Днешните преси за коса имат много повече приложения, отколкото си мислят повечето хора. Освен да изправят косата, те могат да я накъдрят или да създадат нежни букли и вълни.

Дори и професионалистите ги предпочитат, защото им спестява време. Да, възможно е да постигнете тези неща и със сешоар, но ефектът няма да е същия – нищо не може да се сравни с копринената мекота и сияние на косата, след обработка с преса.

При наличието на толкова много продукти на пазара, най-големият проблем на потребителите е да изберат тази преса за коса, която е най-подходяща за тях – керамична, турмалинова или тефлонова, а и в повечето случаи не знаят каква е разликата между тях.

На помощ идват хората като нас, които изследват и анализират продуктите на пазара, и подбират най-добрите от тях. Днес ще Ви представим десетте най-добри преси за коса, ще Ви обясним по какво се различават една от друга и какво трябва да знаете, за да можете да изберете най-подходящата за Вас.

Нашият избор за най-добри преси за коса

Класацията е направена, като сме взели предвид множество фактори – функционалност, достъпност, издръжливост и т.н. За да не влияем на избора Ви, чрез продуктово позициониране, сме ги подредили по азбучен ред.

1. Преса за коса BaByliss I-Pro ST387E

Виж цената

Това е професионална преса с диамантено керамично покритие и  дължина на плочите – 24 x 120мм, за изправяне на суха и мокра коса. Има 6 степени на топлина – от 140° до  235° С, и 2 функционални бутона – „Защита” (140°, 160°, 180° и 200° С) и „Интензивност” (220° и 235° С). Направена е от термоустойчив материал и е снабдена е още с: LED дисплей за настройка на температурата, опция за заключване, автоматично изключване и въртящ се кабел.

Предимствата ѝ са, че диамантеното керамично покритие позволява гладко и лесно плъзгане, без да наранява косата. Освен това загрява моментално (за 15 секунди), разпределяйки равномерно температурата по цялата плочка, което осигурява допълнителна защита на косата и ѝ придава мекота и блясък. Плаващите плочи осигуряват равномерен и постоянен натиск на косата, а йонизиращата функция гарантира сияещ ефект без накъсвания. Цената ѝ не е висока и се предлага с 3-годишна гаранция.

2. Преса за коса с пара BaByliss I-Pro 230 Steam ST395E

Преса за коса с пара
Виж цената

Освен, че е преса за коса с пара, Ipro 230 Steam има определени функции, които със сигурност ще ви харесат. Плочите ѝимат титаново керамично покритие, което освен, че позволява на косата ви да бъде изправена само с едно минаване, но допринася и за по-гладкото плъзгане.

Ширината им е 3,8 сантиметра, което е идеално, ако имате обилна или непокорна коса. 

Благодарение на 5-те различни нива можете да регулирате температурата между 170 ° C и 230 ° C. Добре е да знаете, че загрява само за секунди, поддържайки постоянна и равномерна температура.

Също така, пресата разполага с йонна функция за изправяне на косата Ви. Функция, която е способна да елиминира статичните заряди, което води до копринена и фина коса.

3. Преса за коса GHD Gold Styler

Виж цената

Тази професионална керамична преса за коса може да се използва както за гладко изправяне на косата, така и за вълни и къдрици, тъй като плочите ѝ имат извит контур. Тялото ѝ е направено от лек темоустойчив материал, който остава хладен дори при продължителна работа. Разполага с двойно нагряваща технология, която осигурява поддържането на  постоянна оптимална температура от 185° С. Расзполага със защитен механизъм – „заспива” ако не я ползвате 30 минути. Гладките и плаващи керамични плочи осигуряват безпроблемно плъзгане, без да накъсват косата. Предлага се с гаранция от 2 години.

4. Преса за коса Golden Curl – розово злато

Виж цената

Тази професионална керамична преса за коса с турмалиново покритие и плаващи плочи, е подходяща за всички типове коса. Технологията с негативни йони опитомява и най-непокорната коса, осигурявайки ни качество на прическата, като в най-добрите салони за красота и то в удобството на дома. Двойната волтажна система и регулируемата температура гарантират здравината на косата. Снабдена е с LED дисплей, въртящ се на 360° кабел и олекотена дръжка. Цената ѝ е поносима, особено, когато е на оферта. Пристига с 5-годишна гаранция и резервни клипси за регулиране на температурата.

5. Преса за коса Philips HP8374/00

Преса за коса Philips HP837400
Виж цената

Това е титаниева преса за коса, разработена със специално внимание към косата. Титаният осигурява по-бързо изправяне, в сравнение с обикновените модели, а вградената система за регулиране на температурата следи температурата на косата Ви 30 пъти в секунда. Така се гарантира запазването на естествената влага, което я предпазва от нараняване. Пресата загрява само за 15 секунди и е снабдена с LED дисплей за лесно настройване на температурата – можете да избирате измежду 3 степени (150° – 175° – 200°). Отрицателните йони намаляват статичното електричество и придават гладкост и блясък. Има и вградена система за изключване, а цената за всички тези екстри съвсем не е висока.

6. Преса за коса с кератин Remington Keratin Therapy Pro S8590

Преса за коса Remington Keratin Therapy Pro S8590
Виж цената

Тази керамична преса за коса е обогатена с кератин, който се отделя по време на стилизирането на косата. Това, заедно с вграденият сензор, който непрекъснато следи влагата на косата и регулира температурата, гарантира до 57% по-добра защита от увреждане и накъсване на косата, в сравнение със стандартна керамична преса за коса.

Контролът на температурата се осъществява с помощта на 5-степенния дигитален дисплей – от 160° до 230°, което Ви позволява да изберете идеалната температура за вашия тип коса.

Плаващите дълги плочи осигуряват постоянен и еднакъв натиск върху косата, което ѝ придава неповторим блясък след изправяне. Освен това загрява изключително бързо (за 15 секунди) и има автоматична система за изключване след 60 минути. Цената ѝ е ниска, но въпреки това включва безплатен термоустойчив калъф.

7. Преса за коса Rowenta Liss & Curl Keratin & Shine SF4522D0

Преса за коса Rowenta Liss & Curl Keratin & Shine SF4522D0
Виж цената

Тази преса за коса е експертен помощник в стилизирането и може да се използва както за изправяне, така и за накъдряне. Плаващите керамични плочи са покрити с кератин и турмалин и придават неповторим блясък на косата, осигурявайки равномерно разпределение на температурата и натиска. Загрява за 60 секунди и температурният обхват е от 130° до 230°. Снабдена е със система за безопасност, чрез заключване, работна светлина, дисплей, 1,8м гъвкав кабел и се предлага в два привлекателни цвята – черен и сребърен.

8. Преса за коса Remington S6500

Преса за коса Remington S6500
Виж цената

Remington е една от най-признатите марки в света за производството на уреди за красота като IPL фотоепилатори например. Ако това, което търсите е универсален модел, който ви позволява да се изправяте и къдрите S6500 е много добър вариант. Това е преса за коса с по-дълги и тесни плочи, които улесняват функцията на размахване на косата.

Пресата има температурен диапазон от 150 до 230 ºC , така че можете да я регулирате в зависимост от това колко права е косата Ви.

В края има канали, за да приспособи нишките и да улесни размахването. Освен това загряването ѝ е доста бързо (само за 15 секунди) и има автоматично изключване за по-голяма безопасност.

Ако се интересувате от недостатъците на модела, можем да кажем, че тъй като плочите са тесни, и ако косата Ви е с обем, ще ви отнеме повече време за изправяне, отколкото модел с по-широки плочи. Също така няма сензор, който да регулира автоматично температурата според състоянието на косата. Но имайки предвид цената, на която се предлага няма как да се очакват функции като тази.

9. Remington PROluxe S9100

Виж цената

Добавихме в нашата класация и преса за коса Remington S9100 PROluxe. Тя се характеризира с това, че прическите направени с нея издържат през целия ден, независимо от времето. Това е така, защото е проектирана да донесе повече топлина на местата, които се нуждаят от най-много от изправяне.

Тази преса има технология наречена OPTIheat, която предпазва косата Ви, тъй като настройва правилната температура и концентрира топлината точно там, където е необходима. Може да се каже, че с едно движение се изправя приблизително 20% от косата.

Едно от най-хубавите функции на Remington S9100 PROluxe е, че има дисплей за регулиране на температурата до 230˚C. От само себе си се разбира, че описаната по-горе технология OPTIheat участва в този процес.

По отношение на материалите, плочите на този модел са с керамично покритие за по-гладко плъзгане по косата, като от своя страна това помага срещу изгарянето ѝ.

10. Професионална преса за коса с пара Saint Algue Demeliss TITANIUM

Професионална преса за коса с пара
Виж цената

Въпреки че този модел не се отличава с дискретен дизайн, той е един от най-функционалните в този списък. Той включва 6 изходящи дюзи за пара от двете страни на долната плоча, които правят оптимално хидратиране и разпределение на парата.

Освен това, има интегриран подвижен гребен, който помага за изправянето на косата. 

С по-широките титаниеви плочи ще можете да изправите дори най-гъстата коса, постигайки добри резултати за много кратко време.

Благодарение на LCD дисплей можете да видите температурата, за да я регулирате по-точно според вашите изисквания. Уредът дава възможност за избор между 150º до 230º C, така че можете да сте сигурни, че е пресата е подходяща за всеки тип коса, независимо колко е гъста тя.

Освен всички страхотни функции на модела, той разполага със система за сигурност, която го изключва автоматично след един час. Системи като тази могат да предотвратят инциденти в случай, че забравите пресата включена.


изправяне с Philips HP837400

Плюсове на пресата за коса

Трикът за блестяща и гладка коса е използването на преса.

Един от най-големите плюсове на пресата за коса, е че Ви спестява много пари от ходене по фризьорски салони. С нея лесно и бързо можете да си направите прическа, достойна за модния подиум.

Така спестявате и време, а както знаем времето е най-ценното нещо.

Това е един страхотен уред за заетите и работещи дами, с който те ще могат да разнообразят прическата си и да изглеждат феноменално всеки път, и то без особени усилия.

Видове преси за коса

Пресите за коса използват нагряващи се плочи, с помощта на които заглаждат косата, като ѝ придават мекота и блясък.

Като цяло, съществуват 2 вида преси за коса:

Керамични – Те са подходящи за леки тънки коси.

Титаниеви – Те са подходящи за груби и плътни коси. Титаниевите преси загряват по-бързо от керамичните и могат да поддържат постоянна висока температура. Освен това, те са по-леки и имат йонов заряд.

Как да изберете преса за коса

Пресите на пазара имат разнообразни функции и това затруднява избора на крайния потребител. Затова ще се опитаме да Ви помогнем, като Ви предложим кратко ръководство, което ще Ви насочи към правилният избор.

Контрол на температурата

Тук е важно да определите естествения вид на косата си, тъй като различните коси имат нужда от различна температура при стилизиране. За плътните непокорни коси се използват преси за коса, които загряват до висока температура, но хубавата тънка коса може да се увреди от висока температура. Ако имате тънка коса, е добре да изберете преса с няколко степени на работа, за да може да изберете най-подходящата за Вас. Тези, които са снабдени с дигитален дисплей, Ви осигуряват по-добър контрол като Ви позволяват да нагласите желаната от Вас температура. Ако пък имате естествено къдрава коса, е добре да помислите за преса с вграден гребен или такава, която разполага с функция за отделяне на пара.

Йонизация

Както споменахме по-горе, титаниевите преси имат функцията йонизация с отрицателни йони. Това намалява статичното електричество и придава допълнителна гладкост и мекота на косата след стилизиране.

Керамични плочи

Керамиката загрява по-бавно, но може да достигне високи градуси и осигурява равномерно топлоотделяне. Можете да избирате между изцяло керамични плочи (те са тежки, загряват бавно, но поддържат висока температура); плочи с керамично покритие (те са по-леки, загряват по-бързо, но не поддържат толкова висока температура) и керамични плочи с титаниево покритие (съчетават най-доброто от двата вида и са подходящи за всички видове коси).


свободно плаващи плочи

Закрепване на плочите

Начина на закрепване на плочите е характеристика, която трябва да се вземе предвид. Плочите могат да бъдат фиксирани или подвижни.

  • Фиксирани: са тези, при които плочите са прикрепени към корпуса и не се накланят. Те са типични за евтините модели и не са препоръчителни, тъй като не разпределят равномерно натиска върху косата.
  • Подвижни (свободно плаващи плочи) са тези със свободна ос, чрез която имат определена хлабина. Благодарение на това те се накланят при притискане на кичур коса. Те се срещат най-често при качествените преси за коса, защото това е функция, която разпределя натиска по целия кичур коса и по този начин не я уврежда.

Автоматично изключване

Това не е задължителна функция, но предлага допълнителна безопасност и защита от прегряване.

Въртящ се кабел

Добре е да помислите за наличието на въртящ се кабел, защото това Ви позволява да работите и с двете ръце, без риск от нарушаване на кабела.

След като определите кой е подходящият вид за Вашата коса и какви функции желаете да има, остава само да видите кой продукт на пазара отговаря на Вашите изисквания и финансови възможности. Надяваме се да сме Ви били полезни!

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар