Много хора си задават въпроса дали си струва покупката на Playstation 5 в момента, и то с основателна причина. Сони е производител на една от най-добрите игрови конзоли в историята. независимо от това, все още има съмнения дали сега е добре да се премине към новото поколение.

Трябва ли да купите или да направите ъпгрейд с PS5 сега?

Отговорът на този въпрос е доста относителен. Всъщност за вас може да е чудесен вариант да изчакате, докато не намерите конзолата на по-ниска цена. Всичко зависи от вашите нужди, бюджет и конзолата, с която разполагате в момента.

Като за начало е добре да споменем производителността и обработката на графики. Разбира се, победителят винаги ще бъде новата конзола на Сони, която е с около 100 пъти по-бърза от предшественика си PS4. Реализмът и бързината на обработване на кадрите са страхотни.

Следователно, ако това, което искате е по-добра графика и добра производителност, трябва да вземете решение за новата конзола. Разбира се това не е единственото нещо, което трябва да вземете под внимание.

Playstation 5 цена

Днес Playstation 4 pro може да бъде намерен за около 800 лева, може би и по-малко, ако намерите добра оферта. Началната цена на Playstation 5 е около 1000 лева, като може да се увеличи в зависимост от разходите за доставка пакета, който сте избрали. Ако можете да спестите повече от 200 лева може би си заслужава да купите ps4 pro.

Разбира се, ценaта на PS4 slim е още по-ниска, но трябва да отбележим, че тази конзола вече е малко остаряла. Въпреки това, все още много потребители се радват на много добри заглавия.

Телевизора има значение

За да извлечете максимума от конзолата PlayStation 5, трябва да използвате телевизор с добра резолюция. Ако имате Full HD телевизор, на практика се губи смисъла от покупка на новата конзола. Може би е по-добре да помислите за инвестирането в добър екран, в най-добрия случай с 8K поддръжка.

Както виждате, разходите по новата конзола са доста големи. Но пък, ако вече разполагате с добър телевизор можете да се насладите на игри от ново поколение с перфектна резолюция и производителност.

контролер за Playstation 5

Проверете игрите за новата конзола

В началото игрите за новата конзола, които ще бъдат пуснати ще са малко. Поради тази причина ще е разумно да продължите да се наслаждавате на стотиците игри за ps4 pro. Въпреки че новата конзола на Сони вече е пусната, игрите ще продължат да излизат и във версия за PS4.

Накрая, ако нямате никаква конзола за игри, покупката на Playstation 5 си заслужава, ако можете да намерите конзолата на добра цена. От друга страна, ако вече имате PS4 pro, тогава си заслужава да изчакате с подмяната.

Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар