Бързото напредване на технологиите доведе до значителното подобряване на мобилните приложения за превод. Тези инструменти могат да бъдат полезни, когато имате нужда да разберете съобщение на билборд, табела или съобшение. Всичко, от което имате нужда е мобилен телефон. Ако се намирате в такава ситуация можете да инсталирате едно от наличните приложения за преводач с камера. То ще свърши работата вместо вас, елиминирайки необходимостта от досадното писане.

Най-добрите преводачи с камера за iPhone и Android

Комбинацията от мобилни устройства и онлайн инструменти създават преводач с камера, който опростява сложната задача в ежедневието на много хора по света. Само с докосване на екрана или щракване на камерата вече можете да получите достъп до функция, която някога се е считала за привилегия, срещана само в научната фантастика. Можете лесно да изтеглите приложение и да получите достъп до най-добрите налични инструменти за преводач с камера. Продължете да четете, за да откриете кои опции са достъпни за вас.

1. Google Преводач

Преводач с камера - Гугъл

Гугъл преводач е сред първите приложения, които въведоха функцията за превод на съобщения с помощта на камерата на мобилните телефони. Това приложение е напълно безплатно и достъпно както за потребители на Android, така и за iOS и може да бъде изтеглено бързо и удобно от тази връзка за Android и тази за iOS.

Това приложение предлага различни опции за превод. Включва класическия превод на текст, при който въвеждаме съобщението и то се появява на желания език. То също така осигурява превод за гласови съобщения и два различни метода за използване на камерата за превод.

Първият метод позволява превод в реално време, където чрез фокусиране на камерата върху съобщението, преводът ще изглежда насложен върху изображението.

Вторият метод включва заснемане на съобщението и след това избиране на желаната част за превод чрез посочване с пръст. След това преводачът на Гугъл ще покаже подчертаното съобщение на избрания език.

2. Microsoft

Microsoft

Microsoft Translator е приложение за превод, което е създадено от компанията Redmond, за да ви помогне да разберете всяко съобщение на чужд език, което може да ви е трудно да разберете. Подобно на Google Преводач, това приложение позволява на потребителите да превеждат писмен текст и с камера. Microsoft Translator обаче едно предимство. Приложението позволява превод и на гласови разговори. Приложението може да бъде изтеглено от тази връзка за Android и тази за iOS.

За да използват функцията за превод с камера на Microsoft Translator, потребителите трябва първо да направят снимка на текста, който искат да преведат. След това те могат да качат изображението в приложението и съобщението ще бъде преведено перфектно на езика по техен избор.

3. Naver Papago – преоводач с искуствен интелект

Naver Papago - преоводач с камера

Naver Papago е приложение с много добър замисъл. То позволява на потребителите да превеждат текстови съобщения, аудио съобщения и чрез камерата. Приложението е невероятно удобно за потребителя и предоставя надеждни резултати за секунди, и при това напълно безплатно. Можете да изтеглите Naver Papago от тук за Android и тук за iOS.

За да преведете текст чрез изображение с Naver Papago, просто отворете приложението, щракнете върху иконата на камерата и направете снимка на текста, който искате да преведете. Приложението автоматично ще разпознае текста и ще покаже незабавен превод.

Има нещо, което трябва да знаете преди да го инсталирате. Приложението поддържа само 13 езика, включително корейски, английски, японски, китайски, испански, френски, виетнамски, тайландски, индонезийски, руски, немски и италиански.

4. Text Grabber

TextGrabber Scan OCR Translate

Google и Microsoft са доказани в превода, което затруднява успеха на всяко конкурентно приложение. TextGrabber обаче не отстъпва и предлага някои завладяващи функции, за да се разграничи от конкуренцията. Това включва силен акцент върху неговата способност за OCR, динамично извличане на данни с генериране на връзки и поддръжка на до десет езика в офлайн режим. Можете да го свалите от тук за Android и тук за iOS.

5. Scan & Translate: Photo camera – преводач с камера

 преводач с камера Scan & Translate: Photo camera

Силно препоръчваме да опитате Scan & Translate: Photo camera. Това изключително приложение поддържа над 90 езика за превод на всеки текст, заснет от камерата на вашия мобилен телефон.

Приложението е лесно за използване – просто качете изображението на текста за превод и изчакайте приложението да го прегледа и преведе. Приложението също предлага интересни функции като споделяне на превода с други приложения на вашия мобилен телефон.

Налично за потребители на Android тук, а потребителите на iOS могат да го изтеглят от тук.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар