Домакинските уреди и особено кухненските помощници наречени съдомиялни машини са проектирани да облекчат ежедневните ни задължения. По този начин ни осигуряват повече време за други по-интересни дейности. Със съдомиялна машина чиниите са идеално измити и полирани много по-добре, отколкото при традиционно измиване на ръка. 

Въртящите се и перфорирани рамена напръскват приборите с много гореща вода, преди машината да ги изплакне и изсуши. По този начин остатъците от храна се елиминират напълно. 

Нашият избор за най-добри съдомиялни машини

Както при избора на пералня със сушилня, така и избора на съдомиялна машина не
винаги е лесен. Затова приготвихме просто и кратко ръководство, което да ви помогне да изберете най-подходящия модел според вашите нужди.

1. Съдомиялна за вграждане Bosch SMV46KX08E

6 програми, 13 комплекта, Клас A++

Виж цената

Започваме класацията за най-добрите съдомиялни машини за вграждане с модела Bosch SMV46KX08E. Предпочитан от много потребители поради тихия си начин на работа, самопочистващия се филтър и безупречното почистване на съдовете. В същото време успява значително да ограничи разходите за консумация на вода и електричество. 

Всъщност консумацията на енергия за завършен цикъл е 0.92 kWh. Що се отнася до консумацията на вода за единичен цикъл, машината изразходва 9.5 литра. Тази фантастична съдомиялна машина принадлежи към енергиен клас A ++, с годишен разход на електроенергия 262 kWh. Разхода на вода според производителя е 2660 литра на година.

Моделът Bosch SMV46KX08E има капацитет за 13 комплекта. Налични са 6 програми, функция за отложен старт до 24 часа, индикатори за състоянието на съдомиялната машина, сензор за зареждане и индикатор за презареждане със сол. За да заредите съдомиялната, можете да поставите приборите за хранене в специалната кошница, както и да използвате рафтът за чаши, за да позиционирате безопасно чашите и високите съдове.

Сред силните страни на този уред със сигурност са отличните показатели по отношение на ефективността. Ниската консумация, надеждността предлагана от водеща марка в сектора и наличието на книжка с инструкции са малка част от плюсовете на тази съдомиялна.

2. Съдомиялна за вграждане Whirlpool WIC 3C23 PEF

8 програми, 14 комплекта, Клас A++

Виж цената

Избрана за една от най-добрите вградени съдомиялни машини, Whirlpool WIC 3C23 PEF е машина с капацитет за 14 комплекта, 8 програми, и размери 82 см х 59,5 см х 57 см. 

Модела е считан от експертите за един от най-добрите по отношение на качеството на измиване и сушене. Благодарение на технологията 6th Sense, Whirlpool WIC 3C23 PEF разпознава степента на замърсяване на съдовете и регулира параметрите на измиване. Освен основна програма при пълна машина, тази съдомиялна машина предлага програми за половин зареждане и дори само за няколко съда. Независимо от това, уреда има задачата да премахне всички следи от храна и ще спести електричество, вода и време.

Благодарение на енергийния клас A ++, консумацията на електричество и вода на този модел са ниски в сравнение със средното за тези уреди. Според производителя съдомиялната изразходва 266 kWh / годишно, докато декларираният разход на вода е 9.5 литра за цикъл.

Както основната, така и еко програмата са отлични от гледна точка на измиване и сушене.

Една от основните характеристики на тази съдомиялна машина, е възможността за използване на отложеното стартиране. Изберете програма и задайте стартиране в желано от вас време.

 Има и сензори като: индикатор за състоянието на съдомиялната машина, таймер за оставащото време до края на програмата, индикатор за презареждане на солта и LED индикатор, показващ завършването на програмата. 

3. Съдомиялна за вграждане Beko DIN28430

8 програми, 14 комплекта, Клас A+++

Съдомиялна за вграждане Beko DIN28430
Виж цената

Beko е водеща компания в сектора на домакинските уреди. Трябва да признаем, че тази съдомиялна машина е една от най-добрите модели за вграждане. Поради отличното си представяне във миенето и сушенето и ниския разход на електроенергия и вода.

 Всъщност се говори за среден разход от 0.83 kWh за цикъл. Освен това, консумацията на вода е 9.5 литра, което е доста пестеливо за уред с този капацитет.

Като говорим за капацитет, тази съдомиялна машина Beko DIN28430 може да побере до 14 комплекта. Машината разполага с 8 програми и функция за отложен старт до 24 часа.

Има защита от протичане, индикатор за оставащото време на избраната програма, както и индикатор за презареждане със сол.

Тази съдомиялна машина Беко е много лесна за зареждане благодарение на възможността за промяна на височината на горния рафт. Можете да променяте позицията на кошницата дори, когато тя е пълна. Докато кошниците намиращи се на долния рафт могат да се сгъват, което прави зареждането по-удобно дори за по-големи съдове. 

Моделът Beko DIN28430 дава възможност за избор от богат набор програми:

  • „Предварително измиване“ ще се погрижи за неприятните миризми
  • Автоматичната ще изчисли необходимите ресурси
  • Mini 30 – ще завърши само за 30 минути
  • Intensive – Програма предназначена за измиване на много мръсни изпозвайки вода с висока температура
  •  Glass Care – Цикъл за измиване на чаши

С всичките тези удобни програми за миене и възможност за пестене на енергия, тази съдомиялна Беко се нарежда сред най-добрите модели на пазара.

4. Съдомиялна за вграждане Bosch SMV46AX01E

6 програми, 12 комплекта, Клас A+

Виж цената

Bosch е марка, която представя няколко модела в нашата класация, но този път говорим за модела SMV46AX01E. Това е великолепна съдомиялна за вграждане 60 см, считана за добро съотношение между цена и качество. С консумация на енергия от приблизително 1.02 kWh за нормален цикъл. Консумацията на вода е около 9.5 за цикъл, а средно годишно потребление от около 2660 литра. Тези цифри са значително по-ниски от много други съдомиялни машини, което прави SMV46AX01E още по-привлекателен модел. 

С капацитет 12 комплекта, тази съдомиална Бош, освен че има отлична ефективност както с основната, така и с еко програмата.

Що се отнася до зареждането, въпросната съдомиялна машина е много удобна благодарение на възможността за местене на кошницата за прибори. Това е специална кошница за приборите за хранене, която можете да преместите в главната кошница, за да осигурите повече пространство.

Други добри характеристики на този продукт са наличните индикатори, които разпознават количеството на съдовете вътре и количеството замърсяване. Благодарение на тях машината определя автоматично необходимото време за миене.

Освен това, има сензор, който може да разпознава количеството вода и да изчислява скоростта на въртене. 

Класическите размери, ниското ниво на шум, декларирано от производителя (46 dB), и ниската консумация правят този продукт отличен избор.

5. Съдомиялна за вграждане Hotpoint-Ariston LTB6B019C

6 програми, 13 комплекта, Клас A+

Съдомиялна за вграждане Hotpoint-Ariston LTB6B019C
Виж цената

Hotpoint-Ariston LTB6B019C е съдомиялна машина за вграждане от 60 сънтиметровите модели. Предлага капацитет за 13 комплекта и 6 програми за миене. 

Машината се представя изключително добре по отношение на миенето и сушенето на всички програми и ниското потребление на електроенергия което е 1.04 kWh за цикъл.

Що се отнася до консумацията на вода, машината използва около 12 литра за цикъл на основната програма.

Тази съдомиялна машина може да се похвали с наличието на функция за отложен старт до 24 часа. Има и индикатори, които откриват състоянието на съдомиялната машина, индикатор за зареждане на сол и индикатор за супер изплакване. 

Машината дава възможност за зареждане по различен начин благодарение на подвижната горна кошница. Долната обаче няма възможност за промяна на позицията, но пък е снабдена с допълнителна кошница за приборите.

Една от най-ценните характеристики на тази съдомиялна машина със сигурност е нейната безшумност. С обективно измерване на шума от 46 dB, тя се нарежда сред едни от най-безшумните модели на пазара. Това е голям плюс, тъй като позволява да се използва дори през нощта.

С този модел Hotpoint-Ariston LTB6B019C е възможно да настроите накисване на съдовете.

6. Съдомиялна за вграждане Bosch SMV24AX00E

4 програми,12 комплекта, Клас A+

Bosch SMV24AX00E
Виж цената

В сектора на домакинските уреди, Bosch е водеща компания. Поради тази причина, на пазара можете да намерите широка гама съдомиялни машини, адаптирани към кухните и нуждите на клиентите. Всички са с високо качество, както и модела SMV24AX00E не прави изключение. 

Съдомиялна машина оценена като една от най-добрите по отношение на качеството на работа. Основните ѝ плюсове са капацитета за 12 комплекта и перфектният резултат в края на измиването. 

Моделът гарантира, че след измиване с всички програми е практически невъзможно да се открият дори няколко малки капки.

Това е домакински уред, за който се счита, че има ниско въздействие върху околната среда. Предлага минимална консумация на енергия, която е около 1.02 kWh за основната програма. 

Същото може да се каже и за консумацията на вода, която е около 11.7 литра за нормалния цикъл на машината.

Има и индикатори, свързани със състоянието на съдомиялната машина, индикаторът за зареждане със сол и цикъл с половин зареждане. Освен това е наличен и индикатор, който следи оставащото време до края на програмата.

При зареждане на съдомиялната машина има възможност за регулиране на височината на горната кошница. Наличието на тава под долната кошница прави зареждането много по-бързо, докато приборите за хранене имат специална поставка за по-добро организиране.

7. Съдомиялна за вграждане Beko DIN26421

6 програми, 14 комплекта, Клас A++

Съдомиялна за вграждане Beko DIN28430
Виж цената

Отново включихме марката Beko в класация, но този път с съдомиялна машина DIN26421. Произведена с капацитет за 14 комплекта, тази миялна машина получи отлични отзиви, класирайки се сред най-добрите десет съдомиялни машини. Всичко това е благодарение на качественото миене и сушене и нормален разход на електроенергия и вода. 

Както основната програма, така и ЕКО програмата успяват да постигнат страхотни резултати. Но за разлика от основната програма, ЕКО е значително по-дълга. Консумацията на електроенергия е около 0.9 kWh, докато консумацията на вода е по-ниска в основната програма от 11 литра.

В този модел има функция за отложен старт в допълнение към опцията за половин зареждане. Наличен е сензор за мръсотията, който решава колко са мръсни съдовете и избира начина на миене. Благодарение на други сензори, автоматичната програма разпознава колко съдове са заредени. По този начин с тази съдомиялна можете да пестите вода и енергия.

 Що се отнася до рафтовете, модела Beko DIN26421 не предлага регулиране на горната кошница, но е възможно да се промени позицията на кошницата за прибори. 

Това е доста лесен модел за използване с удобна за отваряне и затваряне врата. Изключително лесно е и използването на кошниците. Поддръжката на филтъра е много проста, но преди всичко енергийната ефективност на машината е много добра. (Енергиен клас A ++).

8. Whirlpool WIE 2B19

13 Комплекта, 6 Програми, Клас A+

Whirlpool WIE 2B19
Виж цената

На осмо място в нашата класация е съдомиялна машина Whirlpool WIE 2B19, марка, която през последните годините е доказала своето добро съотношение цена-качество. Този модел се оценява отлично от потребителите поради качеството на измиване и сушене, което успява да поддържа, гарантирайки лъскави съдове в края на програмите.

Това е 60 см модел за вграждане с капацитет за 13 комплекта. Както основната програма, така и ЕКО програмата гарантират ефективно измиване. В допълнение към отличното измиване, този модел гарантира и перфектно изсушаване. Благодарение на това, след като програмата приключи, съдовете няма да се нуждаят от допълнителни внимание и могат веднага да бъдат поставени в шкафа. 

За разлика от другите съдомиялни в списъка ни, Whirlpool WIE 2B19 има малко по-висока консумация на вода, която е 12 л за основната програма. 

Потреблението на електроенергия също е по-високо 1,34 kWh за основната програма, но имайки предвид цената на уреда това е поносимо.

За съжаление тази миялна машина няма функция за забавен старт, няма индикатори за състоянието на съдомиялната машина, но пък има такива, които да показват оставащото време до края на програмите. 

Предлага подвижен горен рафт с адаптиране или премахване на модулни стелажи и създаване на повече пространство в машината. Тази съдомиялна машина е оборудвана с настройка за повторно миене и сензори, които показват за презареждане със сол.

Whirlpool WIE 2B19 е съдомиялна машина малко по-шумна от останалите модели (49 dB). Но е модел с интуитивен контрол панел, който е лесен за използване. Това е уред от енергиен клас е A +.

9. Съдомиялна за вграждане Heinner HDW-BI6006A++

6 програми, 12 комплекта, Клас A++

Съдомиялна за вграждане Heinner HDW-BI6006A++
Виж цената

На девето място в класацията за най-добрите съдомиялни машини е моделът Heinner HDW-BI6006A++. Оценена от потребителите благодарение на изключителната ефективност на основната и ЕКО програма, както за миене, така и за сушене.

Средният разход на вода се счита за среден – 12 литра за основната програма. Докато консумацията на електроенергия може да се счита за ниска (0.9 kWh на цикъл.

Поставена в енергиен клас A ++, Heinner HDW-BI6006A++ е оборудвана с място за 12 комплекта. Машината има отложен старт от 3 до 9 часа, сензори за добавяне на сол, но няма индикатори за състоянието на съдомиялната машина и за оставащото време на програмата.

При зареждането на съдомиялната машина, височината на горната кошница може да бъде променена, както и позицията на кошницата за прибори.

Тази миялна машина е оборудвана с опция за предварително измиване, може да разпознава количеството поставени съдове и степента на замърсеност.

Това е проста съдомиялна машина. Доста лесно се използва, благодарение на лекотата на плъзгане на кошницата и удобното отваряне / затваряне на вратата. Същото важи и за поддръжката на филтъра, което не води до особени трудности.

Макар и да не е сред най-известните марки, Heinner HDW-BI6006A++ успя да изненада изненада всички като се нареди сред най-добрите съдомиялни машини за вграждане.

10. Съдомиялна машина за вграждане Hansa ZIM 634 B

4 Програми, 12 Комплекта, Клас A++

Съдомиялна машина за вграждане Hansa ZIM 634 B
Виж цената

На десето и последно място в класацията за най-добрите съдомиялни машини, представяме модела Hansa ZIM 634 B. Той гарантира лъскави и идеално сухи съдове, с с разходи на вода и енергия не по-различен от останалите модели. Всъщност консумацията за основната програма възлиза на 11 литра за цикъл. Консумацията на енергия е около 0,9 kWh за цикъл, като времето за обработка остава в рамките на нормалното за основната програма.

Потребителите са доволни от отличните резултати, които тази съдомиялна предлага. Също са доволни от бързата и ЕКО програмата, като уреда не възпроизвежда по висок шум от 49 dB.

Hansa ZIM 634 B е съдомиялна машина за вграждане с капацитет за 12 комплекта. Предлага функция за забавен старт, който може да се настрои от 3, 6, 9 или 12 часа както и опция за половин зареждане. 

Класифицирана с енергийния клас A ++ и A за сушене, тя има индикатори за ниво на изплакване, индикатор за презареждане със сол, но няма сензори, които откриват състоянието на съдомиялната машина и оставащото време в края на програмите.

Горният рафт е подвижен за лесното и по-удобно зареждане на съдомиялна машина Hansa ZIM 634 B. Друга важна характеристика за този модел е възможността на рафтовете на долната кошница могат да бъдат сгънати само с няколко прости движения. По този начин получавате просторна равна повърхност, идеална за големи тенджери и тигани.

Липсват сензори, които да показват количеството заредени съдове и такива, които разпознават наличната натрупана мръсотия.

Съдомиялна машина срещу ръчно миене на чинии

Ако не сте семейни и живеете сами, най-вероятно можете да отделите време за измиването на чиниите сутрин, обед и вечер след хранене (Нали не ги оставяте до вечерта в мивката?). И пестенето на вода, ако не е ваш приоритет, лесно можете да се справите и без миялна машина.

Но ако сте семейство или вашият график не винаги ви позволява да миете чиниите след всяко хранене, покупката на съдомиялна машина ще бъде една от най-добрите инвестиции във вашия живот. Практичността, но и цената на този домакински уред вече не трябва да се коментира, защото дори икономичните и екологичните аспекти вече са в негова полза.

Всъщност една съдомиялна машина консумира средно 12 литра вода, за да измие около 140 чинии. Докато при ръчното миене, за същото количество съдове ще бъдат изразходени около 40 литра.

По отношение на консумацията на енергия не трябва да се игнорира факта, че дори при ръчното миене водата трябва да се загрява.

Ако топлата вода се доставя от електрически бойлер, е необходимо да се добави към изразходваната вода и консумацията на електрическа енергия на бойлера, която необходима за загряването на тези 40 литра. 

В крайна сметка консумацията на енергия и вода често е в полза на съдомиялната машина.

Следователно употребата на миялна машина не само ви позволява да спестите от сметките си, но и да спестите ценно време, като ви освобождава от това досадно задължение.

миялна машина

Снимка: Бош

Различни видове

Видовете съдомиялни машини се определят според два основни фактора: капацитетът им в комплекти, които определят размера на уреда, и типа на монтиране в кухнята. Говорим за свободно стояща, полу-вградена или вградена съдомиялна машина в зависимост от възможността ѝ да се вгражда или не в оборудвана кухня.

60 см съдомиялна машина (12 до 14 комплекта)

Това е най-често срещаният вид в повечето домове. Той може да побере 12 до 14 комплекта в зависимост от модела. Размерите обикновено са 60 см широчина, 85 см дълбочина и височина, която може да варира от 55 до 60 см.

45 см (капацитет до 9 комплекта)

45 сантиметровата съдомиялна машина е компактен уред, идеален за малки кухни, но се вписва идеално и в кухня в пълен размер. Препоръчва се за хора, които искат да оптимизират пространството, като същевременно намалят консумацията на енергия. Не приемайте това е добро решение, ако искате да спестите по време на покупката, защото тези модели много често са продават по-скъпо от класическите 60 см модели.

Малка съдомиялна машина (4 до 6 комплекта)

Този тип е с много ограничен капацитет, не повече от 6 комплекта. Но тези преносими миялни машини са удобни за малки апартаменти или квартири, където монтирането на такива уреди е сложна задача. Някои модели са оборудвани с колела или могат да бъдат бъдат позиционирани под работния плот. Размерите им са от порядъка на 55 см ширина за 40 до 45 см височина.

Свободностояща миялна машина

Ако нямате напълно оборудвана кухня или в последствие сте решили да добавите съдомиялна машина, този тип ще бъде най-изгоден за вас, тъй като може да се инсталира лесно и бързо навсякъде във вашата кухня. На пазара ще намерите много модели, които ще ви дадат възможност да избирате форма, дизайн, цветове и функции.

Как да изберете най-добрата съдомиялна машина?

Можете лесно да изберете най-добрата миялна машина, ако знаете вашите нужди и бюджет. Преди да вземете решение за покупката си прегледате следните критерии, за да разберете кои от тях са най-важни за вас:

Вид

  • Самостоятелната или свободностояща съдомиялна машина има предварително монтирана врата. Това са най-често срещаните модели, защото те са лесни за монтиране и адаптиране към вече пригодената кухня. Освен това, машината остава видима, като понякога по-лесно се усвоява в пространството.
  • Полу-вградената съдомиялна машина обикновено е разполага под мивка или работен плот и може предна ѝ страна да се адаптира към дизайна на вашата кухня, докато контрол панела е изцяло видим.
  • Вградената миялна машина се монтира в кухненски шкаф, както с нищо не подсказва за наличието на такава. Следователно хармонията с дизайна на пространството е безупречна.

Консумация на вода и електричество

Едно от най-важните съображения е количеството вода и енергия използвано от уреда. За потребителите, които искат да пестят пари и да дадат своя принос за спасяването на планетата, най-добрите съдомиялни са тези с енергиен клас A +++. Докато по-старите модели могат да консумират прекалено много вода и електричество, то по-добрите съвременни модели са подобрени значително в това отношение.

Смята се, че еко-цикълът на енергийно ефективна съдомиялна машина използва средно само една трета от водата, която използвате, когато миете ръчно. Освен това съдомиялната консумира по-малко електроенергия, тъй като изисква нагряване на относително малко количество вода по време на цикъла в сравнение с миене на съдове на ръка. Енергийният етикет може да ви даде добра представа колко ще харчи машината и по-този начин ще ви пести пари от сметките всеки месец.

Програми за миене

Програмите за миене имат голямо влияние върху това как съдомиялна машина ще пасне на вашите нужди. Колкото повече опции предлага моделът, толкова повече контрол ще имате върху уреда. 

Моделите със специални програми осигуряват целенасочен цикъл, предназначен за отстраняване на дълбоки замърсявания. Някои съдомиялни имат цикъл за половин зареждане, който ви позволява да стартирате машината, дори когато тя не е пълна.

Също така, ако имате лесно чупливи съдове произведени от порцелан например, съдомиялна машина с деликатен цикъл е задължителна. От друга страна, изборът на модел с интензивен цикъл е добър вариант за силно замърсените прибори. С наличието на цикъл само за изплакване ще имате възможността леко да изплаквате съдовете, ако не планирате да стартирате пълен цикъл веднага.

съдомиялна за вграждане

Снимка: Беко

Капацитет и употреба

Лесната употреба също е важен критерий, който трябва да се вземе предвид при избора на съдомиялна. Броят на комплектите е от ключово значение, тъй като от това зависи колко често ще работи вашата съдомиялна машина.

Ако имате голямо семейство, машина с малък капацитет може да не осигури достатъчно място за зареждането на мръсните съдове и прибори за готвене хранене.

Трябва да обърнете внимание на общите размери на машината, тъй като това ще повлияе на вашето решение за покупка. Трябва да измерите точно наличното пространство, като вземете предвид височината, ширината и дълбочината. Така ще можете да сте сигурни, че сте избрали модел, който идеално пасва на определеното от вас място. 

Някои големи съдомиялни машини могат да побират до 15 комплекта, докато малките 45 см съдомиялни могат да побират само 9. Като цяло, стандартния размер на съдомиялната машина е с 60 см широчина и с капацитет от 12 комплекта.

Повечето от съдомиялните машини в нашия списък имат две кошници, но съществуват модели с три отделения. Те са предназначени за сребърни прибори и прибори за хранене, но това освобождава повече място в другите кошници, за да ви помогне да извлечете максимума от наличното вътрешно пространство. 

Наличието на регулируеми кошници и сгъваемите прегради правят съдомиялната машина много по-гъвкава, тъй като позволяват поставянето на по-големи домакински съдове.

Ниво на звука

Много е важно нивото на шум, което съдомиялната издава, понеже от това ще зависи възможността да я използвате през нощта, когато електричеството е по-евтино.

Едни от най-тихите миялни машини на пазара издават шум под 40 децибела, докато най-шумните модели надхвърлят 50 децибела. Видът на материала, използван за вътрешната обвивка е от решаващо значение. За звукоизолацията на уреда е добре той да е от неръждаема стомана, която е много по-тиха в сравнение с пластмасата, освен това е и по-трайна, особено при високи температури.

Гаранция

Когато правите голяма покупка като съдомиялна машина, важно е да разберете гаранцията и условията за поддръжка. Докато новото поколение съдомиялни машини изискват все по-малко ремонт и поддръжка, все пак винаги може нещо да се развали. 

Докато някои модели имат стандартна гаранция, която покрива всички части, други предлагат пълен сервиз с покриване на разходите за транспорт на уреда. Независимо дали гаранцията е обща или обхваща отделни части и компоненти, колкото по-дълга е тя, толкова по-добре за вас!

Обслужването на клиенти също е от голямо значение. Ако имате проблем с новата съдомиялна мащина, ще ви е необходима помощ за отстраняване му.

Това означава, че трябва да можете да се доверите на производителя, независимо дали сте закупили съдомиялната машина от друг магазин. Обикновено можете да се свържете с много от производителите по телефон, имейл, а някои дори предлагат услуга за чат на живо.

контролен панел

Снимка: Electrolux

Безопасност

Изборът на модел, който предлага функцията „заключване за деца“, е добър вариант за избягване на злополуки, тъй като предотвратява отварянето на вратата или промяната на настройките, докато миялната машина е включена.

Повечето модели имат защита от протичане. В случай на проблем машината ще източи водата автоматично, ако е необходимо. 

Освен това имайте предвид, че контролният панел на някои модели е скрит отгоре на вратата, така че да не е достъпен, когато съдомиялната машина е затворена.

Функция за отложен старт

Функцията за отложен старт не е жизненоважна, но е доста полезна, особено ако искате да пускате съдомиялната си през нощта, за да пестите от електроенергия. Съдомиялните машини с отложен старт ви позволяват да изберете подходящата програма и кога искате тя да започне. Някои модели ви позволяват да програмирате само 3, 6 или 9 часа предварително, докато други имат отложен старт до 24 часа.

Цена

Въпреки че като критерий е последна в нашия списък, цената със сигурност е първата от притесненията на повечето купувачи. Освен това, всички са ограничени с бюджет, посветен на придобиването на този домакински уред. 

Какъвто и да е моделът, който желаете да имате, ще трябва да си приготвите между 350 и 1000 и средно 500 – 600 лева. Не забравяйте да разгледате нашата селекция от евтини съдомиялни машини!

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар