Черен Петък 2022: Денят за оферти, отстъпки и намаления

Черен петък е денят след Деня на благодарността в Съединените щати и това е началото на коледния пазарен сезон. За много хора е най-доброто време за пазаруване на подаръци за коледа и това е един от най-натоварените дни в годината.

Това е така, защото на Черния петък търговците предлагат големи отстъпки за много артикули, което улеснява купувачите да намерят подаръците, които искат.

Кога е черен петък 2022?

Черен петък 2022 се пада на 25 ноември, последният петък на месеца предлагащ оферти и отстъпки за хиляди продукти.

По-долу можете да видите на коя дата ще бъде през следващите няколко години, така че знаете кога да се подготвите за ден, пълен с отстъпки и намаления.

  • Черен петък 2023 се пада на 24 ноември
  • Черен петък 2024 се пада на 29 ноември

Оферти за черен петък 2022

Петък, 25 ноември, последният петък от този месец ще бъде така нареченият Черен петък 2022. Това е дата, която много потребители очакват поради голям брой оферти, отстъпки и намаления, които се предлагат на този ден.

Eлектроника и електроуреди

Ако се интересувате от закупуване на електроника като смарт часовници, скутери, екшън камери или аудио оборудване тази година, не забравяйте да разгледате сайтовете с отстъпка. Насладете се на най-добрите сделки на пазара по време на големите разпродажби.

Най-добрите оферти, които ще намерим ще бъдат добавени в разделите: електроника, дом и кухня. Ето и лист с класическите продукти, които се включват в намаленията наред с много други:

Тези сделки обикновено продължават няколко дни, но някои могат да се разпродадат бързо. Не се притеснявайте, ако пропуснете добра сделка – през уикенда ще бъдат добавени други продукти с отстъпка, за да поддържат интереса на купувачите. Но все пак денят, който ще предложи най-много възможности за сделки, е самият Черен петък на 26 ноември.

Защо Черен петък всяка година се пада на различна дата?

Всяка година Черният петък се пада в различен ден, но винаги се пада в деня след Деня на благодарността в края на ноември, а тази година е петък 25 ноември.

Черен петък в България 2022

Този ден е популярен в България като ден за отстъпки и разпродажби. Черен петък се празнува у нас от няколко години и коренно промени начина на пазаруване. Повечето търговци предлагат отстъпки по редовен график, но тези отстъпки не винаги са налични извън определени дати.

Емаг Черен петък 2022

Емаг Черен петък 18.11.2022
Към Emag

В този специален ден Emag предлага голямо разнообразие от намалени продукти, включително мобилни телефони, телевизори, таблети и лаптопи. На тази страница ще намерите информация за някои от предстоящите промоции на продавача, преди да бъдат официално обявени. Това ще Ви даде повече време да помислите и да сте подготвени, когато дойде времето за пазаруване. За да спестите максимално от тези артикули, препоръчваме да добавите страницата към любимите си и да я посетите вечерта преди началото на големите отстъпки.


Вижте 4K Телевизори Samsung, LG и Sony

Зора

Зора е българска компания с дългогодишен опит в търговията с черна и бяла техника. Вече 30 години предлага добро обслужване и изгодни условия на своите клиенти в повече от 24 града из страната.

Освен физическите магазини, които всички ние обичаме да посещаваме, компанията разполага и с много удобен и лесен за навигиране. За черен петък Зора ще публикуват своите оферти на началната страница, така че не е възможно да пропуснете добрите сделки, предлагани от търговеца.

Вижте безжични колонки JBL, Bose, Denon и Sony

Техномаркет

Последните няколко години бяха необичайни за всички, като се случиха събития, които не са се случвали досега. Технологичният пазар се адаптира към новото нормално за работа на Черния петък, като предлага отстъпки за технологии и електроника, за да ни помогне да свършим работата си и да общуваме по-лесно. Докато бавно излизаме от дупката от миналата година, Черният петък 2022 г. вероятно ще предложи дори повече оферти от много повече категории от обикновено. Няма съмнение, че най-добрите отстъпки ще бъдат намерени в разделите електроника.

Колко дълго са предлаганите оферти?

Традиционните оферти с най-големи намаления за Черен петък са валидни в срок от 24 часа. Въпреки това много търговци предлагат значително голям брой оферти няколко дни преди и след самия ден.

Търговците започват започнат своите предложения преди 00:00 часа на 26 ноември и ще продължат през целия уикенд, докато други ще пазят офертите в тайна до започването на кампанията.

А що се отнася до понеделника след Черния петък, тоест на 29 ноември се отбелязва Кибер понеделник, ден който се слави предимно с намаления на технологиите.

Вижте електрически скутери Xiaomi, Ninebot, Cecotec

Бъдете готови за Черен петък 2022

За да се възползвате максимално от сделките за деня, ето няколко съвета, които ще Ви помогнат да се подготвите.

  • Помислете от какво се нуждаете и направете списък с продуктите. Трябва да имате предвид, че техниките се предлагат с най-големи намаления, особено телевизорите.
  • Ако не Ви идва на ум за нищо, от което имате нужда можете да видите нашия списък с продукти, които смятаме, че трябва да бъдат добри промоции.
  • Лесно е да се изкушите от оферта с много голямо намаление, но не забравяйте да проучите продукта и го сравнете внимателно с други подобни оферти преди да го поръчате. Понякога зад добрата сделка може да се крие продукт с лошо качество, от който търговецът иска да се отърве. Това не е обичайна практика, но все пак бъдете внимателни.
  • Не пропускайте да разгледате и нашите ръководства за покупка, които ще Ви помогнат да изберете подходящия за Вас продукт.
  • Ако не сте обърнали внимание някои онлайн магазини като емаг имат опция за добавяне на продукти в списък с „любими“. Направете списък с желаните от Вас продукти, които да поръчате като му дойде времето.

Изберете подарък за коледа

Коледа идва бързо! Тази година можете да изберете коледни подаръци за любимите си хора, вместо да се лутате безцелно. Така или иначе ще трябва да пазарувате. Какъв по-добър начин да се възползвате от тези отстъпки и да получите неща, които обикновено не бихте могли да си позволите поради високата им цена? По този начин винаги можете да напомняте на близките си колко много държите на тях. Ще бъдете изненадани с подаръците, които любимите ви хора ще харесат толкова много, и няма да се налага да оставяте покупките си за последния момент.

История

Черен петък е ден, в който можете да намерите хиляди оферти в магазините. Обикновено намаленията не са само в петъка, те продължават през целия уикенд.

Въпросният петък има американски произход, но не е напълно ясна причината за името му. Защо все пак се нарича “Черен петък”?

Докато някои вярват, че името на “Black Friday” идва от добрите печалби на магазините от разпродажбата след деня на благодарността, то историята разказва друго.

Първият Черен петък е настъпил през 1869 г., след като финансистът Джей Гулд и железопътният бизнесмен Джеймс Фиск са се опитали да манипулират пазара на злато. В крайна сметка това покачило цената на златото и предизвикало срив на пазара.

Други вярват, че всичко е започнало през 1975 г., когато The New York Times за първи път използва името Black Friday поради рекордните продажби на този ден.

Кога е Черен Петък 2022?

Черният петък 2022 г. ще се проведе на 25 ноември. Това означава, че не ни остава много време, докато най-големите разпродажби за годината започнат. Но това не означава, че в момента няма сделки на ниво Черен петък в магазини като Emag, Zora или Technomarket. Ясно е, че периодът на разпродажбите се променя всяка изминала година, докато самият голям ден не е толкова въздействащ, колкото беше преди.

Къде можете да намерите най-добрите оферти за Черен петък?

Ако добавите тази страница в любими, ще намерите най-добрите опции. Ще ви държим в течение за най-добрите оферти за Черен петък веднага щом се появят на пазара. Ще продължим да го правим по време на основното събитие и през уикенда след това. Ще намерите списък с търговци, които обикновено имат най-добрите сделки за Черния петък.