Употребата на влагоабсорбатор е едно от най-добрите решения за борба с влагат. Това страхотно устройство е предназначено за намаляване на влажността в помещението, в което се намира.

Това не е луксозен аксесоар, а ефективен и ефикасен начин за предотвратяване и и предотвратяване на здравословни проблеми, както и за защита на домовете ни от влага и мухъл.

Нашият избор за най-добри влагоабсорбатори

В тази публикация ще ви представим необходимата информация за избор на влагоабсорбатор и класация с най-добрите модели, които Ви препоръчваме. Можете да изберете този, който отговаря на вашия бюджет, както и според проблема с влажността, който имате във вашия дом.

1. Влагоабсорбатор Alecoair D23 CLASSY

Влагоабсорбатор Alecoair D23 CLASSY
Виж цената

Този влагоабсорбатор е добре оценен от потребителите, които вече са го закупили.  Без съмнение неговите сензори за влажност и допълнителни функции са от най-забележителните характеристики на уреда. 

Alecoair D23 CLASSY е с капацитет от 23 литра на ден, което го прави идеален за помещения от около 45 до 55 квадратни метра.

Разполага с резервоар за съхранение на вода с вместимост 4,5 литра. Когато е пълен, сензорите му ще го изключат автоматично.

Това е устройство работи доста безшумно като генерира максимум 44 децибела. В горната част има контролен панел с тъч бутони и екран с LED осветление. 

Сред множеството функции, които това оборудване предлага са: сушене на дрехи, пречистване, йонизация, автоматична работа, таймер, нощен режим и избор на желана влажност.

Трябва също да се отбележи, че има ефективен HEPA филтър, който премахва прах и поленови частици от въздуха, може да се сваля и мие.

Що се отнася до неговата преносимост, той разполага с дръжка, която ще Ви позволи да го местите там, където имате нужда от него.

2. Влагоабсорбатор AlecoAir D35 KOSMO

Влагоабсорбатор AlecoAir D35 KOSMO
Виж цената

AlecoAir D35 KOSMO е сред фаворитите в нашия списък и е чудесна опция за покупка. 

Една от най-важните му характеристики освен функцията като влагоабсорбатор е, че той има достатъчен капацитет за филтриране на въздуха, улавяйки 95% от частиците до 0,03 микрона, благодарение на своя HEPA филтър. Улавя прах, бактерии, цветен прашец и други частици, летящи свободно във въздуха. Това е модел, подходящ за предотвратяване на алергии.  Освен това можете да сваляте и миете филтъра. 

AlecoAir D35 KOSMO разполага филтрираща система, която помага за намаляване или пълното премахване на лошите миризми.

Неговия капацитет на изсушаване е до 35 литра вода на ден, като перфектно контролира влажността на помещения до 110 квадратни метра.

В горната му част ще намерите абсолютно интуитивен контролен панел, с който можете да избирате различните функции за работа, както и можете да изберете всяка от деветте му скорости.

Той разполага с автоматична система за изключване, в случай че 5,5 литровият резервоар за вода се напълни.

Несъмнено това оборудване е много компактно, леко и изключително безшумно, като работи под 45 dB.

С мощност от 420 W, това устройство може да се счита с ниска консумация, което го прави един от най-добрите влагоабсорбатори.

3. Влагоабсорбатор Turbionaire SENSO 20

Влагоабсорбатор Turbionaire SENSO 20
Виж цената

Turbionaire SENSO 20 е с несравнимо съотношение цена-качество, което го прави един от най-продаваните модели в интернет. 

Той е компактен и лек, но независимо от това е в състояние да улови до 20 литра вода на ден, която се събира в неговия 4 литров резервоар.

Характеристиките му го правят идеален за поддържане на балансирана влажност в помещения до 35 квадратни метра.

Ако съдим и по цената му, няма съмнение, че това е един от най-добрите модели по отношение на съотношението цена/качество.

4. Влагоабсорбатор AlecoAir D12 HOME

Влагоабсорбатор AlecoAir D12 HOME
Виж цената

Този модел от среден клас е подходящ за тези, които не искат да харчат прекалено много.

Влагоабсорбатор на марката AlecoAir е ефективен за премахване на излишната влага от всяка стая с размери до 18 кв.м. Но не се ограничава само до това, тъй като е и отличен уред за сушене на дрехи.

Независимо от функцията, която ще изберете, това устройство се откроява с ниската си консумация на енергия, тъй като изразходва повече от 200W. AlecoAir D12 HOME е безшумен, тъй като шумът, който произвежда, достига само 40 децибела. Следователно може да се счита за икономичен и тих модел. Също така, тежи само 10,5 килограма, което го прави лесен за местене и транспортиране. 

В горната част има цифров екран, който ще Ви покаже каква е влажността в стаята.

В допълнение, той е с въздушен поток от 100 м3/ч и капацитет за изсушаване от 12 литра за 24 часа. Това гарантира максимална ефективност при контролиране на влажността в средно големи стаи.

Що се отнася до капацитета на събиране, това устройство разполага с 1,9 литра резервоар. Можете да го премахнете за по-лесното му изпразване и почистване.

5. Обезвлажнител на въздух Delonghi Dеx 16

Виж цената

Delonghi Dеx 16 има система за филтриране на въздуха с двойно действие, базирана на технологията за био-сребърни йони, която намалява наличието на бактерии, прах, цветен прашец и мухъл във въздуха.

Този модел на De’Longhi е идеален за всички, които не могат да имат сушилня в дома си няма къде да сушат дрехите си. Това е така, защото има автоматичен режим за перфектно сушене на дрехите.

Има прозрачен 2,1-литров резервоар, така че можете да видите нивото на събраната вода и да го изпразните, когато Ви е най-удобно.

Неговите 290 W мощност позволяват да се елиминират до 16 литра вода във въздуха на ден, идеален за помещения до 40 квадратни метра, а ниското ниво на шум го прави подходящ дори за спални.

6. Влагоабсорбатор Star-Light DHM-2044WF

Влагоабсорбатор Star-Light DHM-2044WF
Виж цената

Според цената и предлаганото качество, моделът Star-Light DHM-2044WF има широк набор от функционалности, които го правят един от най-продаваните на пазара. 

Първото нещо, което трябва да се подчертае са програмите за контрол на влажността. С капацитет на изсушаване до 20 литра за 24 часа той е идеален за поддържане на идеалната влажност на въздуха в помещения до 35 квадратни метра.

Star-Light DHM-2044WF има светлинна система за предупреждение, която ще Ви сигнализира, когато 3 литровият резервоар се напълни.

7. Влагоабсорбатор Inventor EVA ION PRO EP3-WiFi16L

Inventor EVA ION PRO EP3-WiFi16L
Виж цената

Inventor EVA ION PRO без съмнение е един от най-добрите модели на средна цена. 

На първо място трябва да се отбележи, че това е устройство, чиято мощност от 240W позволява ежедневно премахване на до 16 литра влажност. 

С него можете да държите под контрол желаното от вас ниво на влажност във помещения до 40 квадратни метра.

Неговият 3-литров резервоар за вода му осигурява среден капацитет в сравнение с другите предлагани модели на пазара. 

Страхотно е, че този модел идва с връзка за постоянен дренаж благодарение, на която ще се сбогувате с процеса на непрекъснато изпразване на резервоара.

Що се отнася до системата за филтриране на въздух, Inventor EVA ION PRO разполага с HEPA филтър, който може да се сваля и мие.

Едва ли ще го забележите, когато работи, тъй като генерира около 37 децибела, докато поддържа стаята Ви без излишна влажност.

При всички тези характеристики няма съмнение, че това е един от най-добрите модели в момента.

Ползи от употребата на влагоабсорбатор

Изключително важно е да знаете ползите от наличието на влагоабсорбатор у дома. Въпреки, че името подсказва цялостната идея на уреда, за да премахнем всякакви съмнения, ще опишем предимствата му по-подробно.

Подобрява качеството на въздуха

Наличието на висока влажност у дома доста често се превръща в здравен проблем. Доста хора не обръщат достатъчно внимание, но натрупването на влага, прах, косми от домашни любимци и мухъл са няколко от причините за алергии и дихателен дискомфорт.

Едно от предимствата на обезвлажнителя е, че намалява нивата на влажност в помещението и възможните последици, тоест образуването на мухъл и бактерии. По този начин жилището се превръща в добра и здравословна среда за живеене.

Подобрява здравето на дихателната система

При по-ниска влажност дихателната ни система се подобрява. Това е още по-изразено при хора, които имат здравословни проблеми, като астматици, тъй като акарите и мухълът могат да доведат до развитие на респираторни заболявания.

Предотвратява кожни проблеми

Влагата може да доведе до алергии и други кожни проблеми. Това устройство ще помогне за предотвратяването им.

Премахва лошите миризми

Кондензът по прозорците и лошите миризми обикновено се образуват вследствие на прекомерна влага в стаята. С употребата на такова устройство ще създадете по-добро усещане за благополучие у дома.

Предотвратява появата на петна от влага по стените

Обикновено, когато жилището се затопли през деня, влагата се изпарява и остава във въздуха. Но когато започне захлаждане отново през нощта, влагата образува конденз върху студени повърхности като прозорци, стени, тавани и др. Тази кондензация е това, което всъщност причинява влажни петна. Така че, ако имате проблем с влажността по стените, трябва да знаете, че влагоабсорбатор е решението, тъй като това устройство ще абсорбира излишната влага във въздуха.

Улеснява сушенето на дрехите

Много жилища имат лошо вентилирани пространства. Поради тази причина влажността се повишава и често дрехите придобиват лоша миризма. В този смисъл, употребата на влагоабсорбатор помага за по-доброто им изсушаване и служи като сушилня за дрехи.

Спестява от отопление

С по-малко влага във въздуха, не става много студено в помещението и не е необходимо отоплението да бъде включено за дълго. Това оказва влияние на сметките за електричество в края на месеца.

Малък и компактен уред

Голяма част от предлаганите влагоабсорбатори на пазара са малки, леки, безшумни и компактни. Това улеснява пренасянето им от едно място на друго и не заемат много място.

изсушител за въздух

Ръководство за покупка на влагоабсорбатор

Когато търсите уред за премахване на влагата е добре да обърнете внимание на някои фактори, които ще Ви помогнат в избора на подходящия за вас модел.

Квадратурата на помещението, в което ще се използва

Преди да закупите един или друг модел, изчислете площта, в която ще го използвате, за да знаете каква мощност и капацитет на извличане ще са нужни.

Площта на помещението се измерва в квадратни метри и се получава след умножаване на дължината по ширината. Например, ако вашата стая е дълга 5 метра и широка 4 метра, получената площ ще бъде 20 квадратни метра.

В описанието на продукта ще можете да намерите информация за обема вода, който може да бъде извлечен от въздуха за 24 часа. Вижте препоръчителния капацитет на изсушаване според площта на помещението.

  • За помещение до 20 кв.м.: устройство с капацитет на изсушаване между 6 и 12 литра на ден
  • За площ между 20 и 35 кв.м.: 12-18 Л / ден
  • За площ между 30 и 50 кв.м.: 18-25 Л / ден
  • За площ между 50 и 75 кв.м.: 25-30 Л / ден
  • За площ между 75 и 100 кв.м.: 30-50 Л / ден

Капацитет на резервоара

Тези устройства имат резервоар за събиране на водата. В зависимост от капацитета на изсушаване ще трябва да го изпразвате по-често или по-рядко по време на употреба. За средни пространства се препоръчва уред с минимум 2 литра резервоар.

Имайте предвид, че някои модели имат непрекъсната дренажна система, която насочва събраната вода към мивка или канал. Това е много практично, тъй като няма да се налага да изпразвате резервоара всеки път като се напълни.

Консумация на електроенергия

Като цяло тези устройства не са с много висока консумация на електроенергия. Като средна стойност на консумация може да вземем 500 вата.

Въпреки това, ако се притеснявате за разходите за електроенергия, потърсете модел от енергиен клас +++, който предлага намалена консумация. Имайте предвид, че някои устройства включват ECO режим, таймер и автоматично изключване, което избягва натрупването на ненужни разходи.

Филтри и йонизираща функция

Някои модели са едновременно влагоабсорбатор и пречиствател за въздух, тъй като имат различни филтриращи системи. Други включват йонизираща функция и дифузни здрави отрицателни йони, които помагат за премахването на прах, цветен прашец и бактерии.

Тези модели са идеални за страдащите от алергии, астма или други респираторни заболявания.

Преносимост и поддръжка

Ако идеята ви е да използвате влагоабсорбатора в различни помещения, изберете модел, който е лек и преносим. Добър вариант са тези, които са по-леки и имат колела и дръжки за носене.

За лесна поддръжка са препоръчителни моделите със сменяеми и миещи се филтри. А що се отнася до дизайна, потърсете уред с дизайн и цвят, които да отговарят на стила на вашия дом.

Ниво на шума

Нивото на шума на тези уреди варира между 30 и 65 dB. Ако сте от хората, които не търпят шум или, ако възнамерявате да го използвате през нощта, потърсете оборудване, което генерира по 40 dB шум.

Заключение

Покупката на влагоабсорбатор може да се счита за страхотна инвестиция, ако вземем предвид важните му предимства. Той не просто изсушава въздуха във вашия дом, но и е добър съюзник на здравето и благосъстоянието. Имайте това предвид, ако все още се двоумите!

Често задавани въпроси

За какво се използва влагоабсорбатор?

Това е устройство, което извлича влагата от въздуха в помещението и я събира в резервоар. По този начин подобрява качеството на въздуха, улеснява сушенето на дрехите и предотвратява появата на петна по стените.

Колко дълго трябва да използвате изсушител за въздух?

Това зависи от мощността и капацитета на изсушаване на уреда, размера на помещението и процента на влажност във въздуха. При нужда, влагоабсорбаторите могат да работят денонощно без проблеми.

Може ли да се използва за сушене на дрехите?

Да, повечето модели включват функция за сушене на дрехи. 

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар