Употребата на епилатор е едно от най-добрите решения за гладка кожа, защото той издърпва косъмчетата от корена, което забавя процеса им на растеж и кожата остава изчистена за по-дълго време.

За разлика от бръсненето, при което косъмчетата растат доста по-бързо или лазерната епилация, която е скъпа и отнема повече време, епилаторът е бюджетно и ефективно решение. Неговият най-голям минус, и може би единственият, е че отстраняването на косъмчетата не е напълно безболезнено. Причината е, че при епилирането уредът изкоренява по няколко косъмчета изведнъж. Резултатът обаче си заслужава, защото се постига именно това, което всяка жена иска- гладка и чиста кожа за дълго време. Премахвайки косъма от корена, епилаторът почиства дълготрайно, а новият косъм расте по-бавно и е по-тънък.

В желанието си да помогнат на всяка жена да постигне желаното обезкосмяване, експертите усъвършенстват все повече уредите и приставките към тях. Усилията са насочени към това обезкосмяването да става по-бързо и възможно най-безболезнено. Това става с помощта на специални масажиращи приставки, както и такива със специфична форма за по-лесно достигане на трудно достъпни или чувствителни зони по тялото. Така с подходящия уред, бихте могли с лекота да постигнете желания ефект.

Нашият избор за най-добри епилатори

На пазара има толкова много марки и модели, че е много лесно да се загубите в избора си. Предлагат се от обикновени епилатори до такива, които комбинират много уреди в един. С малко предварително проучване и в зависимост от бюджета, всеки може да намери това, което търси. За да улесним избора Ви, ние избрахме няколко марки и модели, които да ви представим. Те са с различна функционалност и цена. Общото което ги свързва е това, че с тяхна помощ бихте могли да постигнете така желаните резултати. А именно гладка и нежна кожа за възможно най-дълъг период от време. Вижте също и препоръките ни за IPL фотоепилатор.

1. Епилатор Braun Silk-epil 9561 Wet & Dry

Епилатор Braun Silk-epil 9561 Wet & Dry
Виж цената

Епилатор Braun Silk-epil 9561 Wet & Dry е един от най-бързите и точни от серията на Braun. Неговата глава е с 40% по-широка, което позволява захващането на по-широки зони съответно по-бързото епилиране. Технологията MicroGrip представлява най-иновативните пинсети на Braun с подобрена геометрия за увеличаване на сцеплението при издърпване. Уредът захваща и най-малките косъмчета, а кожата остава гладка за по-дълго време.

Главата е изключително гъвкава и се адаптира към различните контури на тялото, което позволява премахването на косъмчетата и от труднодостъпните места.  

Специалната приставка SoftLift повдига прилепналите до кожата косъмчета и ги насоча към пинсетите, а допълнителните приставки позволяват прочистването на различните зони на тялото.

Моделът е подходящ както за сухо, така и за мокро почистване. Можете да го използвате под душа или във ваната, тъй като той е водоустойчив.

2. Епилатор Philips Satinelle Prestige Wet & Dry BRE652/00

Епилатор Philips Satinelle Prestige Wet & Dry BRE652/00
Виж цената

Един перфектен избор за мултифункционален епилатор е Philips Satinelle Prestige Wet & Dry BRE652/00. Неговите аксесоари и приставки позволяват грижа за цялото тяло. Епилиращата глава е уникална, тъй като е изработена от здрав керамичен материал, който захваща дори и най-късите косъмчета.  Ергономичната S-образна форма на дръжката позволява удобен захват и 90-градусов ъгъл на епилиране, който помага за постигането на перфектно гладка кожа. 

Епилаторът има вградена лампичка, която прави работата по-лесна. Благодарение на нея няма да пропуснете нито едно косъмче – и най-малките са видими.

Уредът е подходящ за сухо и мокро епилиране. Без значение дали предпочитате да се епилирате без вода или под душа Philips Satinelle Prestige Wet & Dry върши чудесна работа.

Този модел на Philips се предлага с богата гама от аксесоари и приставки – тример за подстригване и гребен за бикини линия, капаче за лицеви и чувствителни зони, капаче за масажиране, което облекчава чувствителността при епилация, както и приставка за опъване на кожата. В добавка получавате  електрическа пила за крака с въртящ се диск, масажор за тяло и  четка за ексфолиране за тялото.

3. Епилатор Panasonic ES-EL3A-N503 Wet & Dry

Епилатор Panasonic ES-EL3A-N503 Wet & Dry
Виж цената

Епилаторът  има  30% по-широка глава, която се завърта на 90°, за да приляга на всяка извивка и зона от тялото. Уредът разполага с цели два диска, общо 60 пинсети, които позволяват бързо епилиране. Благодарение на тях шансът за пропуснати косъмчета е почти нулев и не се налага повторно минаване.

Уредът разполага с 3 скорости, благодарение на които можете да нагласяте степента според зоната, която почиствате. Освен това е подходящ както за сухо, така и за мокро почистване.

Освен епилиращата глава, в комплекта ще намерите и капачка за нежно епилиране, четка за почистване и торбичка за съхранение.

4. Комплект епилатор Philips Satinelle BRP529/00

Комплект епилатор Philips Satinelle BRP529/00
Виж цената

Компактният епилатор с кабел Philips Satinelle BRP529/00 е идеален за премахване на фините и малки косъмчета. Неговата ефикасна епилираща система оставя кожата гладка за седмици. Уредът е с вградена opti-light лампичка, която позволява да видите и най-фините косъмчета. Може да избирате между две скорости в зависимост от зоната на третиране и вашата чувствителност. Формата на дръжката е закръглена и лесна за захващане. Епилиращата глава може да се почиства и под вода.

Уредът се предлага в комплект с мини епилатор, който е предназначен за чувствителните зони – мишници, лице, бикини зона. Той е на батерии и е подходящ да го вземете навсякъде с вас. Освен това получавате и пинсети в елегантен калъф, с вградени лампичка и огледало.

Макар и да е жичен и да не може да се използва под вода, той е компактен и лек, а в комплект с останалите неща, можете да го взимате навсякъде с вас. Не на последно място, той се предлага и на много достъпна цена.

5. Епилатор Braun Silk-epil Beauty Set 9 9/975 BS SensoSmart

Епилатор Braun Silk-epil Beauty Set 9 9/975 BS SensoSmart
Виж цената

Braun Silk-epil Beauty Set 9 SensoSmart е един от по-скъпите епилатори, които се предлагат на пазара, но е супер иновативен и модернизиран. Той е с 40%  по-широка глава, премахвайки много повече косми с едно минаване, което позволява по-бърза епилация. Уредът е с плоска глава и има машинка за подстригване. Има три скорости, които позволяват регулиране на бързината на епилиране според зоната.

За изключително деликатна епилация има приставка за висококачествен масаж. Също така моделът разполага и с осветителна система, която  показва най-фините косми. Водоустойчив е, и може да се използва и под душа или във ваната.

Уредът се предлага в комплект с четка за почистване на лицето, ръчни пинсети и  три броя защитни капачки.

6. Епилатор Braun SE7561 Legs, Body, Face

Виж цената

Епилатор Braun SE7561 Legs, Body, Face е изключително ефективен и за най-късите и тънки косъмчета. Неговата технология Close-Grip  ефективно премахва косми с размерите на песъчинка. Той има 2 скорости и 40 пинсети, което позволява достигането до всички зони на тялото.

Уредът е подходящ за сухо и мокро почистване, която позволява епилирането на всяко едно удобно за вас място.

Освен всички функции на епилиращата глава, той се предлага и с няколко аксесоара и приставки: Глава за подстригване, бръснеща глава, приставка за лице, приставка за чувствителни зони и удобна и стилна чантичка.

7. Епилатор Philips Satinelle BRE275/00

Епилатор Philips Satinelle BRE275/00
Виж цената

Епилаторът Philips Satinelle BRE275/00 е малък компактен уред, който е идеално решение за бюджетен епилатор без много екстри и аксесоари.

Philips Satinelle BRE275/00 може да отстрани и малки косъмчета до 0,5 мм, а кожата се запазва гладка няколко седмици. Двете скорости позволяват да настроите степента за по-тънки и по-дебели косъмчета.

Уникалната вградена светлина гарантира по-малко пропуснати косъмчета за по-ефективна епилация. Освен това уредът е малък и удобен за захват. Епилаторът е с кабел, което не позволява да го използвате безжично, но пък е лек и заема малко място.

8. Тример за бикини зона Philips BRT383/15

Тример за бикини зона Philips BRT383/15
Виж цената

Тримера за бикини зона на Philips е идеалното решение, ако искате да поддържате бикини линията си в перфектна форма. Той е безопасен и лесен начин за подстригване и оформяне на космите там. Дизайна му е направен така, че да предпазва деликатната кожа. Удобен е за захват, заради леко извитата форма и бутона за лесно превключване.

Тримерът е подходящ както за суха, така и за мокра употреба – можете да го използвате и под душа, докато се къпете.

В комплекта  са включени 2 гребена за подстригване на косми, мини бръснеща глава, торбичка за съхранение и четка за почистване на уреда.

9. Епилатор за бикини зона Braun FG-1100

Епилатор за бикини зона Braun FG-1100
Виж цената

Следващото предложение е уред за подстригване и оформяне на бикини зона Braun FG-1100. Той е подходящ за бикини зона, вежди и лице. С прецизната си глава позволява създаването на точни форми, лесно и бързо. Избирате между две глави, които имат различна прецизност при работа. С тях можете да оформите съответната зона или линия. А двата разделителя са идеални за подстригване на косъмчетата на еднаква дължина.

10. Епилатор Panasonic ES-ED23-V503

Panasonic ES-ED23-V503, Wet & Dry
Виж цената

Panasonic ES-ED23-V503 е практично решение за премахване на косъмчетата. С неговата въртяща се глава и 48 пинсети успява да улови и най-малките детайли при премахването на окосмяването. Предпазителят за кожата я задържа на мястото й, а така не издърпва самата кожа при работа. Това спомага за почти безболезнено епилиране и трайни резултати.

Уредът има две степени на работа, което е отлично за по-чувствителните зони.

Освен това той е подходящ за сухо и мокро епилиране. Удобен и сравнително лек, можете да го носите на всякъде с вас.

Защо ви трябва качествен епилатор?

Епилаторът е уред, който макар и малък, е често използван от жените. Той помага в грижата за красотата и перфектната визия. За това трябва да помислим добре, когато избираме, защото качеството тук е от значение.

На първо място трябва да решим какъв бюджет бихме отделили за епилатор. Също така дали той е основният начин, по който отстраняваме космите на по-голямата част от тялото ни, а именно – краката и ръцете. Ако не ходим на други процедури като кола маска или лазерна епилация, то е по-добре да си вземем качествен и издръжлив, за да ни е от полза по-дълго време. Ако обаче използваме епилатора  по- рядко, за премахване на остатъчни косъмчета от кола маската например, то тогава можем да инвестираме и в по-обикновен.

Важно е уредът да върши работата, която му е определена – да премахва и най-малките косъмчета. За това производителите непрекъснато усъвършенстват своите уреди и аксесоарите към тях. По-скъпите епилатори имат повече функции, както и допълнителни приставки и аксесоари, които подобряват почистването на различните зони.

Видове епилатори

Основните критерии, по които се различават епилаторите, са жични и безжични такива. Плюсовете при безжичните, освен че са удобни да ги носите където искате, са и че повечето могат да се използват и за мокро епилиране.

По-голямата част от епилаторите са мултифункционални и благодарение на различните приставки могат да се използват както за крака и ръце, така и за бикини зона или лице. Има и такива, които са специално само за една част от тялото – бикини зона или лице и вежди. Те са с по-специфичен дизайн и не могат да се използват за крака или други зони.

Епилатор за крака

Епилаторът за крака е може би най-използваният и предпочитан от жените. Премахването на космите на краката е може би най-разпространената функция на уреда. За това повечето марки, които произвеждат епилатори, са концентрирали усилията си да усъвършенстват именно епилаторът за крака. Към него има различни приставки и аксесоари, които са подходящи за други зони на тялото, като подмишници и ръце.

Епилатор за бикини зона

Специалният епилатор за бикини зона не е толкова разпространен и го предлагат по-малко фирми, но е много удобен и практичен. Той е със специална форма и ножове, които помагат да се работи безопасно и лесно в тази деликатна и чувствителна част от тялото. Специалният уред за подстригване и оформяне на интимната зона се нарича тример, но той е различен от епилаторът. Тримерът подстригва косъмчетата, както и има приставки, за да оформите зоната.

Епилатор за лице и вежди

Епилаторът за лице и вежди е специално изработен с по-малки пинсети, които да захванат тези фини косъмчета. Дизайна му е малко по-различен от универсалния епилатор и е предназначен само и единствено за зоните на лицето.

епилатор мнения

Ръководство за покупка на епилатор

За да изберете най-практичния за вас епилатор е добре да съобразите няколко неща. Както споменахме, бюджета и честотата на използване са ключови, но има още няколко критерия, по които да отсеете точния за вас.

Област на тялото, за която искате да го използвате

Областта от тялото, за която искате да го използвате е от значение, защото по този начин ще си дадете сметка дали искате епилатор с повече приставки и функции или не. За крака са подходящи и по-базовите модели, които нямат множество функции и аксесоари. Ако често прибягвате до епилатора за премахване на окосмяването под мишниците, ръцете или други зони на тялото, то не се колебайте да изберете уред с повече функции и аксесоари – с повече степени на скоростта, капачки за безопасност и приставки за различните зони.

Брой пинсети

От броя на пинсетите зависи какъв обхват ще има. Колкото повече пинсети има, толкова повече косъмчета ще издърпва с един оборот, което позволява по-бързото обезкосмяване.

За суха или мокра кожа

Голяма част от предлаганите вече епилатори са подходящи за суха и за мокра кожа. Това означава, че можете да използвате уреда без вода, както и под душа или ваната. Понякога мокрото епилиране е малко по пипкаво от сухото, защото под вода някои малки косъмчета може да искат повторно минаване. На сухо сякаш издърпването става малко по-лесно и всичко се вижда по-добре.

водоустойчив

Безжичен или с кабел

Безжичният и жичният епилатор също имат своите специфики. Безжичният често е с функция за мокро епилиране. Това несъмнено го прави по-удобен. Освен това използването на уреда в банята позволява по-лесното почистване на косъмчетата. Често обаче той е малко по-тежък от този с кабел и трябва да се зарежда на определено време.

Епилаторът с кабел е по-лек и можете да го използвате много време без да е необходимо да чакате да се зареди.

Регулиране на скоростта

Ако имате по-дебели косъмчета по зоните за епилация, то задължително търсете уред с повече степени. По-високата скорост помага за по-бързото издърпване на грубите косъмчета.

Аксесоари

Както споменахме, моделите с повече аксесоари и приставки са по-скъпи. Това има защо да е така – различните аксесоари спомагат за по-добрата работа на уреда, както и за лесното почистване на различните зони. Едва ли вече има епилатор, който да не се предлага с базовите аксесоари за почистване и съхранение – четчица и чантичка. В основния комплект

често са включени и една или повече капачки за безопасност и приставки за по-чувствителните зони.

Някои от по-луксозните уреди се предлагат и с четки за почистване на лицето, ръчни пинсети, глава за подстригване и бръснене, приставка за опъване на кожата,  а някои и с добавка – пила за крака.

Когато избирате точния модел за вас, не забравяйте основното нещо – да се забавлявате. Гладката и красива кожа трябва да се постига с усмивка, за това удобството трябва да е ключово. Избирайте уред, който ще ви бъде практичен. Макар усещането при епилиране да е малко по-некомфортно, знайте, че с времето се свиква и премахването на окосмяването става бързо, а с правилния епилатор – като детска игра.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар