Тримерът за тяло и коса е изключително ефективен продукт за ежедневието и личната хигиена на всеки мъж. Наличието на този компактен инструмент в ръцете ви ще ви донесе увереност и добър вид. Бихте могли да оформите брадата или краищата на косата си, да премахнете нежеланото окосмяване по тялото си, а с правилните приставки можете дори да се подстрижете.

В тази статия ще ви представим най-добрите тримери за тяло на пазара, които са предназначени за най-екстремните ситуации и които биха могли да премахнат нежеланото окосмяване от тялото ви, точно и бързо.

Кой е най-добрият тример за тяло?

Пазарът предлага голямо разнообразие от марки тримери за тяло и е много трудно да се каже коя е най-добрата. Всички те имат избор на приставки, което ги прави многофункционални устройства. За да ви помогнем при избора, ще ви запознаем с най-популярните модели тримери на пазара и техните характеристики. Всеки от тях е проучен и внимателно подбран. Това, което ги обединява е, че всички те премахват с лекота всички нежелани косми, както и придават формата, която бихте искали да постигнете, с лекота.

1. Тример за тяло PHILIPS Series 7000 MG7745/15

Ако търсите висококачествен уред, който освен това е и мултифункционален, предлагаме ви да разгледате Philips 7000 MG7745/15.

Това е един от най-пълните комплекти на пазара, с общо 14 аксесоари, 11 от тях направляващи гребени за подстригване и бръснене на различни зони на тялото.

Многофункционалността на тази машина е пълна и позволява, заедно с нейните аксесоари подстригване на брадата, прецизното ѝ очертаване, подстригване на косата, нежеланите косъмчета в носа и ушите, както и тези по цялото тяло.

Philips 7000 MG7745/15 също впечатлява с великолепния си дизайн, изключително остри ножчета изработени от неръждаема стомана и удобна гумирана дръжка. Тримерът е безжичен и би могъл да се използва навсякъде, дори и под душа благодарение на това, че е водоустойчив.

Но най-поразителното е неговата автономност. Philips 7000 MG7745/15 е най-дългата автономна самобръсначка на пазара. Животът на литиево-йонната батерия издържа до 5 часа, а за пълното ѝ зареждане са нужни едва 2 часа.

Невероятен комплект за мъжка козметика и козметика, която наистина си заслужава цената.

2. Philips OneBlade Pro QP6520/20

Друг чудесен вариант е Philips OneBlade Pro QP6620 / 30. Това е нов модел от серията OneBlade, която се различава от останалата част на гамата, с това че включва протектор за кожа. Той не разполага с излишни аксесоари и е специализиран в това, да създаде идеално оформена и стилна брада.

С помощта на това уникално предложение на Philips, ще можете да се погрижите цялостно за външния си вид. Благодарение на тримера с променлива дължина с 14 позиции, можете да скъсите дължината на брадата си спрямо предпочитанията си и след това прецизно да я оформите. Този тример без проблеми се справя с всяко косъмче, заобля всяко местенце или създава прецизни ръбове. Той следва контура на лицето и с минимални усилия ще можете да предадете професионален вид на брадата си.

Производителите на този тример за тяло са помислили за неговия дизайн и той е създаден лек и удобен за употреба. Дръжката му е здрава и с ергономична форма, водоустойчив и с модерен електронен дисплей, който показва състоянието на батерията. За пълното му зареждане е нужен 1 час и без проблеми може да работи до 90 минути.

3. Тример за тяло Braun MGK5280, Wet&Dry

Този уред на Braun е многофункционален и съчетаващ 9 функции в един уред. С негова помощ може да се справите с проблемното окосмяване във всяка зона на тялото си, както и да предадете завършен професионален вид на брадата си.

Можете да го използвате, за да премахнете космите от деликатни зони като уши, нос, подмишници, слабини и всяко нежелано окосмяване по тялото си. Неговите остриета са дълготрайни , изработени от неръждаема стомана и изключително надеждни.

Също така бихте могли да го използвате като машинка за подстригване. Продуктът работи с акумулаторни батерии, които ви предлагат непрекъсната работа до 100 минути . Водоустойчив е, което значи че може да го използвате дори под душа. Почиства се лесно и е удобен за употреба.

4. Тример за коса и брада Braun MGK7221

Представяме ви комплект за бръснене, който предлага различни функции в един и същ продукт. Той е идеален избор за всеки мъж, който търси универсално устройство за цялостна поддръжка на окосмяването по тялото си. Позволява да скъсите брадата си или просто да я усъвършенствате. Можете да регулирате остриетата така, че да работят с къса, средна и дълга брада. Остриетата запазват остротата си при постоянна и многократна употреба. Също така може да подстрижете косата си с дължина от 0,5 до 21 мм, да премахнете нежелано окосмяване от уши, нос, интимни области, подмишници, корем, гръб и навсякъде където то е нежелано.

Освен широка гама функции, уредът е водоустойчив и с дълъг живот на батерията. Зарежда се само за 1 час, а може да работи непрекъснато до 100 минути. В комплекта се съдържа и ръчна самобръсначка.

5. Тример за тяло Philips BG3015/15

Philips е безспорната кралица на самобръсначките. В този случай Philips BG3015 / 15 е най-доброто предложение на пазара като се има в предвид съотношението цена-качество.

Този модел работи с една глава за подстригване и бръснене на косата . Специално създадените двупосочни тримери, позволяват ефективно бръснене и в двете посоки, без опасност от нараняване.

Всеки от трите направляващи гребена, които се включват в комплекта, се фиксират към главата на уреда. Може да избирате между такива с дължини 3, 5 или 7 мм.

Дизайнът му е водоустойчив, така че можете да го използвате без проблем под душа. Формата на тялото е ергономична, с гумирана зона за хващане.

Батерията е литиево-йонна и предлага непрекъсната работа до 50 минути, с време за презареждане от 1 час. На дръжката има индикатор за състоянието на батерията, който свети в зелено, когато батерията е пълна, и мига в оранжево, когато батерията е почти изтощена.

Можете да го намерите в още по-евтин вариант – модела BG3010 / 15 , който е подобен, но с по-лоша батерия, без удължител на гърба и с един водещ гребен. Поради малката разлика в цената обаче покупката на BG3015 / 15 си струва повече, затова ако бюджетът ви го позволява, изберете него.

6. Тример за тяло Philips BG105/10

Ако търсите по-бюджетен модел и планирате да го използвате за по-детайлна работа като оформяне на брада или леко окосмяване, този уред е за вас.

Предлага се на ниска цена спрямо много други модели, водоустойчив е и с малък компактен дизайн. Ножчетата му позволяват бръснене в двете посоки на растеж на косъма, а с помощта на 3мм гребен можете да контролирате дължината на брадата си. Уредът се захранва от батерии тип АА, включени в продукта. Можете да го използвате както на сухо, така и под душа, тъй като е водоустойчив.

Защо да си купите тример за тяло?

Бързо напредващите технологии целят улесняване на потребителите. Ако ви е омръзнало използването на безброй самобръсначки, които постоянно се задръстват и бързо се изтъпяват, то тогава е време да потърсите алтернатива.За да ви убедим в предимствата на тримера, ще ви запознаем с преимуществата на този уред.

  • Те не причиняват дразнене, зачервяване, порязвания, ерозии или драскотини по кожата.
  • Няма да е необходимо да купувате комплект остриета на всеки две седмици, което показва, че това е отлична дългосрочна инвестиция.
  • Неговата усъвършенствана технология дава на потребителя по-голяма гъвкавост, което позволява да се постигне перфектна мокра и суха епилация. 
  • Тримерите за тяло са много лесни за почистване. Благодарение на това, че повечето от предлаганите модели са водоустойчиви и лесно се измиват под течаща вода. Също така всички приставки се разглобяват, за да може да се измият и да са готови за следваща употреба. Обикновено в комплектите има и включена малка четчица.
  • За разлика от самобръсначките, тримерите с лекота се справят с по-гъста и дълга брада. Те не се задръстват както самобръсначките, а ножчетата им са създадени специално, за да се запазят остри максимално дълго време.
  • Тримерите несъмнено изискват значително по-висока първоначална инвестиция от обикновените самобръсначки. В дългосрочен план обаче, те ще ви спестят пари. Цените им варират в зависимост от марката и модела и в някои магазини можете да вземете такива уреди за по-малко от 100 лева. Това обаче понякога е риск, защото колкото по-евтин модел вземете, то респективно ще отговаря и на качеството му. Поради тази причина е по-добре да заложите на малко по-скъп, но качествен уред който ще ви е от полза дълго време.

Най-добрите марки тримери за тяло

Ако търсите информация за най-добрите марки, не търсете повече, ето най-утвърдените на пазара до сега.

Braun

Braun е марка, която предлага голямо разнообразие от качествени продукти и уреди, които винаги присъстват челните класации за предпочитани фирми. Те специализират в производството на епилатори, тримери, самобръсначки и много други продукти. Техните модели са функционални и ефективни, гарантират качество и ефективност.

Philips

Kомпания, която има повече от 50 години опит на пазара, предлагайки на своите клиенти уреди от всякакъв вид: кухненски, за почистване, лични грижи и много други. Тя поддържа висококачествени продукти и те винаги идват с гаранция.

Rowenta

През годините тя се превърна в една от марките с голямо присъствие в Европа. Разполага с уреди от всякакъв вид и се адаптира към нуждите на потребителите, като предлага разнообразие от продукти за всеки клиент.

Panasonic

Първоначално тя беше посветена на предлагането на продукти, свързани с развлечения, като телевизори, озвучителна техника и други подобни. С течение на времето обаче се утвърди като лидер на пазара и в много други категории. Днес на пазара може да намерите всякакви продукти на марката и те несъмнено са с утвърдено качество.

обезкосмяване за мъже

Ръководство за покупка

Без значение дали се интересувате от закупуване на самобръсначка за себе си или търсите такава за подарък, най-важните спецификации на които трябва да обърнете внимание са следните:

Дължини на подстригване

Колкото повече възможности предоставя един уред, то толкова по-полезен е той. Тримера освен за оформяне и бръснене на брада, е уред с който бихте могли да премахнете повечето от ненужното окосмяване по тялото си. То е с различна дължина, но и с различна гъстота в зависимост от зоната, в която се намира. Поради тази причина, когато избирате тример, уверете се че дава възможност за регулиране на размера на подстригване. Така може да го ползвате както за бръснене, така и за скъсяване на дължината на брадата си например.

Почти всички модели използват метод на подстригване с така наречения “водещ гребен“, което всъщност са направляващи гребени с различна дебелина. Те се добавят към режещия диск на машината, така че потребителят може да избира подходящия според според дължината, която му е нужна.

Други модели работят само с двупосочно режещо острие и един водещ гребен с променлива дължина. Има и такива, които имат двойна глава; едната за подстригване, а другата изключително за бръснене. 

Водоустойчивост

Смятаме, че това е още един от ключовите моменти при избор на тример за тяло. Би било удобно ако е водоустойчив, тъй като по всяка вероятност ще го използвате предимно в банята. 

Това е голямо предимство поради ред причини. Бихте могли да го използвате навсякъде, където пожелаете, та дори и под душа! Без съмнение, е и по-хигиенично.

Устойчивостта на вода също улеснява поддръжката на машината. Под силна струя вода, главата на машинката ще се изчисти за секунди.

Повечето модели предлагани на пазара се предлагат водоустойчеви, но има и някои по-евтини, които не са. Не забравяйте да проверите това.

Живот на батерията

Друг ключов момент е автономността на машината. Бръсненето на цялото тяло обикновено отнема минимум 30 минути. Последното нещо което искате е да останете наполовина избръснат, точно преди да излезете на парти или да отидете на среща с онова момиче, което искате да впечатлите.

Повечето тримери използват акумулаторни литиево-йонни батерии (като тези в мобилния ви телефон), но има и батерии Nimh, които са с далеч по-ниско качество. По-ниско бюджетните тримери пък работят на батерии. Не купувайте подобен модел, освен, ако не сте притиснати от бюджета си.

Препоръчваме ви да изберете продукт с минимум 50 минути живот на батерията (поради възможни непредвидени събития по време на бръснене).

Също така проверете колко време отнема и презареждането. Приемливо е то да бъде между 1 и 2 часа. Не всеки път човек може да планува деня си предварително и ако зареждането отнема много дълго време, би могло да провали плановете ви.

бръснене на тяло

Ергономия и материали

Дизайнът на тримера, както и използваните материали за направата му, са също толкова важни, както и качеството на работа. Един хубав модел трябва да има удобна и облицована дръжка, която не се хлъзга в ръката ви. Гумирането на дръжката поддържа машинката стабилна във влажни условия. Също така работата с нея е далеч по-лесна.

Формата на корпуса ѝ също играе роля. Той трябва да има ергономична форма, която да се адаптира към ръката ви, особено ако обезкосмявате трудно достъпни области по тялото си, като например мишници, гръб или слабините.

Материалът, от който са направени, също оказва влияние върху трайността на продукта. Тримерът за тяло от неръждаема стомана е много по-здрав и устойчив от този, направен от пластмаса.

Известна марка

Най-добрите марки тримери з тяло са тези на Braun, Philips и Panasonic. Те са утвърдени и като производители на най-качествените електрически самобръсначки. Remington е друга марка, на която бихте могли да се доверите.

Всички те имат престиж и преди всичко богат опит в производството на всякакви видове уреди за лична хигиена. По отношение на цените тези марки имат богат избор от продукти на различни цени, за да задоволят възможностите и изискванията на всеки клиент.

Много често хората са предубедени и смятат, че известните марки поддържат много високи цени и често дори не поглеждат към техните предложения. В днешно време обаче може да се окаже, че сте купили евтин модел на неизвестна марка с качество под въпрос, а в същото време модел на Philips да е бил на сходна цена. Затова прегледайте обстойно пазара преди да прибегнете към покупка и изберете уред с доказано качество.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар