Едва ли има жена, която няма сешоар в дома си. Той изсушава мократа коса и е идеалното решение, ако искате прическата ви да изглежда обемна и хубава без да ходите на фризьор всеки път. Уредът е практичен, защото позволява да ѝ придадете перфектен вид бързо и лесно. Подходящ за всеки тип коса, с него се работи изключително удобно и дори професионалните са подходящи за домашна употреба.

Различните марки все повече усъвършенстват своите уреди и се стремят да ги произвеждат от качествени материали, достатъчно мощност и различни функции. На пазара се предлага богат избор различни сешоари, които са подходящи за ползване и в домашни условия. Винаги е добре обаче да избирате уред според практичността и удобството му за вас самите.

Кой сешоар е най-добър?

Тъй като това е уред, който не се купува много често, е важно да намерите практичен и качествен уред, който да използвате дълго време. Освен че трябва да върши предназначената му задача – да изсушава и оформя косата, той трябва да бъде удобен и безопасен за работа.

Подготвихме няколко сешоара с техните характеристики, които ще ви помогнат да се ориентирате измежду различните марки и техните модели. Така ще можете да направите информиран избор и да прецените кой уред би бил най-подходящ за вас.

1. Сешоар Remington PROluxe AC9140

Сешоар Remington PROluxe AC9140
Виж цената

Remington PROluxe AC9140 е сешоар с много красив дизайн, който включва във функциите си най-новите технологии и тенденции. Неговата силна струя позволява бързо изсушаване и на дълги и обемни коси.

Мощността му е 2400 вата, а автоматичната система OPTIheat следи за равномерното разпределение на топлината в цялата въздушната струя. Remington PROluxe AC9140 разполага и с йонна система, която спомага за това косата да бъде лъскава и мека.

CoolShot е функция за студена струя, която е достъпна с лесен бутон. С PROluxe AC9140 получавате и приставка дифузер.

2. Сешоар Philips HPS920/00

Сешоар Philips HPS920/00
Виж цената

Продуктът е създаден за бързо и професионално изсушаване. Той е един от най-иновативните сешоари, които се предлагат на пазара. Дизайна му позволява лесен захват, за да направи работата с него удобна.

Мощността на уреда е 2300 вата, което позволява висока скорост – 170 км/ч при сушене. Той е с цели 6 степени за загряване и 3 степени на мощност. Също така разполага с йонна грижа, която прави косата в пъти по-мека след обработка. Благодарение на антистатичната система, Philips HPS920/00 свежда наелектризирането до минимум. Може да се използва за право сушене, както и за оформяне на обем и къдрици.

3. Сешоар Dyson Supersonic HD01

Сешоар Dyson Supersonic HD01
Виж цената

Сешоар Dyson Supersonic HD01 е практичен уред с иновативен дизайн, който постига перфектни резултати. С него се сушите бързо без екстремна топлина . Благодарение на приставките, които са включени към уреда, той е подходящ за всеки тип коса.

Мотора му е с мощност от 1600 вата и достига до 95°C температура на сушене. Цифровия V9 мотор, комбиниран с технология Air Multiplier позволяват контролирана  високоскоростна струя, която изсушава екстремно бързо.

В уреда има вграден температурен контролер, който измерва температурата на въздуха и регулира топлината.  Това предотвратява прегряване и запазва косата много по-мека и бляскава.
Dyson Supersonic HD01 има 4 температурни настройки – за бързо, нормално и нежно сушене, както и студена струя.

С уреда са включени два концентратора на въздуха, дифузер, противоплъзгаща подложка и  кука за окачване.

4. Сешоар Remington Keratin Protect AC8820

Виж цената

Remington Keratin Protect AC8820 е уред за изсушаване и оформяне от висок клас. Сешоарът има вграден пръстен с микрочастици кератин и бадемово масло. Те се отделят в микроколичества по време на работа и придават на косата здрав и блестящ вид.

Мощността на АС мотора е 2200 вата, което позволява сигурен и бърз резултат. Keratin Protect AC8820 е оборудван с йонен генератор с 90% повече йони в сравнение със стандартните Remington сешоари. Това не позволява наелектризиране на косата и я предпазва от статичното електричество. Уредът е със функция за студена струя за дооформяне на прическата.

В комплекта са включени  два концентратора за професионално оформяне, както и дифузер за обем и къдрици. Освен това задната решетка на уреда се сваля и може да се почиства, което позволява по-дългото и безопасно използване.

5. Сешоар Philips HP8283/00

Виж цената

Едно страхотно предложение за мощен и практичен сешоар е Philips HP8283/00. Мощността на мотора е 2300 вата, с 2 скорости и 3 нива на температурата. Уредът има функция за йонизация, която намалява наелектризирането на косата и я запазва гладка и мека. Функцията за студен въздух пък помага за фиксиране на прическата, когато сте приключили с изсушаването.

Уредът има включени в комплекта концентратор и дифузер, както и приспособление за масаж на скалпа.

6. Професионален сешоар Valera Swiss Silence Jet SXJ 8600 RC

Професионален сешоар Valera Swiss Silence Jet SXJ 8600 RC
Виж цената

Valera е един от световните лидери в сферата на обгрижването и защитаването на косата. Valera Swiss Silence Jet SXJ 8600 RC е сешоар за професионална употреба и бързи резултати.  Неговата мощност на мотора е 2400 вата, което го превръща в едно от предложенията с най-голяма мощност. Благодарение на силата на мотора изсушаването става в пъти по-бързо дори и при по-дългите коси. Уредът има функция за йонизация, която предпазва косата, а трите температурни настройки и 2 настройки за скорост позволяват контрол на действието. В него е включен и бутон за студен въздух, както и Airflow технология.

Моделът е с подвижен метален филтър, 2 въздушни накрайника и дифузер.

7. Професионален сешоар с дифузер ZEPHYR ZP 1100 JPD

Професионален сешоар с дифузер ZEPHYR ZP 1100 JPD
Виж цената

Професионален сешоар с мощен 2000-ватов АС мотор, който позволява наистина добро изсушаване. Уредът е с 2 степени на скоростта и 5 степени на температурата плюс охлаждане. Благодарение на демонтиращия се филтър, той е лесен и безопасен за поддържане. Освен това, този модел има защита против прегряване, което прави работата с него безопасна.
Халката за окачване позволява да го поставяте на удобно за вас място, а с двата концентратора (75 мм и 90мм) и дифузера можете да оформяте прическата си много лесно и професионално.

8. Philips HP8233/00

Сешоар Philips HP8233/00
Виж цената

Philips HP8233/00 изсушава бързо при по-ниска температура. Дизайнът му е женствен и елегантен, а дръжката е специално проектирана за лесен и удобен захват.

Уредът е с мощност 2200 вата и създава силен въздушен поток. Това съчетание от скорост и мощност  ускорява сушенето и стилизирането. Заредените отрицателни йони елиминират статичното електричество, грижат се за косата ви и подсилват нейният блясък. Уредът има 6 настройки за скорост и температура, които можете да нагласяте според нуждите ви, както и турбо режим за бързо сушене.

Уредът има функция CoolShot за студена струя, която да завърши и фиксира прическата ви.
Асиметричният масажиращ дифузер има усъвършенствана  асиметрична конструкция, която разпределя въздушната струя за повече обем и по-малко наелектризиране, като едновременно масажира скалпа, което го стимулира и прави косата по-жива.

Разполага с халка за съхранение на удобно за вас място, както и подвижен филтър за бързо и лесно почистване.

9. Сешоар Rowenta Signature Pro AC CV7840

Сешоар Rowenta Signature Pro AC CV7840
Виж цената

Rowenta Signature Pro AC CV7840 е бюджетно и практично решение за качествен сешоар. С неговата мощност от 2200 вата, успява да постигне перфектни резултати бързо и лесно. Уредът има 2 степени за скорост и 3 за температура, както и бутон за студен въздух. Йонизиращата функция не позволява наелектризиране на косата и я щади от статичното електричество. Така тя се запазва мека и блестяща.

Rowenta Signature Pro се предлага с дифузер, с който да оформите къдриците и обема си и два концентратора на въздуха. Уредът има халка за закачане, за да го поставяте на удобно място.

10. Професионален Сешоар ghd Aura Laminair

GHD Aura Laminair
Виж цената

Ако имате високи изисквания и търсите най-доброто на пазара, предлагаме ви да разгледате продуктите на GHD и по-специално модела Aura Laminair. Това е високо професионален сешоар, изпипан до последния детайл с изключително високо качество. С негова помощ косата ви ще бъде винаги жива, блестяща и оформена по-начина по който желаете.

Сешоарът разполага със забележителни характеристики, които включват ергономичен дизайн за удобно и лесно захващане, както и регулиране на мощността. Неговият сертифициран професионален мотор е с мощност 2100 вата и осигурява въздушен поток под високо налягане, който изсушава за много по-кратко време в сравнение с обикновен модел.

Той има йонна технология и три нива на контрол на температурата. Може да изберете подходящата за вас според дебелината на косъма, както и гъстотата на косата си. Така ghd Aura не я изтощава и тя запазва блясъка и сиянието си. Освен това разполага с бутон за студен въздух, който се използва след стилизиране като спомага за запазване на дълготрайния ефект на прическата.

Искате да сте перфектно изправена или да постигнете естествено изглеждащи вълни? Търсите щадящ косата ви продукт и професионален резултат? Този класен ghd сешоар е вашият най-добър съюзник.

сушене на коса

Защо ви трябва добър сешоар?

За да постигнете желаните резултати, особено ако използвате сешоар често, ви трябва качествен уред. Сешоарите с повече мощност и качествени материали издържат повече и работят по-бързо. Много от тях имат и функции, които щадят косата от високата температура.
Отделните приставки като концентраторите на въздух и дифузера, помагат за оформянето и стилизирането на различни прически.

Видове сешоари

Пазарът е препълнен от различни модели, всеки от които има своите предимства и недостатъци. Има няколко основни вида сешоари, които включват различни добавки към компонентите си и добавят стойност на продукта.

Сешоар с йони

Благодарение на негативно заредените йони, които се използват в антистатичната система, косата е много по-бляскава и мека. Това е така, защото благодарение на йоните не се наелектрезира толкова и структурата на косъма се запазва.
Сешоарът с йонни генератори определено е добър избор за дами, които имат по-суха и „разпиляваща се“ коса.

Турмалинов сешоар

Както подсказва името им, турмалиновите сешоари съдържат в компонентите си турмалин. Това е скъпоценен камък, който излъчва отрицателни йони и инфрачервена светлина по естествен път. Той е поставен най-често мотора, за да може след като започне работа частиците да започнат своето действие.

Използването на сешоар, особено ако го правите често, малко или много уврежда косата заради високата температура. Турмалиновите частици  я предпазват от силната топлина. Скъпоценният камък отделя отрицателни йони, които разрушават водните молекули, а косата се излага на увреждащата топлина много по-кратко.  Също така кутикула на косъма се затваря, а това придава допълнителен блясък.
Инфрачервената топлина, която излъчват този вид сешоари, също помага за запазване на здравия и мек вид. С турмалиновите модели косъмът се суши отвътре и нагряването отвън е много по-малко.

Сешоар с керамично покритие

Керамичната технология вече се използва от все повече марки произвеждащи сешоари. Тя позволява голяма издръжливост на уреда и равномерно разпръскване на струята възхух.

Сешоар с титаниев нагревател

С титаниев нагревател често пъти са по-леки. Освен това той загрява значително по-бързо от другите.

сешоари мнения

Ръководство за покупка

Хубавият сешоар е удобният и практичен. Важно е обаче да обърнете внимание и на качеството му. Много от евтините модели не са достатъчно мощни и безопасни. А ако ви трябва уред, който ще използвате често, е добре да си вземете малко по-скъп, но качествен модел. За да е безопасен, той трябва да може да се почиства от частиците прах, които се събират в задната решетка. Това означава да изберете уред със сваляща се решетка.

Също така е добре да съобразите какъв тип е вашата коса. Гъстите и къдрави коси се нуждаят от повече време и по-силна струя, за да постигнат желания резултат. Съответно за тях е добре да се избере мощен модел. Също така приставката дифузер е от значение, за да се постигне желаната чуплива прическа.

За по-тънка коса без обем може да се спрете на по-слаб мотор, но е добре да изберете сешоар с йонна система, за да придава повече блясък и обем.

Мощност

От мощността зависи колко бързо ще загрява и колко силна струя топъл въздух ще изпръсква сешоарът. Фризьорите и стилистите обръщат голямо внимание на тази характеристика. По-скъпите и качествени сешоари са с АС мотор, който е издръжлив и позволява по-дълъг живот на уреда.  Ако често  използвате сешоара в домашни условия и искате по-добри и бързи резултати- избирайте уред с по-голяма мощност и повече ватове.

Регулиране на мощността и топлината

Регулирането на мощността и топлината позволяват да настроите силата на струята въздух и топлината според вашите желания. Колкото повече степени има уредът, толкова повече възможности имате. По-ниските степени могат да се използват за по-къса или леко влажна коса. По-високите определено са за по-гъстите и дълги коси.

Ергономичност

Ергономичността и удобството са важен фактор при избора на сешоар. Не забравяйте, че ще се налага да го държите най-вече с едната си ръка, а това се оказва изморителна задача понякога. Добре е да пробвате дали е лесен за захват и лек. Ако го купувате от физически магазин това е лесно да се провери, но ако го купувате онлайн непременно погледнете теглото и размерите му.

сешоар с дифузер

Функция студен въздух

Студената струя е идеална за дооформяне и фиксиране на прическата. Вече все повече сешоари предлагат и тази функция.

Материали и качество

Като всеки уред и качеството на сешоарът зависи от материалите. По-качествените го оскъпяват, но и го правят по-издръжлив и безопасен. Керамичната вътрешна решетка е най-качествена и позволява равномерно разпределяне на топлината. Не е задължително решетката на всеки модел да бъде такава, но е препоръчително за по-голяма безопасност и качество.

Някои сешоари имат добавени балсами, както този с кератин например от списъка ни с предложения. Това също е екстра, която не всеки уред има, но допринася до допълнително подхранване.

Титаниевият нагревател и АС мотор със сигурност са компоненти използвани при по-професионалните уреди. Не е задължително да се спирате на такъв уред, ако той е отвъд бюджета ви. Тези компоненти със сигурност вдигат качеството, но съответно и цената. 

Аксесоари

Основните аксесоари, които се предлагат с почти всеки сешоар са концентратор на въздух (един или повече) и дифузер. В зависимост от милиметрите на концентратора на въздух, той пропуска различна по широчина струя, която позволява да оформите прическата. Дифузерът е приставка за сушене на къдрици и чуплива коса.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар