Отзиви и ръководство за закупуване на съдомиялна за вграждане 45 см:

Докато някои хора продължават да мият чинии на ръка, доста от домакинствата в България редовно използват съдомиялна машина. Може да се каже, че миенето на ръка, сутрин, обед и вечер се превръща в пълен работен ден. Освен това чупим много повече чаши и други лесно чупливи съдове.

Когато става въпрос за екология, изглежда, че употребата на съдомиялна машина е по-малко вредно за околната среда.

Тези електроуреди консумират значително по-малко вода, средно 12 литра, докато при ръчното са нужни 42 литра. Това означава икономия на вода до над 80 %.

Що се отнася до консумацията на електроенергия, съдомиялната машина отново печели в сравнението. Необходими са около 1 kWh електроенергия на измиване с машината, докато загряването на водата, необходима при миенето на ръка около 2,5 kWh.

Следователно машинното миене е много по-икономично и екологично от ръчното, при условие че се използва правилно и не е заредена на наполовина.

Но този уред обикновено е обемист и се нуждае от доста пространство, което може да нямате в кухнята. В такъв случай е добре да изберете съдомиялна за вграждане 45 см.

Такъв тип електроуреди се предлагат от доста фирми, но тук ще споменем само няколко: Емаг, Технополис, Зора, Техномаркет и други.

За по големи кухни вижте 60 см модели с капацитет до 14 комплекта.

5 най-добри съдомиялни за вграждане 45 см

Направихме класация за най-добрите съдомиялни за вграждане 45 см предлагани в момента на пазара. Следователно можем да ви представим 5 уреда, които са приблизително в същия ценови диапазон. Ще можете да прочетете подробно описание на всеки уред, което ще ви помогне да направите своя избор.

1. Съдомиялна за вграждане 45 см Whirlpool WSIO3T223PCEX

Съдомиялна за вграждане 45 см Whirlpool WSIO3T223PCEX
Виж цената

Започваме с 45 см модел Whirlpool WSIO3T223PCEX, идеален за монтиране в кухни с малък размер. Разполага с вътрешно пространство за 10 комплекта, сгъваеми приставки в долната кошница и защита от протичане.

Справя се добре с измиването и сушенето, като има доста ниската дневна консумация на електричество и вода. Консумацията на енергия изчислена единичен цикъл е 0.74kWh. Както и средния разход на вода е около 9 литра, в зависимост от начина на употреба.

Също така, този модел предлага функция за отложен старт до 12 часа, както и опция за бързо миене (30 мин.). Има светлинен индикатор, който сигнализира за завършването на зададената програма. 

Технологията 6th sense автоматично усеща колко мръсни са съдовете и адаптира времето на цикъла и налягането на водата. Благодарение на това, почистването завършва с икономия до 50% на вода и време.

По време зареждане със съдова е възможно да се променя височината на горната кошница. Whirlpool WSIO3T223PCEX е включен в енергийния клас A ++.

2. Съдомиялна за вграждане 45 см Bosch SPV66TX01E

Съдомиялна за вграждане 45 см Bosch SPV66TX01E
Виж цената

Bosch SPV66TX01E е съдомиялна машина за вграждане 45 см, подходяща за кухни с малки размери и идеална за двучленни семейства. Уреда е от енергиен клас A +++ и разполага с капацитет за 10 комплекта. Bosch SPV66TX01E е с ниско въздействие върху околната среда, за разлика от от много други. Дневната консумация на електроенергия за единичен цикъл е 0,66 kWh. Що се отнася до консумацията на вода, 9,5 литра са напълно достатъчни за да завърши цикъла.

Сред наличните функции има отложен старт до 24 часа и опция ЕКО програма. Освен това, има индикатор за оставащото време до края на програмите. 

При зареждане на съдомиялната машина е възможно също така да се променя височината на горната рафт. За по-голямо удобство можете да промените позицията на кошницата за прибори за хранене.

За разлика от други модели, които се виждат, Bosch SPV66TX01E има много полезната функция за дезинфекциране. Този модел има ниво на шум, което се счита за приемливо (43 dBA). 

Като цяло употребата и поддръжката не са твърде сложни, благодарение на ясното ръководство за употреба от производителя. Интересни са функциите за защита на стъклото, както и наличният AquaSensor, който разпознава петната, за да се постигне безупречен резултат.

3. Съдомиялна за вграждане 45 см Beko DIS35020

Съдомиялна за вграждане 45 см Beko DIS35020
Виж цената

Беко е марка, която се е доказала с отличното качество за цената на предлаганите продукти. DIS35020 е 45 см съдомиялна за вграждане с капацитет за 10 комплекта. Степента на блясък е отлична при интензивната и ЕКО програма. Освен това уреда има опция сушене, при която съдовете са готови за прибиране директно в шкафа. Консумацията на електроенергия за единичен цикъл е доста ниска 0.73 kWh, докато консумацията на вода е 11,9 литра за основната програма.

Модела DIS35020 има функция за отложен старт до 24 часа, както и опцията за половин зареждане. 

С енергиен клас A ++, тази съдомиялна машина разполага с индикатор за зареждане с препарат и индикатор за напредъка на програмата. 

Нивото на шума се оказва малко високо (49 dBA), затова е за предпочитане да се използва през деня.

4. Съдомиялна за вграждане 45 см Electrolux ESL4581RO

Съдомиялна за вграждане 45 см Electrolux EES42210L
Виж цената

В класацията добавихме и модел предлаган от Electrolux. Това е удобен уред, подходящ за всички, които нямат много място в малката кухня. Подобна на другите модели в класацията, тази машина разполага с място за девет комплекта. Качеството на измиване и сушене е много добро, което позволява съдовете да бъдат прибрани веднага след завършването на програмата. Ежедневната консумация на електроенергия е ниска, същото може да се каже и за дневната консумация на вода.

Има и функцията за отложен старт до 24 часа, както и опцията за половин зареждане. Разполага с индикатор за оставащо време, индикатор за презареждане със сол, индикатор за ниво на изплакване, както и сензор за мръсотия.

По времe на зареждане е възможно да се промени височината на горната кошница и да се промени позицията на кошницата за приборите за хранене.

Electrolux ESL4581RO е уред от енергиен клас A ++, който не е много шумен (около 48 dBA) и е доста лесен за използване.

5. Съдомиялна за вграждане 45 см Candy CDI 1L949

Съдомиялна за вграждане Candy CDI 2L1047
Виж цената

На пето и последно място е модела Candy CDI 1L949, с ниска цена и малък размер той е идеален за обзавеждането на апартамент с малка кухня.

Това е машина, която има както интензивна и бърза програма, така и енергоспестяващата ЕКО програма. Всичките са много ефективни по отношение на измиване и достатъчно ефективни във функция сушене. Ежедневната консумация на електроенергия е много ниска 0.68 kWh. Същото важи и за дневната консумация на вода, която е 9 литра.

Candy CDI 1L949 разполага с капацитет за 9 комплекта и има сред функциите си тази на отложен старт. Възможен е цикъл с половин зареждане, има и индикатори за оставащото време и такъв за презареждане със сол.

За да се улесни зареждането на съдомиялната машина, е възможно да се регулира височината на горният рафт и да се промени позицията на кошницата, използвана за прибори за хранене.

Машината е леко шумна сравнение с другите модели 49 dBA, но пък се счита за доста лесна за използване съдомиялна машина. Изключително е полезна благодарение на функцията за половин зареждане като по този начин се избягват ненужни натрупвания на мръсни съдове. Този модел Candy CDI 1L949 е включен в енергиен клас A +.

AEG

Ръководство за покупка

Ако искате да закупите малка съдомиялна за вграждане, най-вероятно сте забелязали, че на пазара има голямо разнообразие от марки и модели. Доста модели наподобяват един на друг, което прави избора по-труден.

При избора е важно е да се има предвид, че производителността и ефективността на уреда могат да варират при различните модели, както и цените също могат да са много различни. Ако искате да закупите най-добрата тясна съдомиялна за вграждане, вижте кои са важните аспекти, които трябва да вземете предвид.

Капацитет

В случая вече сте на ясно, че имате нужда от модел за вграждане 45 см, но това не означава, че всички модели са с еднакъв капацитет. Този аспект се отнася до броя на съдове и прибори, които могат да се поберат в кошниците на уреда, и се измерва в комплекти.

Повечето 45 см съдомиялни обикновено имат обем от 9 комплекта, но на пазара се предлагат и модели с 10, дори 12 комплекта. Препоръчваме ви да изберете модел, който отговаря на вашите ежедневни нужди. Ако машината трябва да обслужва повече хора, изберете по-голям модел.

Ефективност

Закупуването на ефективен уред означава, че може да доведе до голяма икономия на вода и електричество в дългосрочен план. Освен това такъв модел ще има и по-малко въздействие върху околната среда.

Ефективността на уреда е показател за количеството електроенергия и вода, които използва за цикъл. Както при другите електроуреди като хладилник например, се препоръчва да има енергийна ефективност клас A +, A ++, и в най-добрия случай A +++.

Програми

Повечето модели включват няколко режима на миене при различни температури. Предимството на тези уреди, които предлагат различни програми е, че ще ви позволи да избирате програмата зависимост от нуждите ви.

Също така, търсете модел с функция за половин зареждане. Този режим е много полезен, тъй като ще ви позволи да миете, когато имате нужда, без да се налага да чакате натрупването на голямо количество мръсни съдове. Има и други програми, които също са препоръчителни, като „бърза“ например или ‘деликатна“, която е подходяща за измиване на измиване на чаши и други лесно чупливи съдове.

съдомиялна за вграждане 45 см мнения

Функция за сушене

Различните модели предлагат различни функции за сушене, някои от които са по-ефективни от други.

Изсушаването с остатъчна топлина е икономична опция, тъй като не използва допълнителна енергия след завършване на програмата. Но този вариант е по-малко ефективен от другите възможности.

Други начини на сушене са с горещ въздух и сушене с вентилатор. По този начин машината използва допълнителна енергия, но предлага по-ефективно сушене. 

Някои модели от висок клас интегрират други специализирани режими, като зеолит сушене, което използва кристали за абсорбиране на влага и излъчване на топлината, без никаква външна енергия.

Нивo на шум

Някои устройства могат да бъдат много шумни. Добре е да се вземе предвид нивото на шум на модела. Моделите на Bosch разполагат с мотор EcoSilence, специално проектиран да работи тихо. Съдомиялните споменати тук, също се открояват с това, че предлагат тиха работа.

Други функции

Препоръчваме ви функцията отложен старт, тъй като тя улеснява програмирането на уреда, така че да стартира програмата през нощта или като не сте в къщи.

Други полезни функции са индикатор за оставащо време или за презареждане със сол. По този начин няма да забравите да напълните резервоара и по този начин винаги ще имате кристалните си чаши безупречни. Също така търсете модел със защитата за деца и система за защита от протичане, която прекъсва водоснабдяването, ако открие повреда или промяна в налягането.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар