В нашето ръководство искаме да Ви представим 10 от най-добрите перални със сушилня, които са много удобни за използване не само за в къщи, но и за малки апартаменти и вили. Също така ще Ви запознаем с предимствата да притежавате пералня със сушилня и защо да изберете такъв уред.

А в края на самата статия, ще научите важните фактори, на които трябва да обърнете внимание, когато търсите пералня със сушилня.

Нашия избор за най-добрите перални със сушилня

Ако живеете в малък апартамент или Ви предстои преместване в малко жилище, най-вероятно ще Ви трябва комбинирана пералня със сушилня. На пазара ще откриете много възможности за избор с различни функции. Затова Ви предлагаме да разгледате десетте модела, които сме избрали за най-добрите перални със сушилня.

1. Пералня със сушилня Bosch WDU28540EU

Пералня със сушилня Bosch
Виж цената

За някои потребители цената на тази пералня със сушилня Bosch ще е висока, но определено моделът заслужава да бъде разгледан. Барабана е с капацитет 6 кг. за комбинирано пране и сушене.

При единична функция пране, може да събере 10 кг. дрехи. Също така има скорост на въртене 1400 оборота. Този размер е напълно достатъчен за четиричленно семейство.

Технологията ActiveWater Plus се грижи за пестенето на ресурси. Вградени сензори претеглят количеството дрехи и определят точното количество вода, енергия и времетраене на цикъла. Затова тази пералня със сушилня е оценена с енергийна ефективност Клас А.

Разнообразие от програми и опции са на разположение, за да задоволят нуждите на потребителя. Ако пък бързате може да изперете вашите дрехи само за 15 минути.

Сушенето с тази машина е доста удобно, тя се справя с лекота при товар от 6 кг дрехи. Благодарение на интегрирани сензори, машината проверява дали дрехите Ви са напълно сухи.

Този модел на Bosch не работи шумно, така че няма да дразните съседите от долния етаж.

2. Пералня със сушилня MIELE

Виж цената

Както знаете Miele е един от най-скъпите производители на домашни електроуреди. Тази пералня със сушилня не е изключение, но идва с гаранция за качество от гарантирана марка.

Miele използва специални сензори за автоматична настройка според зареденото количество дрехи. Технологията Fuzzy Logic автоматично изчислява тежестта и обема на дрехите, като това води до използването на по-малко вода и електроенергия. Грижи се не само за спестяването на вашите пари, но и за планетата.

Освен 17-те налични програми за пране и 4-ри на сушене потребителите имат възможност за добавяне на допълнителни програми посредством компютър.

Пералнята е със специален осветен барабан тип пчелна пита. Това е шестоъгълна изваяна повърхност, която позволява дори най-деликатните дрехи да се плъзгат и това намалява мачкането на дрехите.

Капацитетът на зареждане при пране е 7 кг., а при сушене 4 кг, което можем да наречем недостатък за модела. Но като се има предвид безупречното качеството на продукта, предлаганите функции и максималната скорост от 1600 оборота, тази пералня със сушилня е една от най-добрите на пазара.

Предлага се от Miele България с 25 месеца гаранция, ако я купите от Емаг.

3. Пералня със сушилня Samsung WD90N740NOA/LE

Виж цената

Тази пералня със сушилня Самсунг е от гамата ecobubble. Това е доста добре проектиран модел, който няма да подведе очакванията Ви от корейския производител.

Samsung WD90N740NOA/LE със стилния си вид е подходяща за комбинация, както с класически, така и с модерно елегантни кухни. С безупречната работа на пералнята, Самсунг опровергават твърденията за ненадеждност на комбинираните перални със сушилня. Те са намерили баланса и са проектирали успешен продукт, който гарантира качествени резултати.

С доста тиха работа на двигателя и максимална скорост на въртене от 1400 оборота в минута. Освен 14-те програми за изпиране е налична и бърза 15 минутна програма. Ако сте забравили някоя дреха не е нужно да чакате за следващия цикъл. Допълнителната врата Add Wash Ви позволява да добавяре дрехи по всяко време, независимо от причината.

Капацитета 9 кг за пране и 5 кг за сушене на тази пералня със сушилня също не е за подценяване. Само за 3 часа дрехите Ви ще бъдат изпрани, изсушени и готови за носене.

Планирайте прането от вашия смартфон с помощта на приложението Q-rator и опцията на пералнята QuickDrive. Разгледайте препоръките и изберете оптималното време за изпиране на дрехите според типа на текстила.

Нагревателя на пералнята е керамичен с антиадхезивно защитно покритие, което намалява натрупването на варовик и удължава живота му. Това гарантира безупречната работа на машината и добрите резултати за по-дълго време.

4. Пералня със сушилня Slim LG F2J6HM0W

Виж цената

LG е една от най-популярните марки в света. Те не произвеждат само перални със сушилни. Производителят предлага на пазара хладилници, съдомиялни машини, микровълнови фурни и много други. Всичките им продукти предлагат добро качество, естетика и дизайн. Тази пералня със сушилня Slim LG F2J6HM0W освен, че не е изключение тя се предлага на много добра цена.

Пералнята е с добър дизайн и лесна за употреба. Не предлага функциите и възможностите, които можете да намерите при по-скъпите модели, но за пералня със сушилня на ниска цена LG се представя великолепно.

Имате възможността да избирате между 14 програми за пране и една бърза 30 минутна програма. Както наличието на различни видове настройки за пране, същото важи и за сушилнята, която също има различни настройки. Налични са 5 нива на центрофугиране с максимална скорост на въртене 1200 оборота в минута.

Капацитетът за пране е 7 кг и е налично автоматично изчисляване на обема. При функция сушене е капацитетът е 4 кг. С тези технически спецификации тази пералня със сушилня е подходяща за двойки или малки семейства.

Освен, че работи тихо моделът от LG предлага автоматизирано пране и изсушаване без да се налага допълнителна настройка от ваша страна между двата цикъла.

5. Пералня със сушилня Whirlpool FWDG96148SBS

Whirlpool FWDG96148SBS
Виж цената

С избора на тази пералня със сушилня Whirlpool FWDG96148SBS няма да сгрешите. Размерите ѝ не са прекалено големи, като може да се побере в повечето малки домове и помещения. Сребристия и елегантен дизайн е подходящ за съвременното обзавеждане на всяко домакинство.

Моделът FWDG96148SBS от Whirlpool разполага с мотор, който осигурява до 1400 оборота в минута, което е достатъчна скорост, за да бъде добавена в нашата класация с най-добрите перални със сушилня. Освен това капацитетът е доста добър. При функция пране 9 кг, а при функция сушене можете да поставите само 6 кг. Причината за по-малкия капацитет е затрудняването и неправилното изпаряване на влагата в случай, че сте заредили голямо количество дрехи.

В случай, че искате да перете ще имате възможност да избирате от 12 програми, възможност за отложен старт, комбинирано пране и сушене, както и бързо пране до 30 минути.

Тази пералня със сушилня Whirlpool FWDG96148SBS е с енергиен клас А, така че можете да използвате през целия ден. А шумът е толкова минимален, че ще му обърнете някакво внимание.

Много производители на комбинирани перални със сушилня не инвестират в производството на по-тихи модели. Безспорно тихата машина е за предпочитане особено, ако живеете в малко жилище, където звукът се пренася много по-лесно.

6. Евтина пералня със сушилня Indesit Innex XWDA 751480X

Евтина пералня със сушилня Indesit Innex XWDA 751480X
Виж цената

Indesit Innex XWDA 751480X е евтина пералня със сушилня, но според съотношението цена/качество си е оферта, която не е за изпускане. Тя е със капацитет 9 кг за пране и 6 кг за сушене и върши страхотна работа при двете функции.

Употребата на пералнята е доста интуитивно, като предлага множество от предварително зададени програми. Те са 16 програми за пране и 12 за сушене.

Тази комбинирана пералня със сушилня се представя особено добре с комбинирането на пране със сушене. Времето за сушене се намаля значително благодарение на максималната сила на въртене, която е 1400 оборота в минута. Което оставя дрехите почти сухи след центрофугирането им.

Въпреки това, машината не харчи много електричество и работи доста тихо, в сравнение с много други модели.

7. Пералня със сушилня Hotpoint AQD970D49

Hotpoint AQD970D49
Виж цената

Hotpoint AQD970D49 е пералня със сушилня с капаците за изпиране на 9 килограма и капацитет за изсушаване на 6 кг. Достатъчно голяма, за да задоволи нуждите на цялото семейство.

За семействата с малки деца е доста удобна програмата бебе, която е предназначена за грижата на бебешките дрехи и гарантира перфектни резултати дори при пране на по-ниска температура.

Използвайки сензорната система за сушене ще имате възможността да избирате остатъчната влажност в дрехите. Така може да ги оставите по-влажни в случай, че искате да изгладите ги веднага след пране. В зависимост от случая, можете да предпочетете функцията „Готови за носене“. Така дрехите Ви ще са достатъчно сухи и ще можете да ги облечете веднага след изваждането им от пералнята.

Въпреки, че е една от евтините модели в нашия списък, Hotpoint AQD970D49 е оборудван с инверторен мотор, който работи доста тихо. Работата с интерфейса на пералнята е лесна. Интуитивно управление с тъчскрийн и LCD дисплей.

8. Пералня със сушилня Beko HTV8716BWST

Пералня със сушилня Beko HTV8716BWST
Виж цената

Ако сте почитател на марката Beko и имате нужда, както от пералня така и от сушилня, този модел ще изпълнява двете задачи.

Това е машина, която е в предлага функция пране до 8 кг дрехи или комбинирано пране със сушене до 5 килограма дрехи. Автоматична система за регулиране открива точно колко вода е нужна. По този начин пералнята постига оптимални резултати с минимално количество вода и електроенергия.

Ако живеете в малък апартамент или планирате поставянето на пералнята в кухнята, тогава Ви трябва нещо тихо. На никой няма да му хареса шумен уред в кухнята по време на вечеря. Затова производителят е интегрирал инверторен мотор ProSmart, с който шумът е доста по-малък и няма да Ви безпокои.

Естествено, че като комбиниран уред 2 в 1 не предлага толкова програми, колкото можете да намерите при два отделни уреда. Има само няколко настройки за сушене, но те с напълно достатъчни за основното сушене на дрехите.

От друга страна машината предлага доста удобни програми и технологии за пране.

Aquafusion технология се грижи за минималното използване на перилен препарат, което води до спестяване на пари, като не намаля ефективността при изпирането на дрехите.

Друга добра технология е „Анти гънки“, разделя цикъла на различни бавни движения, като по този начин не позволява на дрехите да се мачкат прекалено много.

Тази пералня със сушилня от Beko е включена в новата гама домакински уреди оборудвани с технологията HomeWhiz. Това е възможността да контролирате уредите си използвайки компютър, смартфон или таблет посредством Bluetooth връзка. А функцията Wash & Wear ще Ви позволи да изперете и изсушите 1 килограм дрехи само за 60 минути.

9. Пералня със сушилня LG F4DN409S2T

Пералня със сушилня LG F4DN409S2T
Виж цената

Ето още една пералня със сушилня от марката LG, която има достатъчно настройки, за да може да изпере дрехите. Може да премахне почти всички петна от работното Ви облекло, кърпи, покривки, освен тези, които се нуждаят от химическо чистене.

Не е необходимо да поставяте дрехи в друг уред за сушене, тъй като LG F4DN409S2T ще ги изсуши веднага след прането.

Ако нямате време или трябва да излезете спешно и искате да изперете дрехите си, това не е проблем. Тази пералня със сушилня LG F4DN409S2T предлага функция за изсушаване веднага след като цикъла за пране приключи. Тоест не е нужна никаква намеса от ваша страна. Това разбира се е идеален вариант за всички, които не обичат да прекарват дълго време затворени вкъщи.

Това е един от моделите с добър капацитет, който е 9 килограма за опция пране и 5 килограма за комбинирано или сушене.

Технологията с пара елиминира 99,9% от алергени, като акари, които могат да причинят алергии или проблеми с дишането. Също така уреда е от семейството ThinQ ™ на LG. Чрез Wi-Fi можете да свържете своя смартфон и да управлявате пералнята, както и да сваляте допълнителни програми.

Независимо от максималната скорост на центрофугата от 1400 оборота в минута, пералня със сушилня LG F4DN409S2T работи доста тихо и е от енергиен клас A.

10. Electrolux Dual-Care EW7W4684W

Electrolux Dual-Care EW7W4684W
Виж цената

Electrolux Dual-Care EW7W4684W е с капацитет за пране 8 килограма и сушене 4 килограма. Напълно достатъчно за 6 членно семейство. Това е пералня със сушилня предлагаща комбиниран цикъл (пране и сушене) само с едно зареждане на машината.

Производителя е свършил добра работа, като е конструирал модел без излишни функции и дейности. Като цяло имате всичко необходимо за доброто изпиране и изсушаване на дрехите си. Една от най-важните е бързата програма, с която ще успеете да изперете и изсушите дрехите си за само 60 минути. Освен това на разположение имате и 16 програми за пране и невероятните 12 за сушене. Не са много моделите, които могат да се похвалят с такъв избор на програми.

С технологията DualCare машината изчислява количеството заредени дрехи и автоматично настройва най-подходящата програма в момента. Според Electrolux това запазва цвета и мекотата на дрехите за по-дълго време.

Друга много добра функция, която тази пералня предлага е SteamCare. С помощта на пара, уреда намалява гънките по дрехите, свеждайки до минимум необходимостта им от гладене.

Впечатляваща е и максималната скорост на въртене 1600 оборота в минута, която е една от най-високите в нашия списък. Със система за балансиране и инверторен двигател пералнята няма да възпроизвежда шум над 76 dB, които се достигат единствено при функция центрофуга.

избор на пералня със сушилня

Предимства на притежанието на пералня със сушилня

Притежанието и употребата на две отделни машини за пране и сушене не е удобно за много домакинства. Главната причина за това е пространството, което заемат тези уреди. Това мотивира производителите да създадат комбиниран уред 2 в 1, пералня със сушилня.

Изборът на комбинирана машина Ви дава възможността да я инсталирате в малки пространства. Това е добър вариант, ако живеете в малък апартамент, където не можете да си позволите заемането на прекалено голямо пространство. Вместо това комбинирана пералня със сушилня ще Ви върши прекрасна работа без да се затрупвате с домакински уреди.

Спестявате пари

Освен, че заема по-малко пространство, комбинираната пералня със сушилня е и на по-ниска цена. Тоест, ако изберете да закупите комбиниран модел ще спестите пари в сравнение със закупуването на два отделни уреда.

Директно изсушаване

Повечето комбинирани перални със сушилни предлагат автоматични програми, които ще се погрижат за изпирането на дрехите, както и за тяхното изсушаване веднага след това. При много от моделите не е нужно да правите каквото и да било между двата цикъла. Затова машината се грижи напълно автоматично, което е много приятно и удобно.

Въпреки това, ако искате да използвате функциите по отделно, можете да изперете дрехите си и да ги изсушите на слънце. Ако имате такава възможност.

Ефективност

Последното нещо, което трябва да кажем, е че ефективността е доста подобна, ако не е напълно идентична с тази на отделните уреди. Не се наблюдава разлика по отношение на общите резултати, освен ако не говорим за някоя лошо комбинирана, некачествена пералня със сушилня. Много хора смятат, че комбинираната машина не е токова ефективна. Това съвсем не е така, тъй като ефективността е същата дори в някой случай по-добра.

Общо взето закупуването на комбинирана пералня със сушилня e отличен избор за хората, които живеят тясно жилище. В крайна сметка, когато говорим за ограничено пространство, това е единственият вариант след като искате удобствата на пералня и сушилня. С комбинираната машина получавате двете функции в един уред без да правите компромис нито с мощността, нито ефективността.

Избор на пералня със сушилня

Часове на ред правихме задълбочено проучване за да можем да създадем това ръководство на най-добрите перални със сушилня. Разгледахме различните функции и спецификациите на различните модели. Така подбрахме най-важните фактори, които са важни при избора на пералня със сушилня.

Функционалност

По принцип пералните със сушилня имат добър капацитет. Много от тях могат за перат 10 килограма и да изсушат до 6 килограма дрехи. В нашето ръководство Ви представихме машини с различен капацитет. Така не само изборът Ви ще бъде максимално улеснен, но и ще имате възможността да изразходвайте по-малко енергия.

Докато сравнявате различните модели обърнете внимание на възможността за пране на различна температура, програмите за пране и настройките на сушилнята.

Капацитет

Капацитетът на пералнята със сушилня зависи изцяло от големината на вашето семейство. В случай, че сте двойка, живееща самостоятелно, модел с 5-6 килограма обем ще е напълно достатъчен. Ако сте трима е най-добре да изберете пералня със сушилня с поне 8 килограма обем. За семейства с две или повече деца препоръчваме моделите с 9-10 килограма капацитет.

Както ежедневието, така и дрехите на всеки са различни. Ако перете голямо количество редовно, определено инвестицията в пералня със сушилня с голям капацитет си заслужава. От друга страна може да не перете много дрехи в момента, но ако планирате да увеличите семейството си в бъдеще е препоръчително да изберете по-голям модел. Инвестицията в пералня със сушилня е за дълго време, така че имайте това предвид.

При избора си също може да срещнете термини като „супер“ и „екстра“ и др. Така различните производители наричат своите модели с голям размер, но трябва да знаете, че това не е регламентиран стандарт. За да сте сигурни в капацитета на пералнята със сушилня трябва да проверите характеристиките на дадения модел.

Настройки за пране и сушене

Най-добрите перални със сушилня предлагат множество от настройки за пране, като ги изпират без да повреждат дрехите Ви. Например те имат програми за деликатни, нежни тъкани, синтетика, памук и програма за цветно пране.

От друга страна те трябва да изсушават напълно всякакъв вид дрехи. Всъщност някои перални със сушилня предлагат само една, две програми за сушене, докато други ще Ви позволят да настроите желаната от вас температура. Тази функция винаги ще е полезна, когато трябва да изсушите деликатни тъкани.

Максимална скорост на въртене

Максималната скорост на въртене е важен фактор при избора на пералня със сушилня. Трябва да знаете, че колкото по-висока е тя, толкова по-бързо дрехите ще изсъхнат. Като цяло, повечето предлагани модели на пазара са със скорост между 1200 и 1600 оборота в минута.

Енергийен клас

Всички домашни уреди получават енергийна оценка от A до G. Като цяло новите модели със сензори и автоматично изчисляване за изразходване на ресурси са по-икономични. Но като цяло разходите зависят от капацитета на пералнята и времето, което е необходимо на дрехите да бъдат изпрани. Ако търсите икономичен модел, изборът на машина със сензори принадлежащ от клас А+++ е най-изгодният вариант.

Ниво на шум

Ако планирате да използвате машината през деня и през нощта, трябва да сте сигурни, че моделът, който сте избрали не е много шумен. Разгледайте отзивите на потребителите закупили пералнята и проверете за оплаквания и препоръки.

Допълнителни функции

Всички перални със сушилня, които Ви представихме освобождават автоматично перилния препарат в определено от машината време. Също така те предлагат и функцията защита от деца по време на цикъл и екран, на който можете да следите прогреса на зададената от вас програма.

Автоматичните сензори за изчисляване на количеството вода според заредените дрехи е много добра функция. Но тя не се предлага от всички модели, а наличието ѝ се наблюдава при по-модерните перални със сушилня.

мнения за пералня със сушилня

Как работят пералните със сушилня?

Функцията „пране“ работи точно, както всяка стандартна пералня. Когато заредите мръсните дрехи и зададете избраната от вас програма, барабанът се изпълва с вода. След това машината добавя перилния препарат и накисва дрехите. С помощта на двигател барабанът се задвижва в една или друга посока, като машината влиза в същинския цикъл на пране. След известно време водата се оттича и пералнята влиза в режим на центрофуга.

Функцията „сушене“ работи, както сушилня с термопомпа. Принципа на работа е същия. Въздуха в машината се нагрява, което предизвиква изпаряване на водата от абсорбирана от дрехите. След това това следва охлаждане и получилият се конденз се превръща във вода, която след това се оттича.

Често задавани въпроси

Ето и някой най-често задаване въпроси на потребителите в интернет.

Какви видове дрехи мога да изпера и изсуша с комбинирана пералня със сушилня?

Ако сте закупили пералня със сушилня с много програми, които са предназначени за различни видове материи, може да се каже, че почти няма ограничения. Това включва деликатни, вълна, памук, синтетика, бельо, спортни дрехи и т.н.

Икономични ли са комбинираните перални със сушилня?

Една от главните причини за създаването на комбинирана пералня със сушилня е пестенето на енергия и пари. Въпреки това, ако наистина искате по-икономична машина изберете модел с енергиен клас А+++ или Energy Star. Този сертификат се присъжда само на машини, които са по-ефективни с изразходването на по-малко енергия. Също така, наличието на сензори за автоматично изчисляване на използваната вода и времетраенето на цикъла е признак за икономичност.

Шумни ли са тези уреди?

Комбинираните перални със сушилня могат да бъдат доста шумни, имайки предвид, че ще бъдат използвани в малки помещения. Двигателя на машината може да е доста шумен, ако тя не е произведена със специален тих мотор. Известен е факта, че машините с инверторен мотор са по-тихи. По-малко шум във вашия дом и по-малко безпокойствия за съседите.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар