Един от най-важните уреди за мъжката аудитория е добрата машинка за подстригване. Благодарение на нея можете винаги да поддържате своята коса или брада.

Макар много от хората да предпочитат да ходят на фризьор, за да може той да оформи професионално тяхната прическа, този уред би влязъл винаги в употреба и у дома. Много често се налага да дооформите косата или брадата си и не винаги можете да посетите професионалист. Освен това тя е  компактен и малък уред, който можете да вземете с вас навсякъде.
С модернизирането им от производителите, вече се предлагат машинки за подстригване, които са с множество приставки и настройки. Благодарение на тях винаги можете да изберете тази дължина, която е най-подходяща за вас.

Усъвършенствани са и по начин на захранване – предлагат се машинки за подстригване с батерии, които се зареждат и работят дълго време. Това ви позволява много по-лесно боравене с уреда, повече маневри и достигане до труднодостъпните места. А ако изберете машинка, подходяща за брада и коса – получавате два уреда в един.

Нашият избор за най-добрите машинки за подстригване

Има и висок клас модели, които са предназначени за най-големите майстори в подстригването и бръсненето. Макар да са малко по-скъпи от другите, инвестицията в тях си заслужава, ако ви се налага често да използвате този уред или се занимавате професионално с това.

Представяме ви няколко модела машинки за подстригване. Включили сме както уреди, които работят с кабел, така и такива, които се захранват с батерия. По-голямата част са с няколко размера на дължината, както и с множество приставки и аксесоари, които улесняват оформянето на прическата.

1. Машинка за подстригване Philips HC9450/15

Philips HC9450/15 е удобна и качествена машинка за подстригване. Тя е с електрозадвижващи се гребени, които работят с лекота. Благодарение на цифровото управление и удобния интерфейс можете да работите с уреда лесно и безопасно. Ножчетата са изработени от титан, което ги прави много по-издръжливи и качествени от стоманените. Машинката за подстригване има 400 настройки за дължина, за да изберете най-подходящата за вас. Благодарение на запаметяващата функция уредът запазва избраната от вас настройка, за да ви улесни при следващо използване. Качествените и издръжливи батерии на Philips HC9450/15 я правят предпочитан уред от професионалистите. Времето за зареждане е един час, а след това може да работи автономно около 120 минути на пълна мощност. Уредът се предлага с три регулируеми гребена за коса.

2. Машинка за подстригване Remington HC5810

Remington HC5810 е машинка подходяща както за подстригване на коса, така и за оформяне на брада. Тя е с керамични остриета, които се поддържат изключително лесно – можете да ги измиете под течаща вода. Благодарение на литово-йонната батерия, машинката може да работи дълго време след като е заредена – до 50 минути. Уредът е със светлинен индикатор, който показва нивото на заряд на батерията. В комплекта са включени множество аксесоари, сред които приставки за различна дължина, ножица, гребен и клипси. А за по-лесното съхранение има и куфарче за уреда и всичките му части.

3. Машинка за подстригване Braun HC5030

Един висококачествен и лесен за използване уред е машинката за подстригване Braun HC5030. Благодарение на елегантния си дизайн, уредът се захваща удобно, маневрира лесно и достига до по-труднодостъпните места. Тя има 17 настройки за дължина, както и две приставки. Всичко това, в комбинация с острите ножове, ви позволяват да оформите бързо и лесно своята прическа. Благодарение на двойната батерия, уреда издържа много време без да се зарежда – около 50 минути. С функцията SafetyLock запазвате последната настройка, която сте използвали, за по-голямо удобство следващия път. Благодарение на миещата се глава, поддържането на машинката за подстригване е много лесно.

4. Машинка за подстригване MOSER 1902-0460

MOSER е висококачествен и доказал се производител на машинки за подстригване и бръснене. MOSER 1902-0460 е висок клас уред, който ще ви свърши много добра работа в оформянето на вашата прическа. Благодарение на литиево-йонната батерия, машинката може да работи повече от час, без да има нужда от зареждане. Стоманените ножчета са индикатор за качество и вършат перфектна работа в подстригването. В комплекта са включени множество аксесоари за оформяне на прическата, както и ножица, четка и гребен.

5. Машинка за подстригване Philips HC5630/15

Philips HC5630/15 е качествена машинка, с която можете да се подстригвате бързо и лесно. Благодарение на технологиите DualCut и Trim-n-Flow Pro прическата е равномерна  и няма опасност косъмчетата да попаднат в уреда. Имате избор от 28 дължини  на подстригване, от които да избирате. Ножчетата са изработени от неръждаема стомана и са двойно заточени за по-добри резултати. Необходимото време за зареждане на машинката за подстригване е един час, а след това работи до 90 минути без прекъсване. Освен това, можете да я поддържате много лесно – просто е необходимо да я измиете под течаща вода. Специалният дизайн на дръжката позволява по-лесен захват и безпроблемно използване.

6. Машинка за подстригване Panasonic ER-SC40-K803

 Panasonic ER-SC40-K803 е висок клас машинка за подстригване, с която се работи лесно и удобно. Тя разполага с 19 степени за дължината на подстригване,  с висококачествени ножчета, както и с линеен двигател. Батерията има нужда от  зареждане един час, за да работи автономно около 60 минути. Поддържането на машинката е изключително лесно – просто почиствайте ножовете под течаща вода след всяко използване. Дизайна на уреда позволява удобно захващане и лесно движение при работа.  Благодарение на извитата дръжка, достигате и подстригвате без проблем и труднодостъпните места.

7. Машинка за подстригване WAHL

Машинката за подстригване WAHL е с удобен дизайн и позволява лесно и бързо подстригване. Благодарение на литиево-йонните батерии, уредът работи на максимална мощност  до 120 минути, ако се зарежда 3 часа. А ако уредът ви трябва за бърза подстрижа, можете да го заредите за 15 минути и той ще издържи 12 минути. Благодарение на леко извития дизайн и удобно позиционираните бутони, управлявате машинката с лекота.  В комплекта се съдържат 14 приставки , сред които за подстригване на зоната около ушите и аксесоар за оформяне на вежди.

8. Машинка за подстригване Philips HC3424/80

Машинката за подстригване Philips HC3424/80 е надежден и удобен уред. Тя е с 13 настройки за дължина, от които можете да избирате. Освен това ножчетата са изработени от стомана, перфектно наточени и могат да се почистват много лесно – просто ги измийте под течаща вода. Със специалната им технология подстригването е бързо и лесно. В комплекта са включени две приставки за оформяне на прическата. Батерията на машинката за подстригване издържа около един час на максимална мощност.

9. Машинка за подстригване Remington MB320C

Remington MB320C е мощна и надеждна машинка, подходяща за бръснене и подстригване. Ножчетата са керамични и предлагат 9 степени за избор на дължина. Освен това разполагат с иновативна технология, която позволява самонаточването им. Това е гаранция за по-голяма издръжливост и по-високо качество на работа. Машинката може да работи около 40 минути на батерии, а благодарение на LED индикатора, знаете кога има нужда от зареждане. В комплекта се предлага аксесоар, с който да оформяте брадата си по-лесно, както и гребен и четка за почистване.

10. Машинка за подстригване Remington HC363C

Remington HC363C е удобна машинка за подстригване с елегантен дизайн.  Остриетата са с керамично покритие, освен това са самозаточващи се. Благодарение на 8-те сменяеми гребена, можете да избирате каква дължина (межди 3 и 25 мм) да бъде подстригването. Машинката може да работи на батерии до 40 минути, а когато трябва да се зареди, светлинен индикатор ще ви сигнализира за това. В комплекта са включени множество аксесоари, сред които – три щипки, гребен, четки, ножица и предпазна капачка. Машинката и всичките аксесоари се предлагат със удобна чантичка за съхранение.

Видове машинки за подстригване

Има няколко вида машинки за подстригване, като главно се различават по това дали работят  само с кабел, само с батерии или комбинирано. Благодарение на усъвършенстването им през годините, може да срещнете все по-често машинки за подстригване, които работят и с двата начина на захранване – кабел и батерии. Освен това някои уреди са професионални – те обикновено са по-мощни, с по-качествени и двойно наточени ножове. Благодарение на тези характеристики  са и по-скъпи от останалите. Те също предлагат повече степени на дължината на подстригване, както и богата гама от приставки и аксесоари, с които могат да се правят по-сложни фризури.  Има и машинки, които са обикновени и са подходящи за използване в домашни условия. Те са по-евтини, често пъти с по-слаби мотори и нямат много разнообразни приставки и степени. Въпреки това са много удобни и олекотени, за да могат да вършат работа и на човек без опит в подстригването.

С кабел

Машинките за подстригване с кабел се захранват с електричество и имат нужда да бъдат включени в контакта, за да работят. Те са малко по-неудобни и с тях се маневрира по-трудно.

Безжични

Безжичните машинки за подстригване са с акумулаторни батерии, които имат нужда да бъдат зареждани определено време, за да работят след това. Обикновено необходимото време за захранване е около час, като издръжливостта на батериите е около 40 до 60 минути. Предимството на тези уреди е, че те са много по-удобни за употреба, по маневрени и по-мобилни.

Тримери за тяло

Тримерите за тяло са изработени специално, за да могат да се справят с извивките на тялото. Ножчетата им са по-къси, а в комплекта са включени приставки, които улесняват бръсненето на различните зони на тялото. Вижте най-добрите тримери за тяло.

Тримери за брада

Тримерите за брада са малко по-различни от машинките за подстригване. Те са така проектирани, че да успяват да се справят с извивките на лицето и с по-малките косъмчета. Благодарение на специалните приставки, можете да оформите брадата си по-лесно.

Комбинирани

По-усъвършенстваните машинки за бръснене са подходящи за коса, брада и тяло. Те са проектирани така, че да могат да работят еднакво добре на всички места. Важно е да обърнете внимание на приставките, които се предлагат с тези уреди. Добре е да има допълнителни приставка за брада, както и за различните зони на тялото.

машинка за подстригване мнения

Ръководство за покупка

Машинката за подстригване е мъжки аксесоар, който би бил от голяма полза, ако я имате в дома си. Както всеки уред и за нея е добре да проучите кои са основните характеристики, на които да обърнете внимание. Така ще можете да изберете най-правилната и удобна за вас. Тъй като по-голямата част от мъжете не са професионалисти в подстригването, е добре на първо място да изберат удобна и лесна за работа машинка за подстригване.

Според типа на захранване

Както стана ясно, два са начините на захранване – с кабел и с батерии. Има и комбинирани, които могат да работят и с двата типа захранване. Те са най-удобни, но понякога малко по-скъпи. Професионалистите, които са свикнали да боравят с този уред, нямат проблем да изберат машинка с кабел. Макар с нея да се маневрира по-трудно, нейната мощност няма лимит и може да работи дълго време. Във фризьорските салони често залагат на този вид. Но ако не използвате машинката много често и нямате много опит, то по-добре изберете уред с батерии. Така няма да се налага да се съобразявате с кабел и с контакти и ще я движите много по-лесно.

Автономност на батерията

Издръжливостта на батерията е една от характеристиките, на които да обърнете внимание. Това се отнася най-вече за мъжете, които имат по-дълга коса или използват машинката повече време. Най-често срещани са машинките, които имат автономност до около 40-60 минути, а за това е нужен поне час, при някои и повече, зареждане на уреда.

Мощност на мотора

Има три вида мотори на машинките за подстригване – магнитен, линеен и ротационен. Магнитните мотори са най-слаби и се срещат по-рядко. Линейните и ротационните мотори са по-издръжливи и мощни. Повечето професионални машинки се произвеждат с последните два вида, но те несъмнено оскъпяват уреда.

Материал на остриетата и самонаточване

Най-разпространения материал на остриетата е неръждаемата стомана. Тя е гаранция за издръжливост и качество на машинката за подстригване. Можете да срещнете и остриета от керамичен материал или титан. Те се използват за някои професионални, висококачествени уреди.

Настройки на дължината

Повечето машинки за подстригване предлагат няколко настройки на дължината.  Все пак, когато избирате модел и марка, проверявайте какви и колко степени за дължината предлагат.

Вkлючени аксесоари

Аксесоарите са важна част от всяка машинка за подстригване. Те ви дават възможност за оформяне на по-професионални прически и различни дължини. Някои модели предлагат повече приставки, а други по-малко. Ако искате да използвате машинката за поддържане на брада, то проверете дали има приставка, която е подходяща за тази област. Други аксесоари, които се срещат често са ножичка, гребен и тубичка с масло за ножовете.

Лесна за употреба

Дизайна на машинката за подстригване е от съществено значение. Благодарение на него уредът е по-лесен за употреба. Освен това е важно бутоните да са на удобно място и да се работи лесно с тях. Производителите се стараят да олекотяват уредите колкото се може повече, но когато купувате машинка за подстригване, особено ако сте в магазина, проверявайте за тежестта ѝ.

Почистване и поддръжка


Има два основни начина за поддържане на машинката за подстригване. Единия е почистване със специална четчица, която достига до всяко ъгълче на машинката, а другият е измиване под течаща вода. Проверявайте от кой тип е вашата машинка, защото не всички могат да се мият.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар