Електрическите тротинетки са добра алтернатива за всички, които търсят удобен начин за придвижване из града, без да губят време и пари в търсене и плащане на паркинг. В момента на пазара има безброй електрически тротинетки с различно качество и често това е причината за труден избор, ако основните понятия като мощност, автономност, трансмисия или спирачна система не са ясни на потребителя.

Нашия избор за най-добрите електрически тротинетки

Като цяло тротинетките са забавни, бързи и модерни, особено ако са електрически. Те също са доста функционални и гъвкави, поради тази причина все повече потребители избират тях пред обикновените. 

Вижте моделите, които сме подбрали за най-добрите електрически тротинетки в момента. След класацията ще разгледаме най-важните характеристики, на които трябва да обърнете внимание, когато търсите електрическа тротинетка.

1. Електрическа тротинетка Xiaomi Mi Pro 2

Пробег до 45 км

Електрическа тротинетка Xiaomi Mi Pro 2
Виж цената

Снабдена с батерия с голяма анатомия и консумирайки енергията по интелигентен начин Xiaomi Mi Pro 2 може да измине до 45 км с едно зареждане.

Това е леко оборудване, но със здрава конструкция, която улеснява употребата му при маневриране на равни повърхности, а също и неговото пренасяне по стълби, асансьори и други. Рамката му е изработена от аерокосмически алуминий, който е устойчив на корозия и има отлична топлопроводимост.

Има двойна спирачна система с ясно изразени червени стоп светлини, които светват при спиране.

Освен това има супер ярък LED фар, който ще ви улесни, ако карате тротинетката си през нощта.

За още по-голям комфорт този модел е снабден с 8,5-инчови колела, които осигуряват добра стабилност на пътя.

Едно от най-добрите ѝ качества е, че е леснa за съхранение. Само трябва да сгънете кормилото и е готова за прибиране.

2. Електрическа тротинетка Ninebot by Segway KickScooter MAX G30

Пробег до 65 км

Електрическа тротинетка Ninebot by Segway KickScooter MAX G30
Виж цената

Ninebot е електрическа тротинетка, произведена от марката Segway. Този изтънчен и елегантно проектиран скутер има следните размери: 1167 × 472 × 1203 мм и тегло 18 кг.

Това е модел със система за сгъване с едно докосване, който може лесно да се транспортира с обществен транспорт или да се съхранява без проблеми в колата или там, където намерите за добре.

Включва 10 инчови пневматични гуми с неплъзгаща се текстура, която гарантира добро сцепление при всички видове пътища, а спирачна система е двойна, цифрова и механична. Тази технология прави възможно спирането на скутера с кратко време за реакция, дори при максимална скорост. Освен това регенерира енергия и увеличава възможния пробег.

На кормилото има два бутона. Този вдясно е за управление на скоростта, а отляво се използва за задействане на спирачката. В средата ще намерите конзола с LED дисплей и Bluetooth, чрез който можете да свържете мобилния си телефон. Благодарение на приложението, достъпно за Android и iOS ще можете да проследявате скорост, състояние на батерията, изминати километри, наред с други данни.

KickScooter MAX G30 е оборудвана с ярки LED светлини отпред и отзад, за да можете да виждате и да бъдете видени в участъци с ниска осветеност.

Разполага с мотор с мощност 350 W, който позволява да се достигне максимална скорост от 25 км / ч на отворени пространства и максимална скорост от 6 км/ч в режим за пешеходни зони. Максималното поддържано тегло на модела е до 100 кг.

Благодарение на този мощен мотор можете също да изкачвате хълмове и склонове с наклон до 20 градуса. Можете да пътувате без усилие благодарение на включената опция за круиз контрол, която предлага по-голям комфорт на водача.

Нейната 15300 mAh батерия осигурява максимален пробег от 65 км, което напълно задоволително за ежедневна употреба.

3. Електрическа тротинетка Xiaomi Mijia

Пробег до 30 км

Електрическа тротинетка скутер Xiaomi Mijia
Виж цената

На пазара ще намерите много модели, но ако търсите електрическа тротинетка на средна цена, можете да добавите тази в списъка с възможности. Електрическият скутер Xiaomi Mijia тежи само 12,5 килограма и е един предпочитаните от потребителите, тъй като включва характеристики като неплъзгащо се кормило, ярък фар и червени, светещи стопове, както и е изработена от аерокосмическа алуминиева конструкция.

В допълнение, като част от техническите си характеристики, Xiaomi Mijia има мощна батерия, която предлага енергия за изминаване на около 30 км, както и двойна спирачна система за повишаване на безопасността. Широките и стабилни 8.5 инчови колела се завиждат с безчетков 250W мотор, който може да поддържа постоянна и стабилна скорост до 25 км / ч. 

Xiaomi Mijia може би е най-добрата електрическа тротинетка за вас. Това е компактен и сгъваем модел, който не заема място.

4. Електрическa тротинетка Cecotec OutSider E-Volution 8,5 Phoenix

Пробег до 25 км

Електрическa trotinetkaCecotec OutSider E-Volution 8,5 Phoenix
Виж цената

Cecotec Outsider E-Volution е качествен продукт, произведен в Испания. Марката Cecotec е известна със своите прахосмукачки роботи, но в случая предлага здрава електрическа тротинетка с подвижна батерия и тегло от 13 кг.

Подобно на други модели, Cecotec Outsider E-Volution може да се сгъва и освен това можете да развиете дръжките от кормилото. Включва 700 W мотор, който дава възможност за каране по наклони и изкачване на наклони без никакъв проблем. Максималното поддържано тегло на модела е 120 кг.

Ускорението се осъществява чрез дясната ръкохватка на кормилото. Ако натиснете надолу, ще ускорите. Ако задържите ускорението повече от шест секунди, Outsider E-Volution ще издаде звуков сигнал, за да ви извести, че ускорението е преминало в автоматичен режим.

Този модел има тройна спирачна система, което го прави много безопасен. Включва дискова ръчна спирачка, електрическа и задна крачна спирачка, която се активира чрез стъпване върху задния калник. Най-добрата спирачка за всички, които използват електрическа тротинетка за първи път е предната спирачка.

Той има три режима на шофиране, които отговарят на всички видове водачи. Батерията дава възможност за пробег до 20 – 25 км, но това зависи изцяло от стилът ви на каране и трасето, по което ще карате.

Една от най-впечатляващите характеристики на този модел е, че батерията може да се сменя в движение. Той има взаимозаменяема батерийна система, така че това ви дава възможност за придвижване на по-дълги разстояния с наличието на допълнителна батерия.

5. Електрическа тротинетка за деца KUGOO KIRIN Mini 2

Пробег го 15 км

Електрическа тротинетка за деца KUGOO KIRIN Mini 2
Виж цената

KUGOO KIRIN Mini 2 е водеща марка в тези продукти и представя скутер, с който детето ви ще се забавлява максимално.

Максималното му поддържано тегло е до 65 кг, докато самия той тежи само 8.9 кг, с които детето ви може да се справи спокойно. KUGOO KIRIN Mini 2 също така достига скорост от 15 км / ч и презареждане на батерията му около 4 – 5 часа му дава максимален пробег от 15 км.

Стартирането е просто, достатъчно е леко побутване с крак и двигателят ще реагира възможно най-скоро, спирачките също са прецизни и безопасността е гарантирана.

Рамката е изработена от стомана, има отлично съотношение на цена и качество.

6. Електрическа тротинетка Xiaomi Mi 1S

Пробег до 30 км

Електрическа тротинетка Xiaomi Mi 1S
Виж цената

Той е един от основните модели на Xiaomi, който има мощност от 250W и батерия от 7.65 Ah, която въпреки лекотата си има силата да вози човек до 100 кг.

Той има общо време за зареждане от пет часа и може да измине до 30 км. Също така е сгъване за по-лесно съхранение.

Може да не е от най-бързите модели, но е предимство, когато се използва от неопитен потребител. Това е една от опциите с добра цена, качество и добра стабилност по време на каране.

7. Електрическа тротинетка Freewheel Rider PRO

Пробег до 35 км

Freewheel Rider PRO
Виж цената

Той има характеристики, наподобяващи на гореспоменатите модели, но разполага с големи 10 инчови колела и корпус от алуминий.

Този скутер е удобен за хора с тегло до 120 кг, лесно управление и 42 волтова батерия, нуждаеща се от 5 часа за цялостно зареждане.

Freewheel Rider PRO е лесна за използване машина с качество, което ще ви остави доволни.

8. Електрическа тротинетка 2Drive 48V

Пробег до 60 км

Електрическа тротинетка 2Drive 48V
Виж цената

За разлика от предишните, този модел включва седалка с лесно регулируема височина, която ще направи пътуването ви още по-приятно.

Скутера е с мощност 500W и може да измине разстояние между 40 и 60 км.

Той има широка и гладка рамка, което позволява по-добър баланс, заедно с гумираното кормило и ръчно управление.

Технологията му е една от най-издръжливите и има цена, която не е толкова ниска, но си заслужава.

9. Електрическа тротинетка KugooS1

Пробег до 30 км

KugooS1
Виж цената

Това е най-добрият избор, ако бюджетът ви не е голям, но искате продукт, с който да се откроявате. Той е един от най-бързите модели на пазара предлагани в този ценови диапазон, с мощност от 350 W.

Рамката му е супер здрава, защото е изработена от алуминий, която също е подсилена, за да издържи максимално натоварване от 120 кг, така че да може да се използва от възрастни и тийнейджъри.

KugooS1 се отличава се с добро съотношение цена-качество и списък с доволни клиенти, които го препоръчват горещо.

10. Електрическа тротинетка RYDE 500

Пробег до 45 км

RYDE 500
Виж цената

Електрическият скутер RYDE 500 се различава от останалите модели главно със своите скоростни характеристики. Той може да достигне скорост до 45 км / ч, което го прави най-бързият модел в нашия списък. Автономността на батерията също е много добра. Разбира се тези предимства идват със своята цена, тъй като моделът е значително по-скъп от другите. 

Но ако все пак искате бърза електрическа тротинетка с пълно оборудване, все пак може да обмислите този вариант, тъй като моделът предлага повече предимства, отколкото недостатъци.

RYDE 500 се допълва от обширно осветление и модерна спирачна система. 

Моделът също разполага и с добро окачване и 10-инчови колела, които оптимизират комфорта при каране. 

Потребителите могат да избират между три нива на скорост (15/25/45 км/ч) и да следят скоростта и нивото на батерията чрез инсталирания бордов компютър на кормилото.

Видове електрически превозни средства

Преди да продължите с покупката на тротинетка е добре да знаете всички видове електрически превозни средства, които се предлагат онлайн, за да можете да изберете това, което е най-подходящо за вас и отговаря на вашите нужди. Има няколко вида: със или без кормило, със и без седалка, сгъваеми, едноколесни, двуколесни, за възрастни и за деца.

 • Електрическа тротинетка или скутер: това е най-класическият модел скутер. Оборудван е с кормило и две колела, разположени отпред и отзад. Стандартно се предлагат без седалка, но може да намерите и модели със седалка. Също така, повечето предлагат опции за сгъване.
 • Ховърборд: Това е устройство без седалка, което се използва предимно от деца и юноши, но разбира се може да бъде използвано и от възрастни. Има две колела от дясно и от ляво. Някои модели имат вградени светлини, докато други разполагат с вградени високоговорители. За да го подкарате ще трябва да наклоните тялото си в посоката, в която искате да тръгнете.
 • Електрически едноколесен скутер: Това е скутер с едно колело и следователно изисква известно умение и часове практика, за да овладеете начина на каране. Може да се съхранява навсякъде поради малкото пространство, от което се нуждае.
 • Електрически скейтборд: Предлага се в два варианта: скейтборд и лонгборд. Първият моторизиран скейтборд с четири колела, лонгбордът също е моторизиран, но е с по-дълга дъска.
скутер Cecotec

Каква електрическа тротинетка да купите?

Не забравяйте да закупите електрическа тротинетка, която най-добре отговаря на вашите нужди. За да изберете правилната трябва да сте наясно кой ще я използва и с каква цел. Например, от модел за деца и за възрастни има голяма разлика.

Ако търсите тротинетка за най-малките, изберете модел с ниска мощност. От друга страна, ако търсите нещо подходящо за възрастен или тийнейджър, имате нужда от модел с повече мощност, който да издържа на повече килограми.

Ако искате ли да пътувате удобно за работа, изберете електрическа тротинетка със седалка. Но ако ще я купите за забавление и нямате много място за съхранение, тогава изберете сгъваем модел.

Предимства на електрическите тротинетки

От ден на ден все повече хора използват електрически тротинетки в големите градове. Това се дължи на многото предимства, които предлагат:

 • С електрически модел не е нужно полагането много физически усилия, за да се измине дълго разстояние.
 • Те са с малки размери, идеални за съхранение вкъщи, на работното място и в офиса. Забравете за проблемите с паркирането в центъра на града!
 • Те представляват добра алтернатива на градския транспорт, особено там, където линиите не достигат.
 • Обикновено не са много тежки и могат да бъдат носени без да създават големи главоболия.
 • Някои модели имат максимално поддържано тегло от 140 килограма.
 • Това е екологично транспортно средство, тъй като не отделя отровни газове като автомобилите и мотоциклетите.
 • Електрическите скутери са по-евтини от моторните превозни средства и дори по-евтини от електрическите велосипеди.

Ръководство за покупка

След като вече знаете дали ви трябва електрическа тротинетка за възрастни или деца, преди да я купите, има редица функции и характеристики, които трябва да вземете предвид.

Мотор и мощност

Най-често срещаният мотор при тези скутери е и най-евтиният. Това е мотор с четки. Но има и по-скъпи модели, които са с безчеткови. При този вид мотори не се генерира триене, двигателят се износва по-малко и това се забелязва най-вече с дългия живот на механизма, мощността и консумацията.

Освен това е важно да се вземе предвид мощността измерена във ватове. Колкото повече ватове е, толкова по-добре. Мощността е важна за максималната скорост и способността за добро ускорение.

Пробег

Някои електрически тротинетки с литиеви батерии имат повече пробег от други, както и леките модели имат предимство в това отношение. Независимо от това, гарантираният от производителя пробег е приблизително число и варира в зависимост от средната скорост, теглото на потребителя и условията на терена.

Колела

Най-често срещаните размери на колелата при електрически тротинетки са между 6,5 и 10 инча. Колкото по-големи са те, толкова по-меко могат да поемат дупките по пътя и да издържат на неравен терен. Така, че трябва да го имате предвид, ако планирате да карате в район много неравности.

Максимално поддържано тегло

Тези технически данни ни казват дали скутера е предназначен за деца или за възрастни. Те обикновено са адаптирани към типа потребител. За възрастни те обикновено имат максимално тегло между 100-140 кг, а за деца до 65 кг .

Седалка

По-голямата част от стандартните модели нямат седалка, въпреки че някои позволяват тя да бъде добавена в последствие. Ако търсите модел със седалка, потърсете модел с добро окачване, за да не съжалявате, когато минете през дупка.

Съхранение

Днес много от моделите предлагат функция за лесно сгъване, но имайте предвид, че това не се отнася за всички. Някои изискват разглобяване на части, за да можете да ги сложите в багажника на колата си. Имайте това предвид, ако възнамерявате да транспортирате тротинетката си често. Препоръчителен е избора на лесно сгъваем и спестяващ пространство модел.

Действащо законодателство и разрешителни

За да карате електрическа тротинетка не се изисква специално свидетелство за управление. Водачът се счита за пешеходец, така че той може да се движи по тротоара с ниска скорост, за да не представлява опасност за останалите пешеходци или по велоалеите като се съобразява с другите участници в движението.

Носенето на каска не е задължително, но е препоръчително. В случай на злополука с установена ваша вина може да бъдете задължени да изплатите голямо обезщетение, затова е препоръчително да се консултирате със застраховател за сключване на застраховка гражданска отговорност.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар