което значително улеснява почистването им.

5. Електрическа скара Daewoo DG2500B


Ако търсите най-добър сандвич тостер, който да е подходящ и за скара, Daewoo DG2500B е страхотен вариант. Има две отделни плочи за готвене с отваряне до 180 градуса. Всяка плоча има повърхност за готвене от 29 x 23 см и незалепваща повърхност, така че използването и почистването е много лесно. Той има регулируем термостат, с който се избира подходящата температура за всяка храна с помощта на просто копче за управление. Мощност от 2400W гарантира еднаква температура във всички части на плочите.

6. Електрическа скара De’Longhi CGH1030D


Представяме ви електрическа скара De’Longhi CGH1030D с мощност 2000 W. Тя има подвижни плочи, което ви позволява да готвите всякаква храна. Тя може да бъде напълно отворена и може да се използва като скара, като сандвич тостер и гофретник. Размерите за повърхността за готвене са 368 x 228 мм, а плочите са с незалепващо покритие и са подходящи за миене в съдомиялна машина. Има терморегулатор, а дръжката е студена на допир, като по този начин ви предпазва от изгаряне както при отваряне, така и при затваряне.

7. Двоен оребрен контактен грил vidaXL, 3600 W


Истински професионален електрически грил с 2 оребрени плочи с незалепващо покритие и устойчивост на нагряване. Корпуса му е направен от неръждаема стомана, подходящ за използване на открито, здрав, устойчив и издръжлив, много лесен за почистване. Той има голяма повърхност за готвене: 370 x 230 мм, с две отделни и независими плочи. Температурата се регулира индивидуално за всяка всяка всяка една от тях и са подвижна тава за отичане.

8. Електрическa скара грил, Мощност 2200W


Adler AD 6608 има много голяма повърхност за готвене 250 x 450 мм, плочи устойчиви на надраскване и лесни за почистване, както и тава за събиране на мазнини. Разполага с термостат и система, която осигурява разпределението на топлината по цялата повърхност.

9. Професионална електрическа скара Виктория


Когато искаме да използваме електрическа скарa на открито, ние не само искаме да пече, но също така да е в състояние да приготви храната с автентичния вкус на барбекю. Е, точно това предлага професионалният модел на „Виктория“.
Благодарение на своите 3000 вата мощност „Виктория“ се разграничава от конкуренцията с бързото загряване и равномерното разпределение на температурата.
Това ще ви позволи да готвите всякакъв вид храна, като същевременно я запазвате сочна и вкусна.

10. Електрическа скара с мраморно покритие Homa HG-5126

Тази скара има мощност от 2000 W. Плочата ѝ е с мраморно покритие, което е незалепващо и много лесно за почистване. Това е екологично чисто покритие, което не съдържа токсични продукти.

Тавата за събиране на мазнини също улеснява почистването след употреба. Повърхността ѝ за готвене е с размери 254 х 508 мм, което ви позволява да приготвяте няколко храни едновременно.

Разполага с регулируем термостат и индикатор, който показва, че уредът работи.

11. Електрическа скара Tefal Ultracompact GC3060


Тази електрическа скара може да изпълнява три различни функции: като грил, панини и сандвич тостер. Можете да готвите при температури между 100 и 240 градуса.
Плочите на Tefal Ultracompact GC3060 са незалепващи и имат средно големи размери (19 x 31.5 см). Корпусът е направен от неръждаема стомана и всички пластмаси използвани за производството на уреда не съдържат вредни вещества. Предлага се с тавичка, която служи за събиране на мазнината за по-лесно почистване.

Тази електрическа скара Tefal може да се използва като грил, тостер за сандвичи и панини. Нейните 2000 W мощност предлагат отлични резултати с всякакъв вид храна. Свалящите се алуминиеви плочи са с незалепващо покритие, което гарантира както най-доброто използване, така и лесно почистване.
Дизайнът ѝ позволява минимално използване на мазнина, за приготвяне на по-здравословна храна.

12. Скара Sencor SBG 106BK, 2300W


Mожете да използвате Sencor както на закрито, така и на открито. Тя има голяма повърхност за печене, студени на допир ръкохватки и въртящ се регулируем термостат.

Нейната 2300 W мощност ви позволява да готвите всякакви храни, като те остават сочни и ароматни.
И решетката и плочата на този уред имат незалепващо покритие.

Sencor SBG 106BK разполага с гумени крачета, които не се плъзгат и можете да съхранявате скарата в изправено положение, за да използвате по-добре пространството във вашата кухня. Тя е лесна за използване и е много лесна за почистване.

13. Контактен грил 2 в 1 MUHLER MHT-2817P


Тази грил скара MUHLER MHT-2817P има незалепващо покритие на плочите си, за да предотврати залепването на храната върху повърхността, освен това помага за по-лесното почистване след употреба.

Благодарение на добрата мощност от 1600W, грила може да достигне желаната температура за кратко време.
Когато съхранявате скарата, можете да го правите хоризонтално, а също и вертикално.

Защо да си купите електрическа скара?

Универсалността на електрическите скари ги е превърнала в един от най-популярните уреди за готвене. Причините за това са доста логични:

 • Имате на разположение малко барбекю по всяко време и място.
 • По-голяма безопасност, без запалими продукти и опасност от пожар.
 • Те имат достатъчно мощност, за да пекат всякаква храна.
 • Можете да регулирате температурата им, за да готвите различни храни.
 • Те са леки, лесни за пренасяне и съхранение.
 • Храните не се нуждаят от допълнителна мазнина, за да се приготвят, тъй като те са печени в собствения си сос, като са много по-здравословни и по-вкусни.

Ръководство за закупуване на електрическа скара

Всички знаем колко трудно е да се намери добра електрическа скара сред огромното разнообразие от видове и модели, които съществуват на пазара.

Ето защо, преди да направите своята покупка е важно да знаете определени характеристики, които гарантират, че тя е подходяща за вашите нужди и бюджета, който имате.

По-долу ще намерите поредица от критерии и спецификации, на които трябва да обърнете внимание преди да закупите електрическа скара:

Размери на повърхността за готвене

Когато търсите електрическа скара, трябва да помислите какъв е размерът, който най-добре отговаря на вашите нужди, тъй като има големи, средни и малки модели.

Електрически скари, които имат малка повърхност за готвене са идеални, когато се готви храна за няколко души, както и когато не разполагате с много пространство.

От друга страна, по-големите електрически скари са идеални, ако искате да приготвите храна за няколко души или да организирате сбирки с роднини или приятели.

Едно от големите предимства на електрическите скари е, че са преносими и лесни за съхранение, тъй като те обикновено са по-малки от скарите с дървени въглища или газовите барбекюта.

Качество на плочите

Също така е много важно да се уверите, че плочите са направени от висококачествени материали.

Донякъде можете да се ръководите по-цената, колкото по-висока е тя, толкова по-добро незалепващо покритие ще имат плочите.

Трябва да се отбележи, че оребрението е чисто естетично и то няма да предаде по-добър вкус на храната, но значително ще улесни почистването на електрическата скара.

Как перфектно да почистите електрически кухненски грил?

Почистването на електрическата скара е от съществено значение. Добрата поддръжка ще удължи живота на вашата скара, затова след като приключите с готвенето, изпълнете следните стъпки:

 1. Първо изключете електрическата скара от захранването.
 2. Изчакайте да се охлади, никога не я почиствайте гореща.
 3. След като изстине, почистете плочите с оцет и кухненска хартия, ако е възможно ги отстранете от уреда и ги измийте внимателно под течаща вода без да използвате гъби с абразивни елементи. Повтаряйте операцията, докато се отстранят всички мазнини.
 4. Извадете тавата за мазнини, изхвърлете съдържанието ѝ и почистете с кухненска хартия, след това с веро и вода.
 5. Демонтирайте всички подвижни части, измийте ги със сапунена вода.
 6. Не използвайте кухненски гъби и четки, които могат да надраскат плочите или повърхностите.
 7. Проверете инструкциите на производителя, в много случаи подвижните части могат да се мият в съдомиялна машина.
 8. Накрая измийте останалата част от скарата, включително кабела. Избършете я с кърпа, навлажнена в сапунена вода и я подсушете добре.
Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар