В продължение на години фризьорите създават обем с четка и сешоар, но сега можете да постигнете същия ефект с електрическа четка за коса. Лесно и удобно у дома можете да придадете на косата си желаната плътност и тя да изглежда като направена от професионалист.
Благодарение на комбинацията от четка и сешоар в един уред, перфектната прическа е гарантирана. Електрическата четка за кoса би била подходяща за всяка жена, която иска бързо и удобно, в домашни условия, да постигне мечтания обем или да оформи леки къдрици.
Марките предлагат все по-усъвършенствани и удобни уреди, които да ни помогнат в ежедневието, да ни спестят време, но да запазят красотата и мекотата на косата.

Нашият избор за най-добрите електрически четки за коса

Направихме списък с няколко предложения за електрически четки за коса. Можете да разгледате и сравните това, което се предлага на пазара, за да прецените дали имате нужда от този уред и какви биха били ползите за вас. Също така да изберете най-практичния за вас, който да постига желаните резултати.

1. Електрическа четка за коса BaByliss 2777U

Виж цената

Електрическата четка BaByliss 2777U е идеалното решение за перфектен обем и чупливостта на косата. С въртящия си механизъм и кръгла глава, уредът придава оптимален обем и блясък ѝ. В комбинация с малък вграден сешоар ( който изпръсква топъл въздух) и мощност от 700 вата, уредът постига професионални резултати.
Електрическата четка е с два големи бутона, с които лесно можете да работите. Благодарение на йонната технология, косата не се наелектризира и остава бляскава и мека. Уреда има две степени за топла настройка, както и бутон за студен въздух. Този уред е от висок клас и би бил подходящ както за къса, така и за дълга коса.

2. Електрическа четка за коса Philips Essential Care Airstyler HP8663/00

Виж цената

Електрическата четка Philips Essential Care Airstyler HP8663/00 е иновативен уред, с който можете да оформяте на вълни и леки къдрици, както и прави прически. Електрическата четка е идеална и за придаване на естествен обем и блясък.
Мощността на мотора е 800 вата, който създава оптимална сила на въздушния поток и позволява перфектни резултати. Термочетката е с диаметър от 38 мм. и идеално оформя както гладки прически така и нежни къдрици или вълни. Кръглата четка е с прибиращи се зъбци и може да се използва и като маша за къдрици. Освен това уредът има и допълнителна плоска четка, с която да оформите права прическа бързо и лесно.

Електрическата четка има настройка за хладен въздух, който щади косата и помага за дооформянето на прическата. Йонното освежаване позволява изсушаването без създаване на статично електричество. Тази функция е идеалното решение за дами с „хвърчаща“ и наелектризираща се коса. С функцията ThermoProtect получавате оптималната температура на сушене и допълнителна защита срещу прегряване.

Към комплекта има и тесен концентратор за насочена струя въздух. С него можете да дооформите прическата или доизсушите влажните участъци.

3. Rowenta Brush Activ’ Premium Care CF9540

Виж цената

Електрическата четка Rowenta Brush Activ’ Premium Care CF9540 е доста добро решение, ако търсите уред ,с който да постигнете професионални резултати в домашни условия.

Rowenta Brush Activ’ Premium Care е с мощност от 1000 вата, две скорости и две степени на температурата, които позволяват постигането на много добри резултати. Благодарение на естествения косъм на четката, косата запазва мекотата и блясъка си.
Уредът е оборудван с два йонни генератора, които намаляват наелектризирането и  разпиляването на косата, а бутона за промяна на посоката на въртене, позволява да изберете къдрене отвън или отвътре.

В комплекта са включени два вида четки с различен диаметър, за оформяне и два предпазителя за четките за повече издръжливост.

4. Babyliss Diamond Big Hair Dual Replacement Brush Head

Виж цената

Резервната глава за електрическите четки на Babyliss е изработена от керамично и диамантено покритие.  Това позволява повече издръжливост на уреда и по-добри резултати при оформянето на прическата. Заключващия механизъм прикрепя идеално главата за уреда и няма опасност от разместване или заплитане. BaByliss Diamond Big Hair Dual е идеален за оформяне  на плътен обем на косата, както и за леки къдрици. 38 милиметровата кръгла глава е подходяща за оформяне най-вече на по-къси,средни по-дължина коси или бретони.

5. Електрическата четка за коса Philips Dynamic Volume HP8654/00

Виж цената

Philips Dynamic Volume HP8654/00 е професионално решение за оформяне на прическата.
С мощност от 1000 вата, две скорости и три степени на температурата, можете да придадете точно толкова обем, колкото искате. Турмалиновата керамика, от която е изработена главата, щади косата от горещия въздух и допълнително ѝ придава блясък. Двете четки са с въртящ се механизъм, който спомага за по-добри къдрици без заплитане. Косъмчетата на термочетката са изработени от естествен косъм, което не позволява на косата да се наелектризира, а също така я запазва по-мека и жива. Уредът има функция за оптимална температура при сушене, която предпазва косата от горещия въздух.
В комплекта са включени две четки с прибиращи се зъбци за перфектни къдрици – 30мм и 50мм.

6. Електрическа четка за коса Remington AS7051

Виж цената

Remington AS7051 е електрическа четка за коса с високо качество. Уредът е с мощност 1000 вата, което позволява бързо и лесно изсушаване и оформяне. Главата е с 4 слоя покритие: антистатично, керамично, йонна система с турмалин и гладко покритие за лесно плъзгане. Благодарение на двете настройки за скорост и топлина, можете да използвате по-силна или по-слаба струя. Освен това електрическата четка за коса има и функция за студен въздух, с която да дооформите и фиксирате прическата си.

В комплекта са включени 4 приставки: термална четка за обем (50 мм), термална със смесени косъмчета (21 мм), четка с подвижни косъмчета (30 мм) и концентратор.

7. Rowenta Brush Activ’ Volume&Shine 2 CF9530

Виж цената

 Rowenta Brush Activ’ Volume&Shine 2 CF9530 е бюджетен избор за електрическа четка за коса. С нейната мощност от 1000 вата и две степени за температура и скорост, можете да постигнете много добри резултати. Благодарение на двата йонни генератора наелектризирането на косата е намалено, което я прави в пъти по-мека и гладка. Въртящата се в двете посоки приставка, позволява да постигнете много добър обем както при къси, така и при дълги коси.
В комплекта са включени два вида сменяеми четки.

8. REVLON Pro Collection One-Step Hair Dryer & Volumizer, RVDR5222E

Виж цената

REVLON Pro Collection One-Step Hair Dryer & Volumizer е доста добър избор за електрическа четка с елегантен и стилен дизайн. Уредът е с мощност от 800 вата, две степени на скоростта и три нива на температурата, които позволяват по-голям контрол при работа. Електрическата четка има функция за йонизация, с която предотвратявате наелектризирането и разпиляването на косата. Освен това бутонът за студен въздух позволява да придадете перфектен завършек на прическата си, като я „запечатате“ със студената струя.
Ергономичната дръжка и въртящият се кабел ви позволяват добър захват и лесно боравене с уреда.

9. Четка за коса с топъл въздух Philips BHH880/00

Виж цената

Един ергономичен и компактен избор за четка за коса с горещ въздух е Philips BHH880/00. С нея можете бързо и лесно да придадете лек обем и изправен вид на косата си. Керамичните плочи с турмалиново покритие я правят копринено мека и бляскава. Технологията ThermoProtect поддържа постоянна температура по цялата повърхност на четката, за да предотврати прегряване. Така косата е в пъти по-защитена. Модела има две температурни настройки, които достигат оптимална температура изключително бързо.
Благодарение на по-голямата широчина, Philips BHH880/00 позволява да се захваща повече коса за бързи резултати.

10. Четка за изправяне Remington Volume & Straight CB7A138

Виж цената

Четката за изправяне Remington Volume & Straight CB7A138 е бюджетен и стилен уред, с който да постигнете перфектни резултати. Подходяща е най-вече за изправяне, обем или леки къдрици. Благодарение на керамичното покритие с антистатична технология и мощността от 96 вата, този модел придава гладкост и блясък на косата. С 3-те настройки на температурата, ниска (150°C), средна (190°C) и висока (230°C), можете да изберете най-подходящата за вас. Освен това тя загрява бързо и има функция за автоматично спиране, което гарантира безопасност при работа.
Работата с уреда е лесна и удобна  заради лекия, удобен дизайн и въртящия се кабел.

Ползи от електрическата четка

Всяка жена иска прическата ѝ да изглежда безупречно. На пазара се предлагат все повече уреди, които позволяват да я оформите и да ѝ придадете перфектен вид в домашни условия. Такъв уред е и електрическата четка за коса. Благодарение на нея можете да получите доста добър обем, чупливост и леки къдрици без да ходите до фризьорския салон всеки път. Този уред комбинира два в един – четка и сешоар. Освен това моделите са все по-усъвършенствани и са подходящи както за къси, така и за по-дълги коси.

Видове електрически четки за коса

Различните марки и модели имат различни екстри и допълнителни функции, които подобряват работата на електрическата четка  и придават по-добър вид на косата. Ето някои от основните видове.

С йонизиране

Електрическата четка с йонизиране отделя допълнителни специални йони, който не позволяват на косата да се наелектризира. Благодарение на това тя остава в пъти по-мека и красива.

За изправяне

Някои четки са създадени специално за изправяне. Те често са с по-широки плоски глави, както и с керамично покритие, което се нагрява по безопасен за косата начин. При подобен тип четки изрично е споменато, че те са за изправен вид на косата.

С топъл въздух

Електрическите четки за коса с топъл въздух са с механизъм, подобен на този на сешоара. Това позволява изпръскването на топъл въздух по безопасен начин. Важно е покритието им да е надеждно, от няколко слоя, например керамично и диамантено, за да защитава максимално косата.

Ръководство за покупка

Когато избирате електрическа четка за коса, е важно да обърнете внимание на няколко функции и характеристики. Ето кои са те:

Лесна за употреба

Винаги обръщайте внимание на дизайна на уреда, за да прецените дали е лесен за употреба.  Бутоните трябва да са на удобно за ръката място, за да боравите със степените за сила и загряване лесно. Също така трябва да обърнете внимание дали дръжката се захваща лесно и е удобна. Особено за дамите с по-дълга коса – избирайте дръжка, която е омекотена. Оформянето на дългите и гъсти коси често отнема много време и усилия, за това удобството и лекотата на уреда за тях за ключов фактор.

Контрол на температурата

По-усъвършенстваните четки имат бутон за контрол на температурата. Това ви позволява да намалите или увеличите температурата според участъка на косата и я щади  от силната топлина.

Подходяща за суха и мокра коса

Когато избирате уред, обърнете внимание за каква употреба е подходящ той. Някои четки са подходящи само за суха или леко влажна коса. Други са подходящи и за мокра. Тези за мокра са тип сешоар и са по-мощни, за да успеят да я изсушат. Те често са и с допълнителна защита, както и с йонизираща функция, за да не се наелектризира косата.

Функции

Допълнителните функции често оскъпяват продукта. Някои имат само базови, а други са с повече екстри. Преди да се насочите към купуване на електрическа четка за коса, трябва да помислите колко често искате да я използвате и какви функции е добре да има според вашата коса.

Йонизация

Йонизацията е функция, която изпръсква отрицателно заредени йони, които спомагат за намаляване на статичното електричество. Така косата се предпазва от наелетризиране и запазва мекотата си. Подходяща е най-вече за жени с дълги и „хвърчащи“ коси.

Сменяема посока на въртене

Някои електрически четки за коса са с две посоки на въртене на главата. Това позволява да оформяте къдрици навътре или навън, както и да постигате по-добър обем.

Различни приставки

Най-често срещаните приставки са допълнителни глави с различен диаметър, както и концентратор за въздух. Различните по големина четки са подходящи за различен тип коса – по-къси или по-дълги. Концентраторът за въздух е за четките, които изпръскват въздушна струя. С него можете да насочвате изправянето и подсушаването към определен участък.

Функция студен въздух

Функцията за студен въздух позволява да дооформите и фиксирате прическата си.

Автоматично спиране

Безопасността става все по-голям приоритет на фирмите за подобни уреди. За това вече голяма част от моделите са с автоматично изключване след определено време. Обръщайте внимание и на тази функция, когато избирате модел. Тази характеристика е включена най-вече в четките, които загряват самите плочи на главата.


Author

Екипът на BGchoice се стреми да предостави възможно най-обективната информация, която да Ви помогне да направите най-добрият избор.

Напиши коментар