Освен във фитнес залата, потребителите все по-често избират да тренират с кростренажор и у дома.

Има и други фитнес уреди, които са много подходящи за домашна употреба като:  бягаща пътека или велоергометър. Но ако търсите устройство, което ви позволява да упражнявате и горната част на тялото си, кростренажор е отличен вариант.

Този фитнес уред позволява пълноценни кардио упражнения с ниско въздействие върху ставите , както за краката, така и за ръцете и кръста. Следователно, тези фитнес уреди са много добра възможност за начинаещи и напреднали потребители.

Нашият избор за най-добри кростренажори

За да ви спестим време в търсене и проучване на пазара, ние създадохме списък с кростренажори. Разгледайте ги и направете своя избор без да губите много време.

1. Кростренажор Zipro Heat, iConsole, Елипсовиден

Започваме класацията с качествен кростренажор. Това е модел който си струва да имате, ако искате да тренирате и да се поддържате в добра форма у дома.

Той има 8-килограмов маховик, който гарантира стабилното изпълнение на упражненията. В допълнение към това, той има система за измерване на пулса чрез контакт със сензорите на дръжките.

На LED екрана можете да видите подробна информация по време на тренировка, за да бъдете на ясно, ако правите добре упражнението или не.

Благодарение на Bluetooth връзка ще можете да се възползвате от разнообразни упражнения и тренировъчни програми.

2. Кростренажор елипсовиден Kondition GYMOST CST-8201

Това е фитнес уред, който ще ви помогне да поддържате тялото си кратки с тренировки. Можете да правите спортувате по 25-30 минути, 2-3 пъти седмично.

Перфектен за упражнения без нужда от големи физически усилия.

Този модел има магнитна спирачна система, която гарантира плавна и безшумна работа.

В допълнение, уреда разполага с 9 Kg маховик и 32 нива на интензивност. Идеален за леки упражнения, без натоварване на ставите.

Благодарение на многофункционален LCD дисплей можете да следите данни като: време, скорост, разстояние, калории, пулс, обороти, съпротива. Можете да избирате между 12 предварително зададени програми.

3. Кростренажор vidaXL

Кростренажор vidaXL е сравнително малък уред, идеален за всички, които не разполагат с много пространство. Това е продукт, подходящ за начинаещи и напреднали.

Той има сензори за измерване на пулса, монтирани на кормилото и LCD дисплей, на който можете да видите също време, скорост, разстояние, калории. Той предлага високо ниво на стабилност, регулиране на подложките за крака и система против хлъзгане за по-добро сцепление.

Поддържа до 120 кг. максимално тегло на потребителя, а маховика му е с тегло 20 Kg.

4. Кростренажор Kondition BEL-7800

Kondition BEL-7800 е един сред препоръчаните кростренажори. Този модел е идеален за вас, ако сте от хората, които искат да отслабнат малко и да останат във форма за дълго време. Предлага оптимална тренировка, защитава ставите, подобрява съпротивлението и укрепва голяма част от основните мускули на тялото.
Благодарение на многофункционалната конзола можете да следите скоростта, разстоянието и изминатото време, заедно с изгорените калории и пулса си по време на тренировката.

5. Кростренажор Zipro Burn Gold

Zipro Burn Gold е здрав кростренажор за интензивна домашна употреба, може да издържи до 120 килограма, така че, ако тежите малко повече ще е идеалният модел за вас.

Също така той има добри размери на педалите, така че можете да се насладите на плавно въртене без проблеми.

На LCD екрана можете да следите не само изгорените калории, изминалото разстояние, скорост и време, но можете да наблюдавате и пулсацията на сърцето си благодарение на сензорите за сърдечен ритъм намиращи се на кормилото.

Ако сте от хората, които тренират сутрин или късно вечер и не харесват шумните фитнес уреди, този модел ще ви хареса, тъй като има магнитно съпротивление, което не издава дразнещи звуци.

Той има поставка за бутилка, където можете да държите бутилка с вода, за да се освежавате по време и след тренировка. 

Zipro Burn Gold тежи само 32 кг, но въпреки това той разполага с транспортни колела, за да не се налага до го повдигате, ако искате да го преместите.

6. Кростренажор Body Sculpture BE-1720

Но в допълнение към страхотния дизайн, този модел също се откроявa и с 18 предварително зададени програми, които могат да се избират от компютър с LCD екран, който също дава възможност за следене на сърдечния ритъм, времето, скоростта и изгорените калории.

Проектиран е с висококачествен електромагнитен механизъм, който позволява регулиране на съпротивлението според нуждите и желанията на потребителя.

Имайте предвид, че този модел не е от най-тежките (26 кг) и издържа максимално потребителско тегло до 100 кг.

7. Кростренажор Zipro Burn, Елипсовиден

За персонализирани тренировки, дръжките могат да бъдат използвани по два различни начина: Можете да включите ръцете в общото движение или да използвате неподвижните дръжки с градените сензори за измерване на сърдечната чистота.

Благодарение на двупосочния принцип на въртене могат да се тренират краката, бедрата, седалището, ръцете и раменете. С Zipro Burn можете да въртите педалите както напред, така и назад, което ви позволява да упражнявате голямо разнообразие от мускули.

Въртенето напред ще натоварва мускулите в предната част на бедрата, докато завъртането назад ще натоварва задната им част.

Дисплея е много лесен за четене, като осигурява информация на изгорените калории, скорост, изминало време, пулс и разстояние. 

Zipro Burn разполага с 8 нива на съпротивление, а максималното му поддържащо тегло е 120 кг.

8. Кростренажор HMS H1830i

Макар и по-евтин от другите модели в своя клас, HMS H1830i поддържа отлично съотношение цена-качество.

Той има цветен LED екран с 24 програми, които могат да се регулират в зависимост от интензивността на упражнението, което потребителят желае да практикува. 

С течение на времето ще можете да персонализирате кростренажора чрез ръчно регулиране на програмите и нивата, които харесвате.

В допълнение към тази функция, модела има приложението iConsole +, софтуер който проследява напредъка на потребителя. Приложението е безплатно за изтегляне на Android / iOS и можете да го свържете към кростренажора, за да следите всичко, което трябва да знаете за развитието на вашата физическа активност. 

Той има маховик от 10 кг и компютърно управляван магнитен механизъм, който гарантира плавното и равномерно въртене, докато използвате уреда.

Теглото на оборудването е 64 кг, както и максимално подържано тегло на потребителя от 150 кг.

Какви предимствата предлагат кростренажорите?

Тези фитнес уреди предлагат възможност за добри тренировки, които значително ще подобрят начина ви на живот. Те симулират реални движения като бягане, ходене, изкачване на стълби, джогинг и дори ски бягане. Като имаме предвид всичко това можем да допълним още много предимства:

  • Трениране на всички мускули, както и невероятна сърдечно-съдова работа.
  • Те предлагат още по-интензивни тренировки чрез техните корекции на наклона.
  • Тренирайте корема, прасците, краката и други.
  • Дължината на крачките ви позволява да работите повече с квадрицепси, адуктори и сухожилия.
  • Задържането на подвижните дръжки активира гръдните, гърба, раменете и ръцете ви. Те също предлагат стабилност в упражнението, което е ключът към добрата тренировка.
  • Предизвикателство за мускулите на тялото, което гарантира страхотни физически резултати.
  • Удобството и комфортът в оборудването по време на употреба генерира нотка на съвършенство.

Ръководство за покупка на кростренажор

Кростренажора е фитнес уред, който е добра инвестиция. Предлага ви много предимства, помага ви да губите мазнини, да изграждате мускулна маса и да поддържате здравословен живот. Но преди покупката е необходимо да имате предвид характеристиките, които определят добрите модели.

Стабилност

Една от основните характеристики, които трябва да имате предвид при закупуването на един от тези продукти е стабилността. Първо защото ще вдъхва известна степен на увереност и концентрация и второ, защото стабилността на тези уреди е нещо изключително важно.

Много уреди на пазара са с лоша репутация поради липсата на стабилност. Дори много от тях изчезват от пазара поради липса на стабилност и лоша адаптивност.

Правилото „колкото по-тежко, толкова по-стабилно“ отговаря за някои модели, но не за всички. Стабилността на тези устройства се намира в краката, които придават стабилност на оборудването. Отличният дизайн винаги ще триумфира над теглото си и ще осигури нужната неподвижност.

Нива на съпротива

Има модели предлагащи от 8, 10, 12, 24 и 32 нива на съпротива. Тези нива ще ви позволят да променяте трудността на тренировката си, както и интензивността в мускулите. Има два вида съпротива: с ремък на колелото и магнитна съпротива.

Монитор

Не всички модели се предлагат с вграден екран или монитор. Но ако искате да закупите уред, който има екран, трябва да проверите следното:

Мониторът на уреда трябва да бъде практичен, лесен за четене и добре осветен.

Колкото повече данни предоставя компютъра, толкова по-добре. Тези монитори показват предимно данни като скорост, изминато разстояние, време за тренировка, сърдечен ритъм, обороти. В зависимост от модела, някои уреди показват други данни, като изгорени мазнини, избор на сърдечно-съдова зона за работа и дори тест за възстановяване. 

По-скъпите модели ви позволяват да се свързвате с външни устройства като таблети или мобилни телефони. Те дори ви позволяват да изпращате данни към мобилни устройства, за да следите напредъка.

кростренажор мнения

Предварително зададени програми

Съществуват модели, които включват допълнителни програми, които могат да ви бъдат много полезни. Програми, които ви показват как да отслабнете, да изградите мускулна маса, програми за сърдечно-съдови тренировки, тест за възстановяване и контрол на мазнините.

Дължина на крачките

Дължината на крачките варира в зависимост от модела. За някои хора това е важно, докато за други не чак толкова. Някои са с разстояние около 35-40 см, а други малко по-големи или по-малки.

Нормалното измерване на крачките би било около 50 см, което би било като нормалната стъпка на човек.

Регулируеми педали

Регулирането на педалите е важна характеристика, за да се избегнат наранявания и за по-голям комфорт по време на тренировка. В допълнение, достатъчната големина на педалите допринася до комфорт и лесното адаптиране към различните размери на потребителите.

Маховик

Маховика е много важен детайл за изпълнението на добра тренировка и правилното изпълнение на упражненията. Чрез създаваното съпротивление върху маховика се образува плавно движение, което води до равномерен начин на движение при употребата на уреда.

Двупосочното движение на маховика е функция, която е добре да имате предвид. Тя ви предлага промяна на посоката на въртене. По този начин можете да тренирате противоположни мускули и да постигнете по-добро физическо натоварване.

За кои мускули са предназначени кростренажорите?

Тези фитнес уреди не са инструмент за тренировка на определен мускул. Винаги трябва да имате предвид, че използвате машина за трениране на цялото тяло.

Когато тренирате с този тип вие ще работите с всички основни мускули на тялото си. Това оборудване ще активира краката, седалището, прасците, гърдите, раменете, ръцете и гърба, както и ще добави и ефективна работа на сърдечно-съдовата система.

Уредите от висок клас ви позволяват да настроите тренировките си на по-предизвикателни или по-основни нива в зависимост от вашето физическо състояние. Можете да регулирате наклона, докато забързвате или забавяте краката и ръцете си, като по този начин увеличавате нивото на съпротива.

Има ли нужда от някакъв вид поддръжка?

Оборудването се нуждае от поддръжка, някои модели от по-голяма, други от по-малка. Основната причина за това е за удължаване на полезния им живот.

Движещи се части на уреда, в крайна сметка ще се нуждаят от някакъв вид основна поддръжка. Смазването на частите от време на време ще ви помогне да поддържате добре оборудването си.

При наличие на постоянни звуци при въртенето на маховика е препоръчително да се обърнете за съдействие към производителя. Повърхностното почистване с влажна кърпа в края на всяка тренировка ще удължи живота на оборудването и ще го поддържа в добър външен вид.

Влагата и потта може да разяжда някои части от оборудването, което значително намалява техния полезен живот. Поради това се препоръчва почистване след всяка употреба. 

Когато правите своята покупка не забравяйте да проверите условията за гаранция.

Колко струва кростренажор?

Цената на кростренажорите варира според самото оборудване, марката, производствените материали, стабилността, качеството и др. Това е и причината да има толкова широк ценови диапазон за този тип продукти.

Най-евтините на пазара започват от 250 лева с малко детайли, малко комфорт, малко съпротивление и кратък полезен живот. Продуктите с повече фунции и по-добро качество могат да достигат до цена, по-висока от 10 000 лева. Ето защо е много необходимо винаги да имате определен бюджет, за да знаете какво оборудване трябва да търсите.

С каква интензивност трябва да е кростренажора?

Това много зависи от нивото на вашата физическа форма и интензивността във вашите тренировки. Следователно трябва да се вземе предвид при закупуването на продукта.

Ако търсите уред, с който да се раздвижвате няколко пъти седмично със среден или нисък интензитет се препоръчва евтин модел. Той ще ви помогне да поддържате добра форма и маховикът ви ще бъде лек.

От друга страна, ако търсите нещо по-предизвикателно и с по-голяма интензивност, се препоръчва модел с повече функции и нива на съпротивление. Уред, който има по-тежък маховик, който се противопоставя на висок интензитет, с по-здрава структура и по-голяма стабилност. Това обикновено е оборудване предлагано на по-висока цена и е търсено от по-взискателните потребители.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар