Черен Петък 2022: Денят за оферти, отстъпки и намаления

Черен петък 2022 е на 25 ноември, последният петък на месеца предлагащ оферти и отстъпки за хиляди продукти.

По-долу можете да видите на коя дата ще бъде през следващите няколко години, така че знаете кога да се подготвите за ден, пълен с отстъпки и намаления.

  • Черен петък 2023 се пада на 24 ноември
  • Черен петък 2024 се пада на 29 ноември

Оферти за черен петък 2022

Петък, 25 ноември, последният петък от този месец ще бъде така нареченият Черен петък 2022. Това е дата, която много потребители очакват поради голям брой оферти, отстъпки и намаления, които се предлагат на този ден.

Eлектроника и електроуреди

Ако сте запален по електрониката и искате да купите продукти като смарт часовници, тротинетки, спортни камери или аудио техника на неустоима цена, тази година, в тази статия ще намерите връзки към сайтове със страхотни отстъпки. Насладете се на най-добрите оферти на пазара по време на намаленията.

Най-добрите оферти, които намерим ще бъдат добавени в разделите: електроника, дом и кухня. Ето и лист с класическите продукти, които се включват в намаленията наред с много други:

Обикновено тези оферти продължават няколко дни, но разбира се някои може бързо да бъдат разпродадени. Ако това се случи и пропуснете добра отстъпка, не се отчайвайте, защото ще бъдат добавени други продукти с намалени цени, за да се запази интересът на купувачите през целия уикенд, въпреки че денят, който ще представи най -голям брой възможности, ще бъде самият Черен петък. ( 26 ноември).

Кога е Черен петък 2022?

Всяка година Черен петък се пада на различна дата, но винаги е денят след деня на благодарността. Това е последния петък от месец ноември, който тази година е петък, 25 ноември.

Черен петък в България 2022

Този ден е приет в България предимно като ден за големи намаления и разпродажби. Черният петък се отбелязва у нас от няколко години, като изяло променя начина на предлагане на изгодни оферти и начина на пазаруване.

Повечето търговци следват график на установените отстъпки, които не се предлагат извън определените дати.

Емаг черен петък

На този дългоочакван ден, Емаг предлага хиляди намалени продукти включително: мобилни телефони, телевизори, таблети и лаптопи. На тази страница ще можете да откриете ексклузивна информация за някои от промоциите на продавача преди официалното им обявяване. Така ще имате повече време за размисъл и ще имате шанса да сте подготвени, когато времето за пазаруване е дошло. За целта ви препоръчваме да добавите страницата в любими и да я посетите вечерта преди големите намаления.


Вижте 4K Телевизори Samsung, LG и Sony

Зора

Зора е българска компания с дългогодишен опит в търговията с черна и бяла техника. Вече 30 години предлага добро обслужване и изгодни условия на своите клиенти в повече от 24 града из страната.

Освен физическите магазини, които всички ние обичаме да посещаваме, компанията разполага и с много удобен и лесен за навигиране. За черен петък Зора ще публикуват своите оферти на началната страница, така че не е възможно да пропуснете добрите сделки, предлагани от търговеца.

Вижте безжични колонки JBL, Bose, Denon и Sony

Техномаркет

Миналата година беше необичайна за всички. Техномаркет се адаптира към тази нова норма и заложи на Черен петък с отстъпки за технологии и електроника, които да ни помогнат да извършим работата си и да улесним комуникацията.

Тъй като бавно излизаме от дупката, в която бяхме заседнали миналата година, може да се очаква Черният петък 2022 да надмине себе си с невероятно разнообразни оферти от много повече категории. Няма съмнение обаче, че най-добрите отстъпки ще бъдат намерени в разделите електроуреди и електроника.

Колко дълго са предлаганите оферти?

Традиционните оферти с най-големи намаления за Черен петък са валидни в срок от 24 часа. Въпреки това много търговци предлагат значително голям брой оферти няколко дни преди и след самия ден.

Търговците започват започнат своите предложения преди 00:00 часа на 26 ноември и ще продължат през целия уикенд, докато други ще пазят офертите в тайна до започването на кампанията.

А що се отнася до понеделника след Черния петък, тоест на 29 ноември се отбелязва Кибер понеделник, ден който се слави предимно с намаления на технологиите.

Вижте електрически скутери Xiaomi, Ninebot, Cecotec

Бъдете готови за Черен петък 2022

За да можете да се възползвате максимално от предлаганите оферти на този ден, ето няколко съвета, за да бъдете подготвени за събитието:

  • Помислете от какво имате нужда и направете списък с продуктите, които Ви трябват. Трябва да имате предвид, че технологичните продукти се предлагат с най-големи намаления, особено телевизорите.
  • Ако не Ви идва на ум за нищо, от което имате нужда можете да видите нашия списък с продукти, които смятаме, че трябва да бъдат на добри промоции.
  • Лесно е да се изкушите от оферта с много голямо намаление, но не забравяйте да проучите продукта и го сравнете внимателно с други подобни оферти преди да го поръчате. Понякога зад добрата сделка може да се крие продукт с лошо качество, от който търговецът иска да се отърве. Това не е обичайна практика, но все пак бъдете внимателни.
  • Не пропускайте да разгледате и нашите ръководства за покупка, които ще Ви помогнат да изберете подходящия за Вас продукт.
  • Ако не сте обърнали внимание някои онлайн магазини като емаг имат опция за добавяне на продукти в списък с „любими“. Направете списък с желаните от Вас продукти, които да поръчате като му дойде времето.

Изберете подарък за коледа

Знаете, колко бързо идва Коледа! Вместо да се лутате в последните дни, можете да изберете коледни подаръци за вашето семейство и приятели. Така или иначе ще трябва да пазарувате, какво по-добро от това да се възползвате от тези отстъпки и да вземете неща, които обикновено не бихте си позволили поради високата им цена.

Така ще напомните на близките си колко много ги обичате. Ще ги изненадате с подаръците, които толкова ще харесат, както и няма да оставите покупките си за последния момент.

История

Черен петък е ден, в който можете да намерите хиляди оферти в магазините. Обикновено намаленията не са само в петъка, те продължават през целия уикенд.

Въпросният петък има американски произход, но не е напълно ясна причината за името му. Защо все пак се нарича “Черен петък”?

Докато някои вярват, че името на “Black Friday” идва от добрите печалби на магазините от разпродажбата след деня на благодарността, то историята разказва друго.

Първият Черен петък е настъпил през 1869 г., след като финансистът Джей Гулд и железопътният бизнесмен Джеймс Фиск са се опитали да манипулират пазара на злато. В крайна сметка това покачило цената на златото и предизвикало срив на пазара.

Други вярват, че всичко е започнало през 1975 г., когато The New York Times за първи път използва името Black Friday поради рекордните продажби на този ден.