С наличието на добро газово барбекю ще можете лесно да приготвяте скара не само лятото, но и през цялата година. Много от водещите марки на пазара предлагат модели както на пропан, така и на природен газ. Определено скарите с пропан са най-популярни, защото използват газова бутилка, което ги прави лесно преносими. Има газови барбекюта, които предлагат възможността за използването на природен газ, но те трябва да бъдат свързани към газовата линия.

Много от най-добрите газови барбекюта на пазара имат цена под 1000 лева. Разгледайте различните модели и обмислете, какво точно ви трябва, за да изберете най-доброто за вашия бюджет. Решете дали Ви трябва малко преносимо барбекю или голямо с повече горелки, странични рафтове и др. Също така проверете и по-скъпите модели, възможно е да намерите тези скари на разпродажба.

Друго, в което трябва да сте сигурни при избора си е гаранцията. Търсете модел с дълъг живот и устойчиви материали, предлаган с дълга гаранция. Така ще се чувствате по-сигурни, когато платите голяма сума пари за продукта.

Лесното палене и преносимост също са важни неща, на които трябва да обърнете внимание. За да научите повече как да направите своя избор сме Ви подготвили секция, която можете да намерите по-долу в тази публикация.

Нашия избор за най-добрите газови барбекюта

Намерите най-доброто газово барбекю за вашето семейство, разгледайте моделите, които сме добавили в нашия списък за най-добрите газови барбекюта.

1. Газово Барбекю ENDERS BOSTON BLACK 3K Turbo

Газово Барбекю ENDERS BOSTON BLACK 3K Turbo

Виж цената

Ако обичате барбекюта на газ, този модел със сигурност ще Ви допадне. Решетката му от неръждаема стомана е разположена над специално изработени дефлектори, за да се избегне капенето върху горелките. Те могат да се отстранят, за да бъдат почистени лесно и удобно. Освен това от долната страна на барбекюто се намира подвижна тава за мазнините, която също се почиства без никакви трудности.

Като става въпрос за почистване и удобство, ENDERS са помислили за това и са добавили широки странични рафтове, които са в голяма помощ при приготвянето на храната.

ENDERS BOSTON BLACK 3K Turbo разпределя топлината равномерно благодарение на три горелки разположени между предната и задната част на грила. Запалването става посредством пиезо запалване от командния бутон, а шкафа може да побере 5 кг. газова бутилка.

2. Преносимо Газово Барбекю ENDERS URBAN PRO

Газово Барбекю ENDERS URBAN PRO

Виж цената

Газово Барбекю ENDERS URBAN PRO е едно от най-добрите преносими барбекюта на газ, което можете да намерите на пазара. Моделът е достатъчно малък, за да бъде лесно пренесен, където пожелаете. Въпреки това той предлага добра площ за готвене 48 x 32 см. Налични са две горелки, които могат да бъдат захранвани с газова бутилка или с газов пълнител.

Капакът е оборудван с термометър, който предпазва от вятър и се грижи за постоянната и равномерна температура при готвенето на храната. А страничните рафтове са добавени, за да имате достатъчно място.

Това барбекю на газ се препоръчва за двойки или семейства, които не разполагат с много място или предпочитат преносимите модели. Имайте предвид, че лесно се почиства и идва с 24 месеца гаранция.

3. Газово барбекю Activa Toledo 200 – 2 пламъка

Газово барбекю Activa Toledo 200

Виж цената

Activa Toledo 200 е още едно добро газово барбекю. Това е производител на качествени скари с дългогодишен опит. Този модел не е изключение и се превръща в едно от любимите газови барбекюта на много хора по света.

Моделът Toledo 200 е с емайлирана скара от две части и две горелки от неръждаема стомана удължена издръжливост. Капакът е оборудван с термометър благодарение, на който може да бъде поддържана необходимата за готвене температура.

Площта за готвене е 43 x 39 см, като този модел е снабден и с подгряваща решетка от неръждаема стомана, на която да поддържате готовата храна топла за по-дълго време.

Двете решетки на скарата са произведени от чугун и са емайлирани. Те не само загряват добре, но и не позволяват на храната да залепва. Също така моделът разполага с тава за събиране на мазнените отделени от храната, докато готвите. След като приключите можете да я отстраните и почистите, за да поддържате хигиената на добро ниво.

Горелките се запалват бързо и лесно, благодарение на пиезозапалване вградено в копчето на барбекюто. А що се отнася до страничните рафтове, те ще осигурят достатъчно допълнително пространство за продуктите и подправките Ви.

Размерите на Activa Toledo 200 са 107.5 х 51.5 х 107 см. Това барбекю на газ не е сглобяемо, но четирите монтирани колела позволяват лесното му предвижване, двата от, които се заключват, за да бъдел неподвижно. Определено те са от голяма полза, ако го съхранявате на далеч.

4. Газово Барбекю ENDERS SAN DIEGO 3

ENDERS SAN DIEGO 3

Виж цената

Още едно качествено барбекю на газ от производителя ENDERS, но за разлика от предишния това е модел с три горелки. SAN DIEGO 3 предлага отлично качество и високо ниво на преживяване.

Смеем да кажем, че ENDERS са взели основните характеристики от по-големите модели и са ги съчетали в едно компактно газово барбекю, който все пак да има достатъчно мощност. Площта за готвене е 50 x 33 см, като решетката е от емайлирана стомана, която се нагрява равномерно от всички страни.

Всъщност това газово барбекю загрява много бързо и е подходящо за печене на всякакъв вид месо. Какво и да е любимото Ви: пържоли, кюфтета, ребра, пилешко и др. Всичко ще бъде равномерно сготвено и сочно.

И трите горелки на ENDERS SAN DIEGO 3 са от неръждаема стомана, висококачествени тръби с дълготраен живот. Те не са типичните тръби на горелки, те няма да ръждясат бързо или да се повредят и да изпускат газ. Те са специални, за да издържат дълго, като активно ограничават ефектите на ръждата.

Въпреки, че е с три горелки, SAN DIEGO 3 е лесно преносим. Предлага се с две разумно оразмерени рафтове от двете страни за по-удобно приготвяне на храната.

Емайлираният решетка гарантира перфектни резултати от грила, а почистването ѝ е като детска игра. Освен тази решетка, моделът е оборудван и с хромирана стойка за затопляне на храната, а запалването е автоматично и безопасно.

ENDERS SAN DIEGO 3 няма наличен газов котлон, като при други по-скъпи модели. Макар и понякога да е доста удобен, разликата в цената ще Ви накара да осъзнаете, че това не е причина, за да се откажете от модела.

5. Газово барбекю LANDMANN – Страничен котлон

барбекю на газ

Виж цената

За всеки, който иска да си купи газова скара, но няма голямо пространство препоръчваме това газово барбекю с две горелки от LANDMANN.

Този модел е с общи размери 54 х 98 см. и има устойчива конструкция. С площ за готвене 48.5 x 37.5 ще имате достатъчно място да печете кюфтета, пържоли и др.

Освен това този модел предлага страничен котлон, на който можете да приготвяте сосове, супи и др. Капака има прозорец, който да използвате като проверявате храната по време на готвене. Също така разполага с удобна система с пиезо запалване и две колела за лесно придвижване на скарата.

6. Барбекю на газ LANDMANN, 4 горелки

LANDMANN, 4 горелки

Виж цената

Много хора не обръщат внимание на естетиката, но за нас това е нещо важно. Този модел от LANDMANN едно от най-добре изглеждащите барбекюта на газ. Има добре изградена конструкция, като всички елементи като врати, панели и рафтове са подравнени отлично.

Това е голям модел, които може да се използва за домашни цели, както и за заведения и ресторанти. Произведените от чугун решетки спомагат за осигуряването на тези автентични марки на скара.

Освен четирите стоманени горелки, които се запалват автоматично с пиезо запалване, скарата е снабдена с допълнителен, страничен котлон. А за да може храната да остане сочна, това газово барбекю има емайлиран двустенен капак с вграден термометър.

избор на газово барбекю

Защо да купите газово барбекю?

Няма да влизаме в подробности кое барбекю е по-добро, дали това на дървени въглища или на газ? Истината, е че и двете са добри, всяко с неговите предимства и недостатъци. Много хора предпочитат барбекюто на газ поради няколко причини. То се загрява и се охлажда по-бързо и едно от най-важните неща, е че бъркотията е по-малка. Контролирането на пламъка става посредством просто завъртане на копче, което е голямо улеснение за много хора.

Също така на пазара съществува богат избор на газови барбекюта. Предлагат се модели с до шест нагревателя, а някои дори имат и страничен газов котлон преназначен за различни цели (затопляне на храната или готвене на тиган). Може да намерите газово барбекю с лава камъни, както и с осветени бутони за ваше улеснение в тъмнината.

Избор на газово барбекю

Изборът на газово барбекю не е нещо сложно, но големия избор може лесно да Ви обърка. Последните няколко години се появиха много производители, които предлагат все повече и различни функции. Вижте най-важните фактори, на които да обърнете внимание при избора на газово барбекю.

Зоната за готвене

Зоната за готвене е едно от най-важните неща, затова трябва да проверите размерът ѝ. Като цяло изборът Ви ще зависи от това как ще употребявате барбекюто. Ако сте малко семейство изборът на модел с зона за готвене с размери 40 х 50 см. ще е идеален за вас. За по-големи семейства и приготвянето на храна за повече хора препоръчително е да е с размер от поне 90 х 40 см.

Броят на нагряващите зони

Също така трябва да знаете, че газовите барбекюта се предлагат с различен брой нагреватели. Естествено, колкото повече са те толкова по-скъпа ще е скарата. В случай, че бюджета Ви е нисък, най-добре ще е да купите газово барбекю с 2 или 3 нагревателя, но ако можете да си позволите по-голямо тогава не му мислете.

Както споменахме по-рано броят на хората, за които се готви също е от значение. Ако приготвяте храна за четирима души, газово барбекю с две нагряващи зони ще е напълно достатъчно. Готвенето за шест до осем души е добре да бъде на газово барбекю с три зони. А ако планирате готвене за повече хора Ви препоръчваме да купите модел с пет или шест нагряващи зони.

Общия размер на барбекюто

Като правите вашия избор трябва да проверите общия размер на барбекюто в разгънато положение и мястото, където планирате да го използвате. Като мярка за безопасност бъдете сигурни, че ще оставите поне два метра разстояние от всички възможни запалими материали. Това също ще Ви гарантира, че ще имате достатъчно място след разпъването на страничните рафтове.

газови барбекюта мнения

Разпределението на топлината

Изберете газово барбекю, което позволява правилното разпределение на топлината. Трябва да е добре проектирано, за да може да се загрява изцяло. Съществуват модели, които нагряват повече едната страна, което води до неравномерно разпределяне на топлината. Така енергията от изразходената газ се губи, което несъмнено води и до по-големи разходи.

Материали

Качественото барбекю на газ е произведено от здрав материал, за да бъде устойчиво и дълготрайно. Моделите произведени от алуминий са доста издръжливи, задържат повече топлината и позволяват равномерното ѝ разпределение. Най-често срещани са газовите барбекюта произведени от неръждаема стомана. Те издържат на много висока температура, устойчиви са на ръжда и поддържат страхотен външен вид за дълго време.

Безопасност

Изборът на качествено барбекю на газ не само ще Ви гарантира дългият му живот, но също вашата и безопасността на близките Ви. Важно е моделът да е стабилен, за да може да предотврати възможността накланяне и евентуално преобръщане. При възможност не купувайте модел с остри решетки, ъгли и ръбове.

Дръжката трябва да осигурява достатъчно разстояние, така че ръцете Ви да не са близко до горещия капак. Също така всички знаем, че появата на пламъци е нещо нормално. Трябва да знаете, че колкото е по голямо разстоянието между решетките, толкова по-малко са продължителните пламъци.

Цена

Освен всичко друго, цената на газовото барбекю е също от голямо значение. Качествените модели обикновено са на по-висока цена. Но инвестирането в качествено барбекю на газ си заслужава. По този начин се спестяват допълнителни разходи за поддръжка и дори скорошната му подмяна. Обмислете бюджета си, и ако не е висок е за предпочитане е да си купите малко газово барбекю с гарантирано качество пред по-голям модел за същите пари, но с по-лошо качество.

Винаги правете добро проучване преди да направите вашата покупка. Сравнете цените на различните модели предлагани от различните търговци. Така ще имате възможността да намерите възможно най-добрата оферта за газовото барбекю, което сте харесали.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар