Ако искате домът ви да е идеално почистен и дезинфекциран, то имате нужда от качествена парочистачка. Благодарение на високата температура на парата, мръсотията, бактериите и микробите се унищожават напълно. Освен това този уред се използва изключително лесно, дори не е нужно да натискате или търкате – просто минавате с парочистачката и тя върши перфектна работа.
Тайната ѝ се крие в екстремно високата температура, която загрява водата и я превръща в пара, а тя почиства повърхностите в дълбочина. Можете да я използвате за всички видове подови настилки, както и за мебели, килими, плотове, текстил и прозорци.

Освен отличните почистващи и дезинфекциращи свойства, парочистачката е подходяща за хора с алергии към препарати, както и за домакинства с малки деца. Уредът може да се използва както с препарат, така и само с чиста вода. Това го превръща в безопасен начин за поддържане на дома.
С усъвършенстването на уреда вече се предлагат все по-висококачествени парочистачки, които са с удобен дизайн, оптимално голям воден резервоар и множество приставки за различни повърхности.

Нашият избор за най-добрите парочистачки

Подбрахме няколко качествени и удобни парочистачки, които могат да ви бъдат верен съюзник в поддържането и дезинфекцирането на дома.

1. Парочистачка Karcher SC4 EasyFix

Парочистачка Karcher SC4 EasyFix
Виж цената

Karcher SC4 EasyFix е висококачествена парочистачка, която може да премахне до 99,9% от бактериите. Тя е със голям резервоар за вода, който се сваля с натискането на един бутон. Има две степени за регулиране на силата на парата. Почистващата кърпа за под се поставя и сваля много лесно и е подходяща за минаване на всякакви твърди подови настилки. Шарнира може да се наглася според височината на почистващия, за да е по-удобна и лесна работата. Освен това парочистачката има място за съхранение на кабела, за да не пречи, когато не го използвате. Уредът се предлага и с богата гама от аксесоари. Освен кърпата за под, има още и ръчна дюза, кръгла четка, накрайник за килим, накрайник за прозорци и други.

2. Парочистачка Daewoo DMO160

Парочистачка Daewoo DMO160
Виж цената

Парочистачка Daewoo DMO160 е идеалното решение, ако искате домът ви да е чист и дезинфекциран. Подходяща е за почистване както на подови настилки, така и на тапицерия, килими и други повърхности. Уредът постига отлични резултати и е с мощност от 1600 вата, а в комбинация с парата, която достига до 150 градуса, микробите и бактериите са унищожени. Парочистачката може да се използва както с препарат, така и само с чиста вода. В комплекта са включени множество аксесоари и приставки, с които да почистите и труднодостъпни места или различни подови настилки. Има малка метална четка, голяма найлонова четка, нормален аксесоар за четка, микрофибърна кърпа, ъглов накрайник, приставка за тапицерия и други.

3. Парочистачка ZEEGMA PUUR

Парочистачка ZEEGMA PUUR
Виж цената

ZEEGMA PUUR е удобна и компактна парочистачка, която ще ви помогне да почистите и дезинфекцирате дома си. Тя убива 99,9 % от микробите и бактериите благодарение на мощността си от 1500 вата и температура на парата до 105 градуса. Освен това не е нужно да чакате много, за да загрее, защото са ѝ нужни само около 45 секунди. Капацитетът на водния резервоар е 320 мл., което означава, че можете да работите с парочистачката до 20 минути без прекъсване. Дизайна на уреда е компактен, а регулиращата се дръжка и въртящата  глава позволяват удобство при работа.
В комплекта са включени няколко микрофибърни подложки, два водни филтъра, почистваща четка, приставка за килими, ъглова дюза и други.

4. Парочистачка Rowenta Clean&Steam RY7557WH

Парочистачка Rowenta Clean&Steam RY7557WH
Виж цената

Rowenta Clean&Steam RY7557WH е мощна и висококачествена парочистачка, която постига отлични резултати. Тя може не само да почиства с пара, но и да прахосмукира, което я превръща в мултифункционален уред за почистване. Нейната мощност е 1700 вата, а резервоарът за вода е 0,7 л. Почистващата глава е създадена така, че да достига и до труднодостъпни места  и да е удобна за захват и местене. Уредът може да премахне до 99,9% от микробите, дори ако използвате само вода от чешмата. Има три настройки за силата на парата, които се регулират спрямо вида на настилката.
Благодарение на характеристиките ѝ, можете да почиствате без да спирате до около 40 минути. В комплекта са включени няколко подходящи мопа, водоструйка, както и касета за котлен камък.

5. Парочистачка Karcher SC1 EasyFix

Парочистачка Karcher SC1 EasyFix
Виж цената

Karcher SC1 EasyFix е парочистачка, която унищожава 99,9% от бактериите. Уредът е подходящ за почистване на различни подови настилки, килими, текстил, кухненски плотове, печки и други. Благодарение на ламелната технология, почистването е лесно и удобно. Мощността на уреда е 1200 вата, а максималното налягане на парата 3 бара. Кърпата за почистване на пода се закрепя лесно, а дръжката може да се регулира удобно спрямо височината на почистващия. Има и система за заключване на парочистачката, когато не се използва. С уреда се предлагат и комплект за почистване на подове, микрофибърен моп, няколко дюзи, кръгла четка и мерителна чаша.

6. Парочистачка за стъкла Beper 50.700

Beper 50.700
Виж цената

Парочистачката за стъкла Beper 50.700 е компактен уред, с който можете да почиствате по-малките и труднодостъпни места у дома като прозорци и тапицерия. Мощността му е 1050 вата, а налягането на парата 3 бара. Обема на резервоара за вода е 350 мл.  и има бутон за подаване на непрекъсната пара. Тези характеристики позволяват на парочистачката да работи дълго време, без да се налага да спирате. В комплекта са включени аксесоари за почистване на стъкла и прозорци, правоъгълен чучур, малка кръгла четка и други.

7. Парочистачка Karcher SC 3

Karcher SC 3
Виж цената

Karcher SC 3 е парочистачка от висок клас, която може да се справи с до 99,9% от бактериите в дома ви. Една от най-ценните ѝ характеристики е, че загрява много бързо – за 30 секунди. Парочитачката е с удобен дизайн, който позволява лесния захват и безпроблемното боравене с уреда. Резервоарът е проектиран така, че да може да се долива вода без да се прекъсва работа. Също така има и патрон, който предотвратява образуване на котлен камък. Има две степени за регулиране на парата, за да я нагласите според повърхността, която обработвате. В комплекта са включени множество аксесоари като подова и ръчна дюза, кръгла четка, микрофибърна кърпа и други.

8. Парочистачка Daewoo DSC1200

https://bgchoice.com/Daewoo-DSC1200
Виж цената

Daewoo DSC1200 е компактна и практична ръчна парочистачка. Благодарение на мощността ѝ от 1200 вата и налягането на парата от 3 бара, тя може да премахне упорити замърсявания и бактерии до 99,9%. За по-голяма безопасност има LED индикатор, който показва дали уредът е включен, както и предпазен капак. Благодарение на големия набор от аксесоари и приставки, можете да почистите стъкла, прозорци, огледала, мивки, тоалетни, дори щори и завеси.

9. Парочистачка Star-Light SMC-3315W

Star-Light SMC-3315W
Виж цената

Бюджетен избор за качествена парочистачка е Star-Light SMC-3315W. Тя е мултифункционален уред, който може да премахне до 99,9% от бактериите. Подходяща е за почистване както на различни подови настилки, така и на килими, тапицерия, плотове и завеси. Времето за затопляне на водата до подходяща температура е 30 секунди. Мощността ѝ е 1500 вата, а капацитетът на резервоара 0,33 литра. Благодарение на тези характеристики и удобния си дизайн Star-Light SMC-3315W може да се превърне в идеалният уред за почистване. Можете да я използвате само с чиста вода, защото  високата температура ще елиминира  бактериите без нужда от препарат. В комплекта са включени множество приставки като –голяма и малка четка, текстилна кърпа, аксесоари за килими и прозорци, микрофибърна подложка и други.

10. Парочистачка Concept CP1010

Парочистачка Concept CP1010
Виж цената

Concept CP1010 е компактна ръчна парочистачка, която може да ви бъде верен помощник в почистването. Те с капацитет от 400 мл. и налягане на водата 3 бара. В комбинация с нейната мощност от 1400 вата, тя може да премахне упорити замърсявания и мазнини, както и бактерии от всякакъв тип повърхности. Подходяща е за стъкла, огледала, бани, тоалетни, кранове, пердета и други. За по-голяма безопасност парочистачката е оборудвана с предпазен клапан и светлинен индикатор. Някои от аксесоарите, включени в комплекта, са: дълъг маркуч, ъглова глава, специална четка за фуги, четка от найлон и тел (за почистване на мазнини от печки и плотове), почистваща кърпа и разпределител на пара за големи петна.

Видове парочистачки

Както  повечето уреди за почистване, парочистачките също са няколко основни вида, от които можете да изберете най-подходящата за вас. Всичко зависи от това колко често я използвате и за какви повърхности. Мултифункционалните парочистачки са по-обемни и заемат повече място, но са с по-голям воден резервоар.  Има ръчни и парочистачки за стъкла, които са по-компактни, лесно преносими и удобни. Ако искате мултифункционален уред за почистване, можете да се спрете на прахосмукачка с пара.

Многофункционална

Мултифункционалните парочистачки са едни от най-мощните и качествени уреди. Както подсказва името им, те могат да се използват за почистване на всякаква повърхност – от подови настилки, килими и тапицерия до различни текстилни  изделия, плотове, огледала и прозорци. Освен че те са с по-голям капацитет на водния резервоар, често пъти са и по-мощни. Също така имат богата гама от аксесоари и приставки за различните повърхности. Минус е, че са по-обемни, тежки и заемат повече място. Също така те са малко по-скъпи от останалите, но ако парочистачката е основен начин за почистване на вашия дом, този вид е идеалният за вас.

Ръчна

Както подсказва името ѝ, ръчната е най-удобната и мобилна от всички. Тя е създадена да се захваща лесно. Водният ѝ резервоар е по-малък, но пък за сметка на това загрява много бързо. Освен това този вид парочистачки се предлагат с множество приставки, които са подходящи за различни видове повърхности – мебели, тапицерия, стъкла, печки, тоалетни чинии, труднодостъпни ъгли, фуги и други.

почистване на фурна

Стийм моп

Стрийм мопа е подходящ основно за почистване на различни подови настилки и килими. Някои производители обаче са го усъвършенствали и са добавили и допълнителни приставки към комплекта. Благодарение на тях уредът може да се използва и за почистване на завеси, прозорци, фуги и плочки. Той също е по-обемен като размер, но  частите му се разглобяват, за да може да се съхранява по-лесно.

Комбинирана – прахосмукачка с пара

Освен основните видове на пазара се предлагат и хибридни решения за почистване, като прахосмукачка с пара. Този уред е мултифункционален. Технологията му е създадена така, че да прахосмукира и почиства с пара едновременно. Той спада към по-големите и обемни уреди, а единствения му минус е, че е по-тежък и не е толкова мобилен.

За стъкла

Има парочистачки ,които са създадени специално за почистван на стъкла и огледала. Те са малки и удобни, а също така и евтини. Ако искате прозорците или други стъклени повърхности у дома ви да блестят от чистота – този вид парочистачка е най-доброто и безопасно решение.

парочистачка мнения

Ръководство за покупка

Макар да е по-малко предпочитан уред за почистване на дома от прахосмукачката например, парочистачката е удобен и безопасен начин за премахване на мръсотията и дезинфекция. Тя е особено подходяща за хора, които имат алергии към различни препарата или прах, както и за домове, в които има малки деца. Когато избирате парочистачка, трябва да вземете няколко важни фактора предвид, за да изберете най-удобния и потребен за вас уред.

Изберете според предназначението

Най-добре е да изберете уред според това, което ще почиствате най-чест с него. Освен вида обаче е добре да обърнете внимание и на още някои характеристики, преди да се спрете на даден модел.

Размер и тегло

Размерът и теглото са ключов фактор при избора на парочистачка. След като сте решили за какво ви трябва най-вече, тогава можете да обърнете внимание и на големината ѝ. Многофункционалните парочистачки са най-тежки. Те имат по-големи резервоари и се използват за почистване на почти всякакви повърхности и настилки. Разбира се функционалността им оправдава размерите. Но все пак, ако уредът ви трябва за почистване на по-малки пространства или прозорци, по-добре е да заложите на по-малък и компактен модел.

Капацитет на резервоара

Капацитетът на резервоара е свързан с удобството при употреба. Колкото по-голям е той, толкова повече време може да работи уреда без нужда от прекъсване и доливане на вода. Ако имате голямо помещение за почистване, то изберете уред с по-голям резервоар. Ако обаче почиствате по-малки места и повърхности, няма смисъл да избирате обемен уред.

Налягане и температура

От налягането и температурата на парата зависи колко качествено и дълбоко почистване ще извършва парочистачката. Колкото по-висока е температурата, толкова по-добре.  Обикновено налягането на по-мощните парочистачки е 3 бара и достигат температура до около 80-100 градуса по целзии.

почистване на баня

Аксесоари

Аксесоарите и приставките са важна част, на която трябва да обърнете внимание. Благодарение на тях ще успеете да почистите по-лесно различните повърхности, настилки, килими, мебели, стъкла и текстилени изделия. Колкото повече приставки  се предлагат към уреда, толкова по-добре. Производителите добавят различни  приставки, но основните са маркуч, тръби, големи и малки четки, аксесоар за прозорци и стъкла, приставка за тесни пространства и фуги, текстилна или микрофибърна кърпа и аксесоар за килими.

Безопасност

Както при всеки уред и тук безопасността е от съществено значение. Производителите усъвършенстват все повече тази характеристика. Повечето имат предпазен капак, както и индикатор за това дали уреда е включен.

Заключване за деца

Някои от най-известните марки ще включват функция „заключване за деца“ или двоен бутон, който ще попречи на продукта да се включи, докато системата е активирана. По този начин ще намалите възможността вашето дете да се нарани, ако оставите уреда без надзор.

Автоматично изключване

Има модели, които включват система за автоматично изключване, която ще изключи уреда, когато резервоарът за вода се изпразни. Това също ще ви подсказва, че трябва да долеете отново, както и ще избегнете случайни изгаряния.

Поддръжка и премахване на котлен камък

Поддръжката и премахването на котления камък са важни фактори за уреди, които работят с вода. За това производителите са се погрижили да слагат патрони, които предпазват от котлен камък. Все пак, когато избирате парочистачка, обръщайте внимание на това как се почиства и предпазва от котлен камък.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар