В продължение на години фризьорите създават обем с четка и сешоар, но сега можете да постигнете същия ефект с електрическа четка за коса. Лесно и удобно у дома можете да придадете на косата си желаната плътност и тя да изглежда като направена от професионалист.
Благодарение на комбинацията от четка и сешоар в един уред, перфектната прическа е гарантирана. Електрическата четка за кoса би била подходяща за всяка жена, която иска бързо и удобно, в домашни условия, да постигне мечтания обем или да оформи леки къдрици.
Марките предлагат все по-усъвършенствани и удобни уреди, които да ни помогнат в ежедневието, да ни спестят време, но да запазят красотата и мекотата на косата.

Нашият избор за най-добрите електрически четки за коса

Направихме списък с няколко предложения за електрически четки за коса. Можете да разгледате и сравните това, което се предлага на пазара, за да прецените дали имате нужда от този уред и какви биха били ползите за вас. Също така да изберете най-практичния за вас, който да постига желаните резултати.

1. Електрическа четка за коса BaByliss 2777U

Електрическа четка за коса BaByliss 2777U
Виж цената

Електрическата четка BaByliss 2777U е идеалното решение за перфектен обем и чупливостта на косата. С въртящия си механизъм и кръгла глава, уредът придава оптимален обем и блясък ѝ. В комбинация с малък вграден сешоар ( който изпръсква топъл въздух) и мощност от 700 вата, уредът постига професионални резултати.
Електрическата четка е с два големи бутона, с които лесно можете да работите. Благодарение на йонната технология, косата не се наелектризира и остава бляскава и мека. Уреда има две степени за топла настройка, както и бутон за студен въздух. Този уред е от висок клас и би бил подходящ както за къса, така и за дълга коса.

2. Електрическа четка за коса Philips Essential Care Airstyler HP8663/00

Електрическа четка за коса Philips Essential Care Airstyler HP8663 00
Виж цената

Електрическата четка Philips Essential Care Airstyler HP8663/00 е иновативен уред, с който можете да оформяте на вълни и леки къдрици, както и прави прически. Електрическата четка е идеална и за придаване на естествен обем и блясък.
Мощността на мотора е 800 вата, който създава оптимална сила на въздушния поток и позволява перфектни резултати. Термочетката е с диаметър от 38 мм. и идеално оформя както гладки прически така и нежни къдрици или вълни. Кръглата четка е с прибиращи се зъбци и може да се използва и като маша за къдрици. Освен това уредът има и допълнителна плоска четка, с която да оформите права прическа бързо и лесно.

Електрическата четка има настройка за хладен въздух, който щади косата и помага за дооформянето на прическата. Йонното освежаване позволява изсушаването без създаване на статично електричество. Тази функция е идеалното решение за дами с „хвърчаща“ и наелектризираща се коса. С функцията ThermoProtect получавате оптималната температура на сушене и допълнителна защита срещу прегряване.

Към комплекта има и тесен концентратор за насочена струя въздух. С него можете да дооформите прическата или доизсушите влажните участъци.

3. Rowenta Brush Activ’ Premium Care CF9540

Виж цената

Електрическата четка Rowenta Brush Activ’ Premium Care CF9540 е доста добро решение, ако търсите уред ,с който да постигнете професионални резултати в домашни условия.

Rowenta Brush Activ’ Premium Care е с мощност от 1000 вата, две скорости и две степени на температурата, които позволяват постигането на много добри резултати. Благодарение на естествения косъм на четката, косата запазва мекотата и блясъка си.
Уредът е оборудван с два йонни генератора, които намаляват наелектризирането и  разпиляването на косата, а бутона за промяна на посоката на въртене, позволява да изберете къдрене отвън или отвътре.

В комплекта са включени два вида четки с различен диаметър, за оформяне и два предпазителя за четките за повече издръжливост.

4. Babyliss Diamond Big Hair Dual Replacement Brush Head

Babyliss Diamond Big Hair Dual Replacement Brush Head
Виж цената

Резервната глава за електрическите четки на Babyliss е изработена от керамично и диамантено покритие.  Това позволява повече издръжливост на уреда и по-добри резултати при оформянето на прическата. Заключващия механизъм прикрепя идеално главата за уреда и няма опасност от разместване или заплитане. BaByliss Diamond Big Hair Dual е идеален за оформяне  на плътен обем на косата, както и за леки къдрици. 38 милиметровата кръгла глава е подходяща за оформяне най-вече на по-къси,средни по-дължина коси или бретони.

5. Електрическата четка за коса Philips Dynamic Volume HP8654/00

Електрическа четка за коса Philips Dynamic Volume HP8654 00
Виж цената

Philips Dynamic Volume HP8654/00 е професионално решение за оформяне на прическата.
С мощност от 1000 вата, две скорости и три степени на температурата, можете да придадете точно толкова обем, колкото искате. Турмалиновата керамика, от която е изработена главата, щади косата от горещия въздух и допълнително ѝ придава блясък. Двете четки са с въртящ се механизъм, който спомага за по-добри къдрици без заплитане. Косъмчетата на термочетката са изработени от естествен косъм, което не позволява на косата да се наелектризира, а също така я запазва по-мека и жива. Уредът има функция за оптимална температура при сушене, която предпазва косата от горещия въздух.
В комплекта са включени две четки с прибиращи се зъбци за перфектни къдрици – 30мм и 50мм.

6. Електрическа четка за коса Remington AS7051

Електрическа четка за коса Remington AS7051
Виж цената

Remington AS7051 е електрическа четка за коса с високо качество. Уредът е с мощност 1000 вата, което позволява бързо и лесно изсушаване и оформяне. Главата е с 4 слоя покритие: антистатично, керамично, йонна система с турмалин и гладко покритие за лесно плъзгане. Благодарение на двете настройки за скорост и топлина, можете да използвате по-силна или по-слаба струя. Освен това електрическата четка за коса има и функция за студен въздух, с която да дооформите и фиксирате прическата си.

В комплекта са включени 4 приставки: термална четка за обем (50 мм), термална със смесени косъмчета (21 мм), четка с подвижни косъмчета (30 мм) и концентратор.

7. Rowenta Brush Activ’ Volume&Shine 2 CF9530

Виж цената

 Rowenta Brush Activ’ Volume&Shine 2 CF9530 е бюджетен избор за електрическа четка за коса. С нейната мощност от 1000 вата и две степени за температура и скорост, можете да постигнете много добри резултати. Благодарение на двата йонни генератора наелектризирането на косата е намалено, което я прави в пъти по-мека и гладка. Въртящата се в двете посоки приставка, позволява да постигнете много добър обем както при къси, така и при дълги коси.
В комплекта са включени два вида сменяеми четки.

8. REVLON Pro Collection One-Step Hair Dryer & Volumizer, RVDR5222E

Електрическа четка REVLON One-Step Hair Dryer & Volumizer RVDR5222E
Виж цената

REVLON Pro Collection One-Step Hair Dryer & Volumizer е доста добър избор за електрическа четка с елегантен и стилен дизайн. Уредът е с мощност от 800 вата, две степени на скоростта и три нива на температурата, които позволяват по-голям контрол при работа. Електрическата четка има функция за йонизация, с която предотвратявате наелектризирането и разпиляването на косата. Освен това бутонът за студен въздух позволява да придадете перфектен завършек на прическата си, като я „запечатате“ със студената струя.
Ергономичната дръжка и въртящият се кабел ви позволяват добър захват и лесно боравене с уреда.

9. Четка за коса с топъл въздух Philips BHH880/00

Виж цената

Един ергономичен и компактен избор за четка за коса с горещ въздух е Philips BHH880/00. С нея можете бързо и лесно да придадете лек обем и изправен вид на косата си. Керамичните плочи с турмалиново покритие я правят копринено мека и бляскава. Технологията ThermoProtect поддържа постоянна температура по цялата повърхност на четката, за да предотврати прегряване. Така косата е в пъти по-защитена. Модела има две температурни настройки, които достигат оптимална температура изключително бързо.
Благодарение на по-голямата широчина, Philips BHH880/00 позволява да се захваща повече коса за бързи резултати.

10. Четка за изправяне Remington Volume & Straight CB7A138

Четка за изправяне Remington Volume & Straight CB7A138
Виж цената

Четката за изправяне Remington Volume & Straight CB7A138 е бюджетен и стилен уред, с който да постигнете перфектни резултати. Подходяща е най-вече за изправяне, обем или леки къдрици. Благодарение на керамичното покритие с антистатична технология и мощността от 96 вата, този модел придава гладкост и блясък на косата. С 3-те настройки на температурата, ниска (150°C), средна (190°C) и висока (230°C), можете да изберете най-подходящата за вас. Освен това тя загрява бързо и има функция за автоматично спиране, което гарантира безопасност при работа.
Работата с уреда е лесна и удобна  заради лекия, удобен дизайн и въртящия се кабел.

Ползи от електрическата четка

Всяка жена иска прическата ѝ да изглежда безупречно. На пазара се предлагат все повече уреди, които позволяват да я оформите и да ѝ придадете перфектен вид в домашни условия. Такъв уред е и електрическата четка за коса. Благодарение на нея можете да получите доста добър обем, чупливост и леки къдрици без да ходите до фризьорския салон всеки път. Този уред комбинира два в един – четка и сешоар. Освен това моделите са все по-усъвършенствани и са подходящи както за къси, така и за по-дълги коси.

електрическа четка за коса мнения

Видове електрически четки за коса

Различните марки и модели имат различни екстри и допълнителни функции, които подобряват работата на електрическата четка  и придават по-добър вид на косата. Ето някои от основните видове.

С йонизиране

Електрическата четка с йонизиране отделя допълнителни специални йони, който не позволяват на косата да се наелектризира. Благодарение на това тя остава в пъти по-мека и красива.

За изправяне

Някои четки са създадени специално за изправяне. Те често са с по-широки плоски глави, както и с керамично покритие, което се нагрява по безопасен за косата начин. При подобен тип четки изрично е споменато, че те са за изправен вид на косата.

С топъл въздух

Електрическите четки за коса с топъл въздух са с механизъм, подобен на този на сешоара. Това позволява изпръскването на топъл въздух по безопасен начин. Важно е покритието им да е надеждно, от няколко слоя, например керамично и диамантено, за да защитава максимално косата.

четка за коса с топъл въздух

Ръководство за покупка

Когато избирате електрическа четка за коса, е важно да обърнете внимание на няколко функции и характеристики. Ето кои са те:

Лесна за употреба

Винаги обръщайте внимание на дизайна на уреда, за да прецените дали е лесен за употреба.  Бутоните трябва да са на удобно за ръката място, за да боравите със степените за сила и загряване лесно. Също така трябва да обърнете внимание дали дръжката се захваща лесно и е удобна. Особено за дамите с по-дълга коса – избирайте дръжка, която е омекотена. Оформянето на дългите и гъсти коси често отнема много време и усилия, за това удобството и лекотата на уреда за тях за ключов фактор.

Контрол на температурата

По-усъвършенстваните четки имат бутон за контрол на температурата. Това ви позволява да намалите или увеличите температурата според участъка на косата и я щади  от силната топлина.

Подходяща за суха и мокра коса

Когато избирате уред, обърнете внимание за каква употреба е подходящ той. Някои четки са подходящи само за суха или леко влажна коса. Други са подходящи и за мокра. Тези за мокра са тип сешоар и са по-мощни, за да успеят да я изсушат. Те често са и с допълнителна защита, както и с йонизираща функция, за да не се наелектризира косата.

Функции

Допълнителните функции често оскъпяват продукта. Някои имат само базови, а други са с повече екстри. Преди да се насочите към купуване на електрическа четка за коса, трябва да помислите колко често искате да я използвате и какви функции е добре да има според вашата коса.

електрическа четка за коса филипс

Йонизация

Йонизацията е функция, която изпръсква отрицателно заредени йони, които спомагат за намаляване на статичното електричество. Така косата се предпазва от наелетризиране и запазва мекотата си. Подходяща е най-вече за жени с дълги и „хвърчащи“ коси.

Сменяема посока на въртене

Някои електрически четки за коса са с две посоки на въртене на главата. Това позволява да оформяте къдрици навътре или навън, както и да постигате по-добър обем.

Различни приставки

Най-често срещаните приставки са допълнителни глави с различен диаметър, както и концентратор за въздух. Различните по големина четки са подходящи за различен тип коса – по-къси или по-дълги. Концентраторът за въздух е за четките, които изпръскват въздушна струя. С него можете да насочвате изправянето и подсушаването към определен участък.

Функция студен въздух

Функцията за студен въздух позволява да дооформите и фиксирате прическата си.

Автоматично спиране

Безопасността става все по-голям приоритет на фирмите за подобни уреди. За това вече голяма част от моделите са с автоматично изключване след определено време. Обръщайте внимание и на тази функция, когато избирате модел. Тази характеристика е включена най-вече в четките, които загряват самите плочи на главата.


Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар