Черен Петък 2021: Денят за Оферти, Отстъпки и Намаления

Черен петък 2021 е на 26 ноември, последният петък на месеца предлагащ оферти и отстъпки за хиляди продукти.

Оферти за черен петък 2021

Петък, 26 ноември, последният петък от този месец ще бъде така нареченият Черен петък 2021. Това е дата, която много потребители очакват поради голям брой оферти, отстъпки и намаления,  които се предлагат на този ден.

История

Черен петък е ден, в който можете да намерите хиляди оферти в магазините. Обикновено намаленията не са само в петъка, те продължават през целия уикенд.

Въпросният петък има американски произход, но не е напълно ясна причината за името му. Защо все пак се нарича “Черен петък”?

Докато някои вярват, че името на “Black Friday” идва от добрите печалби на магазините от разпродажбата след деня на благодарността, то историята разказва друго.

Първият Черен петък е настъпил през 1869 г., след като финансистът Джей Гулд и железопътният бизнесмен Джеймс Фиск са се опитали да манипулират пазара на злато. В крайна сметка това покачило цената на златото и предизвикало срив на пазара.

Други вярват, че всичко е започнало през 1975 г., когато The New York Times за първи път използва името Black Friday поради рекордните продажби на този ден.

Кога е Черен петък?

Всяка година Черен петък се пада на различна дата, но винаги е денят след деня на благодарността. Това е последния петък от месец ноември, който тази година е петък, 26 ноември.

Черен петък в България

Този ден е приет в България предимно като ден за големи намаления и разпродажби. Черният петък се отбелязва у нас от няколко години, като изяло променя начина на предлагане на изгодни оферти и начина на пазаруване.

Повечето търговци следват график на установените отстъпки, които не се предлагат извън определените дати.

Колко дълго са предлаганите оферти

Традиционните оферти с най-големи намаления за Черен петък са валидни в срок от 24 часа. Въпреки това много търговци предлагат значително голям брой оферти няколко дни преди и след самия ден.

Търговците започват започнат своите предложения  преди 00:00 часа на 26 ноември и ще продължат през целия уикенд, докато други ще пазят офертите в тайна до започването на кампанията.

А що се отнася до понеделника след Черния петък, тоест на 29 ноември се отбелязва Кибер понеделник, ден който се слави предимно с намаления на технологиите.

Бъдете готови за Черен петък

За да можете да се възползвате максимално от предлаганите оферти на този ден, ето няколко съвета, за да бъдете подготвени за събитието:

  • Помислете от какво имате нужда и направете списък с продуктите, които Ви трябват. Трябва да имате предвид, че технологичните продукти се предлагат с най-големи намаления, особено телевизорите.
  • Ако не Ви идва на ум за нищо, от което имате нужда можете да видите нашия списък с продукти, които смятаме, че трябва да бъдат на добри промоции.
  • Лесно е да се изкушите от оферта с много голямо намаление, но не забравяйте да проучите продукта и го сравнете внимателно с други подобни оферти преди да го поръчате. Понякога зад добрата сделка може да се крие продукт с лошо качество, от който търговецът иска да се отърве. Това не е обичайна практика, но все пак бъдете внимателни.
  • Не пропускайте да разгледате и нашите ръководства за покупка, които ще Ви помогнат да изберете подходящия за Вас продукт.
  • Ако не сте обърнали внимание някои онлайн магазини като емаг имат опция за добавяне на продукти в списък с “любими”. Направете списък с желаните от Вас продукти, които да поръчате като му дойде времето.