Има ли начин за сваляне на музика от SoundCloud? Най-вероятно това ще ви помогне да спестите мобилният си интернет, така че да имате достъп до любимите си песни в движение, без да се налага да плащате голяма сметка за телефон всеки месец.

Като цяло SoundCloud е платформа, която дава възможност на потребителите да запаметят любимата си музика с натискането на обикновен бутон. Да, най-лесният начин е да потърсите малката икона за изтегляне на песента в средата на екрана, както можете да видите на картинката по-долу. Но не всички всички автори позволяват свалянето и този бутон не е наличен. В такъв случай ще трябва да използвате друг метод, който ще ви покажем стъпка по стъпка.

сваляне на музика от Soundcloud

Първи начин за сваляне на песни от SoundCloud

След като търсите начини за сваляне на музика от Soundcloud, вероятно вече знаете за официалният начин, който платформата предлага на своите потребители. Ако пък сте съвсем нови потребители трябва да знаете, че запаметяването на песни директно по официалният метод на SoundCloud е много лесно.

Просто трябва да погледнете под песента, която слушате и ще намерите бутон „FREE DOWNLOAD“ точно под мястото за коментар. Просто кликнете и свалянето ще се стартира автоматично.

Това е единственият начин, по който потребителите могат да свалят музика от Soundcloud. Лошото обаче, е че платформата не ви разрешава да сваляте всички песни, които искате. Това е така, защото, изпълнителите са тези, които решават дали една песен ще може да се сваля от потребителите или не.

Между другото ето го и този микс от картинката в ръководството, чуйте го, може да ви хареса и да го свалите безплатно.

Втори начин

Ако бутона не е наличен за песента, която желаете да свалилите на своя компютър или лаптоп, ще трябва да пробвате друг метод. Този начин е малко по-различен от предишния, но не е и трудна задача. Всичко, което ще трябва да направите е да копирате адреса на песента и да посетите някой от изброените сайтове по-долу.

Ето как да свалите песните си, ако нямате достъп до акаунта си:

Стъпка 1: Изберете песента, която искате да свалите и копирайте URL адреса.

Стъпка 2: Изберете един от посочените сайтове.

https://soundcloudmp3.org/

https://sclouddownloader.net/

Стъпка 3: След като посетите сайта трябва да поставете URL адреса, който копирахте в полето намиращо се в центъра на страницата и натиснете бутона „Download“.

Песента ще се запази автоматично в хард диска на вашия компютър или лаптоп.

Този вариант се препоръчва на автори и музиканти, които по една или друга причина не могат да влязат в платформата или акаунта им е блокиран поради неизвестни причини. По никакъв начин не одобряваме незаконното сваляне на музика. Смятаме, че услугите предлагани от тези сайтове не са с такава цел.

Какво е важно да направите след това?

За да избегнете неприятни ситуации като изтриване на цялата музикална колекция е добре да я съхранявате по възможност на отделен твърд диск на вашето устройство, а не на този, на който е инсталирана оперативната система (Windows). Често се случва потребителите, които използват един и същ диск да губят всички файлове при евентуална непоправима грешка с оперативната система.

Още по-добър вариант е да използвате преносим външен хард диск или флашка, по-този начин песните ще са защитени от изтриване, но и ще можете да ги вземете със себе си като ходите на партита или се срещате с приятели. Освен това съществуват Bluetooth колонки с функция за възпроизвеждане на mp3 от флашка или SD карта. Перфектен вариант, ако желаете да слушате в парка, на плажа или в планината.

Как работи платформата?

Най-основният инструмент е самият плейър. Това е прост и визуално привлекателен панел, от който потребителят може да контролира звука, който се възпроизвежда. В този смисъл плейърът SoundCloud предлага следните функционалности:

  1. Име на изпълнителя и песента за слушане.
  2. Жанр.
  3. Продължителност на песента.
  4. Опции за взаимодействие като харесване, повторно възпроизвеждане, споделяне, добавяне към плейлист, докладване за нередности и т.н.
  5. Follow бутон за следване на изпълнителя, публикувал песента.
  6. Публикуване на коментар.

От друга страна, за достъп до всички функции на платформата, е необходимо потребителят да се регистрира в приложението, създавайки акаунт, използвайки валиден имейл адрес. След регистрацията, потребителят получава достъп до почти неизчерпаема библиотека, както и да конфигурирате SoundCloud профила по ваш вкус.

Момиче слуша музика

Снимка – bruce mars от Unsplash

Защо е важно слушането на музика?

Изследвания са доказали ефектите на музиката върху мозъка ни, как тя подобрява нашето благосъстояние и развитие.

Редовното слушане създава усещане за мир, хармония и спокойствие, което изчиства всички притеснения.

Всички знаем как стресът може да повлияе на физическото и интелектуалното ни здраве. Дори той може да бъде и огромна пречка за нашето развитие.

Музиката осигурява на тялото ни необходимото спокойствие и това ни помага да се изправим пред всякакви препятствия.

Слушането на музика води до щастие, което от своя страна помага за нормализиране на кръвното налягане, и дори премахване на безсънието.

Спането на по-малко часове, от колкото се нуждаят вашето тяло и ум, може да бъде решаващо при явяване на изпит или взимането на важни решения.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар