С уред за палачинки можете да приготвяте тези тънки тестообразни вкусотии, които са обичани от малки и големи.

За съжаление приготвянето им без подходящите инструменти може да бъде малко сложно и е напълно възможно крайният резултат да е крайно незадоволителен, ако залепват за тигана или изгарят.

Има различни уреди, независимо дали става въпрос за приготвяне на единични големи или няколко малки палачинки наведнъж.

Важно да изберете правилния модел, от който имате нужда, тъй като разликите в цените могат да бъдат значителни, а функционалността много различна, сравнявайки един модел с друг.

Нашия избор за най-добри уреди за палачинки

Вижте списъка с модели, който сме подготвили. Надяваме се да ви помогне при избора на уред за палачинки. Освен това ви каним също да научите повече за основните критерии, които да е добре да вземете предвид преди окончателният си избор.

1. Уред за палачинки Russell Hobbs 20920-56 Fiesta

Уред за приготвяне на палачинки Russell Hobbs 20920-56 Fiesta
Виж цената

Russell Hobbs предлага страхотен модел с плоча с диаметър 30 ​​см, която е с незалепващо покритие, за да предотврати залепването и загарянето на сместа по време на готвене, както и за улесняване на почистването след употреба.

Този модел има и регулируем термостат с пет нива на мощност, за да се адаптира към вашите предпочитания. Russell Hobbs Fiesta също разполага с два светлинни индикатора. Единият показва включеното захранване, а другата ви информира кога плочата е загряла и готова за готвене.

Този модел се предлага с включена шпатула в комплекта за по-удобна и лесна употреба. И накрая, той е изработен от устойчиви материали, за дълъг живот, а мощността му е 1000 вата.

2. Уред за палачинки Caso CM 1300

Уред за палачинки Caso CM 1300
Виж цената

Марката Caso предлага елегантен уред за палачинки, чиято незалепваща повърхност за готвене е с диаметър 33 см.

Този уред има мощност от 1300 вата, както и 8 настройки на мощността, които са много полезни за различните рецепти.

3. Уред за палачинки Cecotec Fun Crepestone 8009

Виж цената

Този електрически уред за палачинки е с 1000 вата мощност. Температурата му е регулируема и има светлинен индикатор, който ще ви каже кога е загрял напълно.

Изработен е от висококачествен материал с незалепващо каменно покритие RockStone, което предотвратява залепването на продуктите и ви помага да постигнете по-добри резултати. 

Cecotec Fun Crepestone също включва в комплекта си инструмент за лесно и равномерно разпределяне на сместа и шпатула за обръщане.

4. Професионален уред за палачинки Yato

Електрическа плоча за палачинки Yato
Виж цената

Yato е подходящ за приготвяне на големи палачинки с размер около 40 см.

Този модел има модерен и елегантен, професионален дизайн. Неговата мощност също не отстъпва, тъй като е 3 kW вата. Той е голям и ви позволява да направите голям брой палачинки за рекордно кратко време.

Регулируемият му термостат предлага по-добра точност на готвене. Можете да избирате между 50 и 300 градуса, а удобен светлинен индикатор показва, когато плочата е достигнала избраната температура.

Очевидно повърхността за готвене е с незалепващо покритие, което улеснява приготвянето на палачинките и почистването.

5. Уред за палачинки Star-Light PMA-3012W

Star-Light PMA-3012W
Виж цената

Марката Star-Light представя електрическа уред за палачинки от неръждаема стомана, с незалепваща повърхност за готвене с диаметър 30 см.

Ако желаете, можете лесно да го използвате на масата. В допълнение, той е оборудван с термостат за регулиране на температурата с 5 нива на мощност.

6. Уред за палачинки Beper BT.700Y

Beper BT.700Y
Виж цената

Beper BT.700Y има ефектен дизайн и висока производителност . Той има мощност от 1300 вата и плоча с незалепващо покритие с диаметър 30 сантиметра, така че можете да направите големи палачинки или да разделите пространството за няколко малки порции.

За по-голяма практичност, той има светлинен индикатор, който ви предупреждава за работата на оборудването и термостата. Без съмнение, един от най-добрите варианти, с които можете да приготвите вашите палачинки или омлети.

7. Уред за палачинки Elite CRM-6

Уред за палачинки Elite CRM-6
Виж цената

Този модел ви позволява да готвите няколко едновременно, защото се състои от шест форми. Покритието на повърхността за печене е незалепващо, за да се предотврати залепването на сместа. В допълнение, устройството има и нехлъзгащи се крачета, за по-добра стабилност при употреба.

Корпуса и страничните му дръжки са устойчиви на топлина, като позволяват да се държи без риск от изгаряне.

Накрая можем да отбележим, че мощността му е 1500 вата, което помага за равномерното нагряване на шестте форми.

8. Уред за палачинки ELITE CRM-4

Уред за палачинки ELITE CRM-4
Виж цената

Този уред е много удобен, тъй като може да приготви четири палачинки едновременно. Изработен е от алуминий и керамика, което гарантира добър живот.

Повърхността му е с незалепващо покритие, а на дъното си има нехлъзгащи се крачета. И накрая, имайте предвид, че ELITE CRM-4 има регулируема температура и мощност от 1500 вата.

9. Електрически котлон за палачинки ELEKOM ЕК-616

ELEKOM ЕК-616
Виж цената

Ако търсите евтин вариант, това вероятно е моделът, на който можете да обърнете повече внимание. Неговата плоча ви позволява да направите палачинки с диаметър 22 см.

Въпреки че този модел е бюджетен, той може да се похвали с характеристики като светлинен индикатор, гумени крачета за добра стабилност и включена дървена пръчка за разстилане на сместа. И не на последно място има незалепващо покритие, което улеснява почистването след употреба.

Ръководство за покупка

Електрическите уреди за палачинки могат да се изберат според няколко основни критерии: материалите използвани за производството им, размера на плочата за готвене, броя на чиниите и предлаганите функции.

Материал на плочата за печене

Качеството на плочата е изключително важно за успешното приготвяне на палачинки. По-специално той трябва да бъде добър проводник на топлина, за да позволи бързо и хомогенно готвене. Плочата на добър всеки добър модел също трябва да бъде незалепваща, така че да можете лесно да обръщате палачинките.

Чугунени плочи

Сред наличните видове плочи има и изработени от чугун. Това е здрав и издръжлив материал, който се справя много добре с поддържането на топлината, както и е устойчив е на драскотини и корозия.

Трябва да знаете, че чугунените плочи са по-тежки. Те също трябва да бъдат омазнявани между готвенията.

Незалепващо покритие

Някои уреди за палачинки се предлагат с плочи от неръждаема стомана или алуминий. Леки и устойчиви, тези материали разсейват топлината много добре.

Въпреки това, тяхното незалепващо качество е осигурено от специално покритие. Марката Tefal е и най-популярната за превъзходното качество на своите незалепващи покрития на уредите за готвене.

Тези покрития предотвратяват залепването на храна и улесняват почистването. Те също така позволяват по-здравословно готвене без излишни мазнини, подобно на фритюрниците с горещ въздух.

Имайте предвид, че незалепващите покрития могат да се драскат доста лесно. Поради това е необходимо да използвате само дървени или силиконови прибори.

Форма и размер

Могат да се приготвят различни размери палачинки, в зависимост от размера на плочата. На пазара има модели, които ви позволяват да готвите няколко палачинки едновременно.

Уред с голям диаметър

Уредите за палачинки с голяма плоча за готвене са класическите модели. Те имат повърхност за готвене с с диаметър между 18 см и 40 см и са подходящи за приготвянето на големи палачинки.

Минусът на класическите модели е, че ви позволяват да приготвите само една средна или голяма палачинка наведнъж. За да забързате процеса, можете да намерите модели, които предлагат два големи котлона.

Голямата повърхност за готвене позволява също така да се приготвят няколко мини палачинки едновременно, но не позволява пълен контрол върху формата и дебелината.

Модели за мини палачинки

Идеални за големи семейства с деца, тези модели са посветени на готвенето на мини палачинки.

Можете да намерите модели с няколко разграфени форми, които ви позволяват да приготвяте между 4 и 7 порции едновременно. Всичко, което трябва да направите, е да изсипете сместа. Така получените мини палачинки ще имат еднаква форма и дебелина.

Много от тези модели позволяват поставянето директно в средата на масата. Можете да приготвяте закуската заедно, със семейството или приятелите си, за да се насладите на повече близост.

Недостатъкът на този тип е, че се ограничава до приготвянето на мини палачинки. Следователно е невъзможно да се приготвят големи в него.

Уред за палачинки със сменяеми или многофункционални плочи

Ако харесвате както класически големи, така и мини палачинки, заложете на машини със сменяеми плочи. Можете да намерите модели оборудвани с няколко различни подвижни плочи. Просто трябва да ги размените, за да промените размера на палачинките си, които желаете да приготвите. Така ще имате възможност за приготвяте различни и разнообразни закуски. Ще имате и плоча с 4 до 7 форми за мини палачинки.

Тези модели обикновено са кръгли, както и техните подвижни плочи. Ако обичате омлети, някои многофункционални модели предлагат и тази функция.

Хубавото на подвижните плочи е, че позволяват лесното почистване на уреда.

палачинки

Възможни опции

За да се улесни използването на уреда и успешното приготвяне на рецептите, съвременните модели предлагат различни опции и функционалности. Обикновено това се отнася за улеснено готвене, почистване и съхранение.

Готварски функции


Независимо дали става въпрос за тиган или електрически уред, препоръчително е да имате възможност за регулиране на температурата на повърхността за готвене. Следователно се препоръчва наличието на функция за регулиране при на температурата. Това дава възможност и за приготвяне на други варианти на храни, които трябва да се готвят при различни температури.

Мощност

Мощността на електрическите модели варира от 1000 W до 3000 W. Мощност под 1000 W не се препоръчва, тъй като готвенето ще е доста бавно. Плочите за печене също могат да бъдат незалепващи, за да се приготвят по-здравословни закуски, без да е необходимо добавянето на мазнина.

Трябва да знаете, че предварителното загряване на уреда е от съществено значение за успешното готвене на палачинки. Индикаторна лампа или терморегулатор сигнализира, когато правилната температура за готвене е достигната.

Препоръчва се и наличието на бутон за включване и изключване или функция за автоматично изключване. Много модели, които нямат тези функции, имат способността да повишават температурата, ако не са изключени от контакта.

Лесно почистване

Можем спокойно да кажем, че някои уреди за палачинки са по-приятни за използване, защото се почистват по-лесно. Незалепващото покритие помага да се предотврати залепването на храната. По този начин остатъците се премахват лесно и не е необходимо търкане, достатъчно е плочите да се избършат с кърпа и да се изплакнат.
Не забравяйте и това, че подвижните плочи също са по-лесни за почистване. Някои дори могат да бъдат поставени в съдомиялната машина за още по-лесно почистване.

Изберете лесен за съхранение модел

Някои модели са по-компактни и по-леки от други. Освен това те могат да се продават и с включени аксесоари: черпак, инструмент за разстилане на сместа, дървена шпатула за готвене.

Имайте предвид, че по-луксозните модели дори предлагат чекмедже или специално място за съхранение на тези аксесоари. Захранващият кабел също може да се навива, сваля и съхранява. Благодарение на това, няма да са разпилени из кухнята или да не можете да ги откриете, когато ви потрябват.

Колко струва уред за палачинки?

Цените варират в зависимост от марката, функциите, мощността и размера. Като цяло уредите за палачинки са на достъпни цени. За класическите модели цените варират от 30 до 150 лева, в зависимост от качеството и включените аксесоари.

Тези с няколко мини форми са на цена между 50 и 100 лева и обикновено включват пълен набор от аксесоари.

Качествените модели от известни марки, както и професионалните, цените могат да достигнат 500 лева.

Многофункционалните модели със сменяеми плочи обикновено могат да се намерят между 80 и 200 лева, зависимост от техните възможности. Някои по-мощни модели дори могат да се използват като електрическа скара.

Как правилно да използвате и да се
грижите за уреда за палачинки?

За да запази качеството си на работа, препоръчително е да се спазват условията за употреба, определени от производителя. Също така трябва да се спазват и някои обичайни предпазни мерки като използването на метални аксесоари върху плочите и да ги пазите от надраскване. Поставянето в съдомиялната машина също трябва да се избягва, освен ако не е препоръчано от производителя.

Плочите за готвене също не трябва да се прегряват. Затова е препоръчително, ако не използвате уреда да го изключите. За тези от чугун е препоръчително винаги да се извършва поддръжка, за да имат добро незалепващо качество. Тези плочи също трябва винаги да се омазняват след употреба.

За да ви се получат добре палачинките е важно да изчакате, докато повърхността за готвене се загрее достатъчно.

  1. Добрата температура за готвене наистина важна за получаването на добра текстура.
  2. За изливане на сместа се препоръчва и използването на мерилен черпак. Това помага за получаването на еднакъв размер палачинки, както и да се избегне преливане.
  3. След това използвайте инструмента за разстилане на сместа, който ще ви помогне да получите по-добра форма и дебелина на палачинките.
Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар