Има редица фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате най-добрата камина на дърва, включително нейните характеристики и доколко тя отговаря на вашите нужди. Преди да вземете решение, важно е да разгледате всички налични опции.

Какви са предимствата от покупката на камина на дърва?

  • Отоплението на дърва може да бъде много рентабилно решение за отопление, в зависимост от вашите нужди. Може да е безплатно или много евтино, в зависимост от това къде живеете. Горските жители имат предимството да могат да секат собствените си дърва, което означава, че не трябва да разчитат на скъпи сметки за отопление през зимата.
  • Дървата за огрев са възобновяем ресурс, който може да ви помогне да пестите енергия и газ. Важно е да изберете правилния вид дърва за вашия огън и да следите отблизо скоростта на изгаряне на дървесината, за да не губите енергия и пари.
  • Друго предимство на използването на дърва за огрев за приготвяне на вашата храна е, че вкусът на храната ще бъде подобрен. Много хора смятат, че готвенето у дома е загуба на време и енергия, но това всъщност не е така. Готвенето у дома всъщност може да бъде много ефективно и да ви спести пари в дългосрочен план. Спестявате не само от разходите за храна, но и от разходите за отопление и почистване на кухнята.
  • Красивата камина на дърва е елегантна и динамична отоплителна система, която е идеална за декориране на стаята, в която се намира. Придава на стаята топло и хармонично докосване, което я прави привлекателна за сядане и споделяне на преживявания със семейството, приятелите или вашия партньор.

Нашият избор за най-добри камини на дърва

Ако не сте сигурни кой модел да изберете, ние имаме селекция от най-добрите камини на дърва, които да разгледате. Независимо дали търсите традиционна камина за използване на закрито или огнище на открито, за да се насладите на открито, ние имаме идеалния вариант за вас.

1. Камина на дърва, брикети и дървени въглища Ferroli Padova F

Камината на дърва Ferroli Padova F е висококачествена печка на достъпна цена с дизайн, който също е изискан и модерен, което ви позволява да създадете топла и домашна атмосфера.

Камината на дърва Ferroli Padova F е с мощност 9 kW и е предназначена както за жилищни, така и за търговски цели, с възможност за използване на твърдо гориво.

Този модел ще Ви помага да отоплявате стаята си чрез излъчване и конвекция. Той е проектиран с модерна технология и е изработен от качествени материали, така че ще работи ефективно и безопасно, ако се инсталира и използва според инструкциите.

Padova F е произведена от стомана и е оборудвана с врата за зареждане, тава за пепел и клапа за регулиране на тягата на комина. Позволява Ви да горите различни видове твърдо гориво, което ви дава повече гъвкавост и възможности.

Освен това има голям прозорец от керамично стъкло, който предлага ясна видимост на пламъците. Това керамично стъкло се поддържа чисто благодарение на усъвършенствана система за пречистване на въздуха, така че винаги можете да се наслаждавате на добра видимост към вътрешността на камината.

2. Камина на дърва, брикети и въглища Fornello BRM E

Тази камина е проектирана да работи с дърва, така че може да генерира топлина по традиционния начин. Номиналната отоплителна мощност на този уред е 11 kW, така че е подходящ за повърхности от приблизително 70 m². Това означава, че може да се използва за климатизиране на голяма стая без големи неудобства.

Едно от предимствата на този модел е, че има горно отделение за печене на пица, хляб и други храни, така че можете да използвате температурата на фурната в своя полза.

Изработена от висококачествена стомана, керамика и стъкло, което и дава по-дълъг живот от другите модели. Освен това има класически вид, но с нотки на модерността.

3. Камина на твърдо гориво Prity FG

Камината на дърва Prity FG е голяма печка с ширина 570 mm, дълбочина 430 mm и височина 930 mm. Тя е изработена от стомана с дебелина 2 мм.

Горивната камера е облицована с огнеупорни тухли и е оборудвана със стъклокерамика, за да издържа на високи температури.

Тази камина е много издръжлива, което означава, че ще издържи дълго във вашия дом. Фурната е оборудвана и със стъклен термометър за следене на топлината.

На изходната тръба има ръчна клапа, която ви позволява да контролирате количеството изпускан въздух. Печката също трябва да бъде свързана към 130 mm кюнци, за да се осигури подходяща вентилация. Има мощност от 14 kW с нагревателна повърхност от приблизително 80 кв.м.

Prity FG е надеждна и практична камина, която ще задоволи вашите нужди у дома. Тя е добре оборудвана и много безопасна.

4. Камина на дърва Звезда ГФ

Звезда ГФ е камина на дърва, която има и вградена фурна. Това Ви позволява не само да се насладите на топлината и атмосферата, създадена от огъня, но и да печете или готвите в камината си.

Тя има елегантен дизайн, изработена е от висококачествена и дълготрайна стомана и осигурява топлина и традиционна атмосфера за готвене. Направете всяка стая в дома си място, където любимите ви хора могат да се събират и да прекарват времето си заедно.

5. Ъглова камина на дърва Звезда ФАНТАЗИЯ

Тази камина на дърва има гъвкав дизайн, който позволява да бъде монтирана във всеки ъгъл на вашия дом. С нея можете да превърнете всяка стая в дома си в пространство, което е удобно и привлекателно.

Изработена е от стомана за издръжлив и елегантен дизайн. Това ще ви позволи да се насладите на отопление за гонини напред. Тази камина има чугунена скара и корпус от студено валцована ламарина. Много е издръжлива и дълготрайна.

6. Италианска камина на дърва Edilkamin

Камината на дърва Edilkamin има топлинна мощност от 12,5 kW, която е идеална за ефективно отопление на стая във вашия дом. Тази камина за вграждане е чудесен начин да добавите елегантност към вашия дом.

Тази камина има система, която улеснява поддържането на куполното стъкло чисто, което спомага за подобряване на видимостта във вътрешността на камината. По същия начин системата за безопасност на вентилaцията осигурява правилна работа на този продукт.

Видове камини на дърва

В зависимост от материала на тялото на печката има два вида:

  • Стоманените камини са по-леки от чугунените и затоплят помещението по-бързо, въпреки че топлината на чугуна остава по-дълго. Някои хора предпочитат стоманени камини на дърва, защото са по-леки, но чугунените модели все още са популярни, защото затоплят помещението по-равномерно и издържат по-дълго. Пещта включва огнеупорни материали, които могат да достигнат по-високи температури и да произвеждат повече топлина.
  • Чугунените камини на дърва са изработени изцяло от чугун и са много устойчиви и издръжливи. Те често са предпочитани пред другите видове поради тяхната издръжливост и устойчивост на корозия. Те отнемат повече време, за да затоплят помещението, но могат да го поддържат топло за по-дълъг период от време.

Как да изберете камина на дърва?

Добрата камина на дърва е тази, която има достатъчно голям отвор, за да побира дървата за огрев. Камината трябва да има херметична врата и амортисьор, така че да не губи твърде много топлина, да дими или пуска пепел.

Добрата камина на дърва също има стъклен прозорец, който ви позволява да виждате какво се случва вътре, без да се налага да отваряте вратата всеки път, когато искате проверите огъня.

Дизайн

Едно от нещата, които трябва да вземете предвид при избора на камина е дали тя е съвместима с вашия дом. Някои печки са красиви, но не практични, докато други са практични, но не особено привлекателни. Има много различни видове камини на дърва, които се предлагат в различни форми, размери и стилове, така че със сигурност ще има такава, която отговаря на вашите нужди. Те не само ще задоволят нуждите Ви у дома, но и ще направят дома ви по-привлекателен.

Размери

Трябва да вземете предвид размера на уреда, преди да направите покупка, за да сте сигурни, че ще пасне на желаното място. Важно е да сте сигурни, че камината, която закупите, ще се побере в пространството, което имате на разположение за монтаж.

Уверете се, че сте измерили и изберете модел с правилния размер за това пространство.

Размери на фурната

Имате ли нужда от камина на дърва с фурна, която е достатъчно голяма, за да поеме нуждите на вашето семейство? Ако готвите много, трябва да проверите и размерите на фурна, за да сте сигурни, че ще можете да приготвяте наведнъж достатъчно храна за цялото семейство. Това ще Ви спести време, като елиминира необходимостта да готвите многократно.

Камина на дърва с фурна

Обърнете внимание на цената

Перфектните камини на дърва са инвестиция, която ще Ви спести пари от сметките ви за енергия с течение на времето. Те могат да се използват за готвене, отопление и подгряване на вода, което ги прави универсален и рентабилен вариант за вашия дом. Имайте предвид, че камините на пелети са по-скъпи от обикновените камини на дърва и можете да очаквате да платите двойно. В допълнение към основната цена на артикула, допълнителните разходи могат да включват доставка, опаковане и аксесоари като отоплителен шкаф и резервоар за вода. Все още има налични качествени и евтини камини на дърва, но трябва да избирате внимателно.

Предпазни мерки, които трябва да имате предвид

  • Вашата камина на дърва не само влияе върху качеството на въздуха, но също така създава рискове за безопасността на вашия дом, като случайно разпространение на огън, вдишване на дим, изгаряния и изтичане на въглероден окис.
  • Трябва да се постави на добре проветриво място, за да може да се проветри в случай на задимяване. Трябва внимателно да обмислите разположението на печката, за да осигурите правилна вентилация.
  • За да предотвратите възможни опасности от пожар, трябва да я поставите далеч от потенциални източници на запалване, като гориво или мебели.
Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар