В интернет се появиха снимки на патент и планове на Xiaomi за производството на сгъваем телефон, който ще бъде голяма конкуренция на Samsung Galaxy Z Fold 2. Едно от най-обсъжданите функции на бъдещият телефон е възможността за снимане с предната и задната камера едновременно.

Xiaomi е на път да произведе сгъваем телефон, който може да доведе до революция във фотографския раздел на мобилните телефони.

През последните години бяхме свидетели на голям технологичен напредък и иновации в мобилни устройства, особено по отношение на фотографските възможности.

На пазара се появиха смартфони с изскачащи и прибиращи се камери. Дори можем да срещнем мобилни устройства с повече от пет обектива.

След толкова много подобрения и нови функции, най-вероятно много хора биха помислили, че няма какво повече да се направи, за да продължим иновациите в тази област. Но производители като Xiaomi ни карат да разберем, че все още има много области на рационализации и изследване.

В момента много от другите марки предлагат опции за запис на видео и правене на снимки с предната или задната камера на телефоните си. Но не могат да се използват за заснемането на една и съща снимка едновременно, това е нещо ново.

Голямото нововъведение е показано в патент на Xiaomi, в който е посочено сгъващ смартфон, който може да извърши този фотографски процес.

Смартфон Xiaomi Black Shark 2 Pro

Виж цената

Една и съща снимка с предна и задна камера едновременно

Според това, което можем да видим в на илюстрация от патента, този телефон би имал лек отрязък в ъгъла, което би позволило да се направи същата снимка с предната и задната камера. Мобилният телефон използва всичките си системи като едно цяло като по този начин спестява ресурси за производството.

Всъщност, телефонът е оборудван с общо три камери, разположени така, че да могат да служат както за селфи, така и за основна камера след като смартфонът е в сгънато положение.

Трябва да признаем, че едно е да видите плановете на изображение, а съвсем друго е да изпробвате готов продукт. Засега Xiaomi не говори много за този мобилен телефон или неговото развитие, но несъмнено компанията се откроява със своите иновации.

Не е сигурно дали този проект ще се превърне в реалност, но това може да е голям успех за компанията.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар